Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportages

Exlusieve Inkijk, eindwerken van top fotografen!

cvo_volt0.jpg

CVO VOLT biedt sinds een aantal jaren een volwaardige opleiding fotografie aan in het volwassenonderwijs. 

Dit jaar studeerden negen fotografen af: Paul Beerten, Kurt Beyers, Eddie Clybouw, Vincent Defleur, An Nelissen, Wim Patry, Murielle Peemans, Remco Revalk en Hilde Wampers.

cvo_volt2.jpg

In CC De Borre (Bierbeek) tonen ze met een heuse expo hun eindwerken. Elke fotograaf benaderde de opdracht vanuit een eigen invalshoek en dat zorgde voor een gevarieerde tentoonstelling. Er is documentaire  fotografie over Herstappe, het kleinste dorpje in België,  landschapsfotografie over het woeste Ijsland, een conceptuele portretreeks over sprookjesfiguren, stijlvolle naaktfotografie van moeders met kind en nog veel meer.
Deze tentoonstelling vormde het sluitstuk van hun opleiding.

DRAtv heeft in opdracht van Cultuur In Beeld de volgende videoreportage van deze tentoonstelling gemaakt.

Eddy Clybouw geeft meer uitleg over de werking van het volwassen onderwijs CVO.

Meer info: http://www.cvovolt.be

Camera: Guy Van Vaerenbergh
Edit: Dimitri Van Hove
Publicatie: Alain Buyle

 

0
0
0
s2smodern

Kratzfuss brengt ode aan Rembrandt van Rijn!

Kratzfuss.jpg

Het eigenzinnige mannenkoor "Kratzfuss" gaf zondag 10 november een magistraal matineeconcert in de Aalsterse Jezuïetenkerk.

Met hun zeer gevarieerd repertoire, gaande van Schubert over Mendelssohn en Sibelius tot Copland en close harmony werd het "enthousiaste" publiek magistraal verwend. Kratzfuss is op 5 jaar uitgegroeid tot één van de tot één van de sterkhouders in Aalsters korenland.
Het DRAtv team bracht het mannenkoor een bezoekje. Zij konden Dirigent Philippe Souvagie en Voorzitter Stefaan Van de Winkel strikken voor een interview.

Camera/edit Dimitri Van Hove
Reporter Guy Van Vaerenbergh
Publicatierechten Cultuur In Beeld

0
0
0
s2smodern

Officiële voorstelling nieuwe vleugel Design Museum Gent.

Design_museum.jpg

Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van het museum aan elkaar linken, bijkomende ruimte bieden en een aantal knelpunten zoals toegankelijkheid oplossen. Om deze uitbreiding mogelijk te maken gaat het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf nu op zoek naar een ontwerpteam. Onze cameraman Luc had een gesprek met de betrokken personen en kwam meer te weten. zie video:

Camera/edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Tentoonstelling Circle of Life van Lieve Blancquaert in Sint-Pietersabdij.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_oktober2019_lieven_blancaert.jpg

De spraakmakende fotoreeksen waarvoor de fotografe de wereld rondreisde, smelten samen tot één groot, multimediaal verhaal.  

Circle of Life, de overzichtstentoonstelling van fotografe en televisiemaker Lieve Blancquaert, is te bezichtigen vanaf vrijdag 20 september in de Gentse Sint-Pietersabdij. De spraakmakende fotoreeksen waarvoor de fotografe de wereld rondreisde, smelten er samen tot één groot, multimediaal verhaal. Circle of Life loopt tot 12 januari 2020.

Net zoals in de gelijknamige televisiereeks die nu op VRT te zien is, brengt Lieve Blancquaert de fotoreportages 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days' in de tentoonstelling op een originele manier samen. Tien jaar lang legde ze overal ter wereld geboorte, huwelijk en dood vast. De expo Circle of Life is het sluitstuk van die wereldwijde zoektocht. In een multimediale setting zie je rituelen, tradities en gebruiken bij de sleutelmomenten van het leven.
bron: Stad Gent

Onze cameraman Luc ging ter plaatse en had een gesprek met Lieve Blancquaert die gepassioneerd vertelt over de zin van deze tentoonstelling.

Camera/Edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

"Cantate Domino" sluit zijn jubeljaar af met een originele formule!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_oktober2019_Cantat_domino.jpg

Het koor "Cantate Domino" werd 60 jaar geleden opgericht in het Sint-Maarteninstituut te Aalst en sindsdien bleef het koor onlosmakelijk verbonden met het “Klein College”. De rekrutering, de dagelijkse repetities voor en na de lesuren én tijdens de middagpauze én op zaterdagmorgen: alles gebeurde en gebeurt binnen de schoolmuren. Daarnaast is er ook de verbondenheid via de dirigenten: Kanunnik Michaël Ghijs was priester-leraar aan de school en huidig dirigent, tevens oud-leerling, Andries De Winter is er nu leraar godsdienst. Het traditionele kerstconcert (het “SMI-kerstconcert”) geldt als de jaarlijkse dankbetuiging van het koor voor die nauwe samenwerking.

Op 3 mei 2019 werd dit "Jubeljaar" voor de eerste maal gevierd met een passend concert. In de bijbehorende videoreportage kan u het koor van Cantate Domino samen met de medewerking van een reeks oud-zangers dit uitzonderlijk jaar gestalte zien geven. Het was een gevarieerd programma, met als titel: “De Stem in al haar facetten”.

Videoproductie: Jan Waegeman

18 december 2019: Sint-Martinuskerk, Aalst, 20 u.

Voor de afsluiter van dit jubeljaar wordt er gekozen voor een originele formule. Naast het huidig koor en enkele professionals zullen tevens andere leerlingen van het Sint-Maarteninstituut aan bod komen.

Tickets en info: https://www.cantatedomino.com/index.php/site/agenda

0
0
0
s2smodern

Unieke koorcreatie met Joris Blanckaert & 22 Vlaamse koren!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_oktober2019_O_de_Gand_City_of_ear.jpg

City of EAR was een daverende beleving om het OdeGand-weekend mee af te sluiten.
Op zondag 15 september 2019 overspoelden "Honderden" stemmen de Stadshal, het Bisdomplein en de Kalandeberg. Al Wandelend (tussen de koren) kon je het samenvloeien van een wervelende stemmenzee aanhoren.
onze cameraman Luc was aanwezig en kon in de volgende videoreportage dit spektakel vastleggen.


Camera/Edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern