Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lancering unieke collectie designobjecten ‘vol+maakt’

Volmaakt2.jpg

De Stad Gent en Ministry of Makers vzw lanceren samen ‘vol+maakt’: een unieke collectie designobjecten, ontstaan dankzij een intense en creatieve samenwerking tussen jonge Belgische designers en Gentse maatwerkbedrijven. De kersverse collectie zal twee maanden lang tentoongesteld worden in het Design Museum Gent en is verkrijgbaar bij enkele design- en interieurwinkels in Oost-Vlaanderen.

De brug tussen de creatieve en andere sectoren is ontzettend belangrijk om tot innovatie te komen. Ministry of Makers is het designplatform dat creatief talent in contact brengt met economische sectoren in Gent en Oost-Vlaanderen. Samen met de Stad Gent organiseerden ze een kruisbestuiving tussen designers en de Gentse sociale economie.
Volmaakte samenwerking tussen jonge designers en Gentse maatwerkbedrijven

Het succes van het project schuilt in de actie en het ontwikkelen van testmodellen (prototypen) van de verschillende objecten. De drie jonge designers Sep Verboom, Cas Moor en Valerie Bervoet bezochten de Gentse maatwerkbedrijven Compaan en Labeur. Ze lieten zich inspireren door de natuurlijke materialen, de bijzondere technieken en de ambachtelijke vaardigheden van deze sociale makers. Het resultaat is een collectie authentieke designobjecten.

Door deze samenwerking ontwikkelt de sociale economie nieuwe producten en methodieken die ook groeikansen bieden aan hun werknemers. Voor designers betekent dit een extra ondersteuning bij het productieproces. Dit co-creatietraject verbindt niet alleen maatwerkbedrijven en designers, maar ook academici en beleidsmakers in hun gemeenschappelijke zoektocht naar een inclusieve samenleving. Want ook zij schoven mee aan tafel in het vooronderzoek van ‘vol+maakt’, om een breder draagvlak te creëren voor het project.

Designcollectie verkrijgbaar in verschillende verkooppunten:
De ‘vol+maakt’-collectie wordt op donderdag 13 september voorgesteld aan het grote publiek in het Design Museum Gent. Vanaf dan zullen de designobjecten verkocht worden in lokale design- en interieurwinkels. Tot 4 november worden de designobjecten tentoongesteld in het Design Museum Gent, waar ze ook kunnen worden aangekocht. De lijst met verkooppunten is terug te vinden via www.volmaakt.be.

Donderdag 13 september voorgesteld aan het grote publiek in het Design Museum Gent. Vanaf dan zullen de designobjecten verkocht worden in lokale design- en interieurwinkels. Tot 4 november worden de designobjecten tentoongesteld in het Design Museum Gent, waar ze ook kunnen worden aangekocht. De lijst met verkooppunten is terug te vinden via www.volmaakt.be.

Onze cameraman Luc maakte deze reportage voor u:

Video:

Camera / Edit: Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern