• Start
  • Reportages
  • Laatste tentoonstelling "Prinselijke" beeldhouwer Enrico Le Clair.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste tentoonstelling "Prinselijke" beeldhouwer Enrico Le Clair.

Enrico-beeldhouwer2.jpg

Voor Aalst een gemiste kans, voor Affligem een toeristische attractie temeer.
Enrico Le Clair, is in zijn thuisstad Aalst beter bekend als "De Europa" en gewezen Carnavalsprins. Hij stelt nog tot het einde van deze maand zijn beeldhouwwerken tentoon in de abdij van Affligem.

Zijn stiel leerde de getalenteerde kunstenaar Enrico, in de wereldberoemde Holzschnitszchul In Klassichen und Mordernen Formen in Oostenrijk (Zuid Tirol Val Gardena). Wat velen niet weten is dat hij ooit zelfs de scepter vervaardigde van "Koning Boudewijn". Hij vervaardigd zowel schouwen, figuren, dieren als meubelen. In deze reportage moet het echter Enrico van het hart dat hij zijn geliefde Aalst is moeten ontvluchten, omwille van de kunst.  “Er zijn in Aalst geen betaalbare expositieruimtes meer” De huurprijzen om tentoon te stellen swingen de pan uit. Zijn ultieme droom was om te exposeren in het prachtig gerestaureerde “Belfort van Aalst” op de Grote Markt.

Door een zware woningbrand in 2006 gingen er zesendertig van zijn kunstwerken in de vlammen op, inclusief een prachtig gesculpteerde ijskreemkar. Gelukkige is deze noeste tachtiger geen man om bij de pakken te blijven zitten.  De slogan van zijn boezemvriend “Keizer Kamiel Sergant – Weir doeng voesj!”  is voor Enrico eveneens van toepassing.
De Aalstenaars en kunstliefhebbers die alsnog de werken van Enrico willen bewonderen, krijgen tot het einde van deze maand een laatste kans in de expositieruimte van de abdij van Affligem, Vlaams-Brabant.

Zeker een bezoekje waard!

Videoreportage:Video, artikel en edit: Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern