Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Streekbierenfestival te Moorsel

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2018_steekkbierenfestival.jpg

Tijdens dit zesde Streekbierenfestival, georganiseerd door S.B.F. Land Van Aelst V.Z.W, werden de dorstigen opnieuw met heerlijke biertjes gelaafd. Meer dan zeventig plaatselijke streekbieren van uitsluitend lokale brouwerijen kenden veel bijval.

De Sint-Martinuskerk, en de pastorietuin van Moorsel waren de place te be voor de aanwezige bierbrouwers en bierliefhebbers. Op dit festival gingen de organisatoren voor de totale beleving waar brouwer en bezoeker elkaar ontmoeten, en waar een gezellige en unieke omkadering voor een gepaste setting zorgden. Tijdens deze editie werden maar liefst dertien nieuwe biertjes in primeur voorgesteld aan hetgrote publiek. Springkastelen, optredens van plaatselijke bands en de heerlijke geur van gerstennat, lokten enkel positieve reacties uit bij jong en oud. Uit een straal van 20 kilometer zakten talrijke brouwers af naar dit prima georganiseerde evenement. Aalst, Asbeek, Asse, Buggenhout, Wieze, Wetteren, … Van heide en ver brachten ze hun bieren aan de man. Zelfs verschillende brouwers uit Dendermonde, ja u leest het goed, zakten naar de Aalsterse deelgemeente, Moorsel af. Pastoor Moereels waagde het erop, om ondanks oude geschriften uit de 17 eeuw, waarin een kerk wegens een biermis werd ontkerstend, deze viering te wijden aan de Heilige Arnoldus. De plaatselijke herder maande tijdens deze eucharistieviering zijn parochianen aan tot matigheid.

Hopelijk werd deze raad goed opgevolgd, want nog geen kilometer verwijderd van dit festival, stonden onze vrienden met de “blauwe streep” strategisch opgesteld met een laat ons zeggen, doelgerichte alcoholcontrole. Deze controle had misschien wel een matig ontnuchterend effect op de tevreden naar huis kerende bezoekers.

Artikel : Guy Van Vaerenbergh

Tags: Folklore, Bier, Moorsel

0
0
0
s2smodern