Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportages

WOESTEN presenteert: DE HARMONIE WSTN

© Woesten
 © foto Michel Goessens
 
Al sinds de oprichting in 2013, onderscheidt Woesten (de Meetjeslandse band, niet het West-Vlaamse gehucht nabij Vleteren) zich door een opvallende, niet-alledaagse  productiviteit. Er zijn veel bands die er (ooit wel eens) voor kiezen om een concept-plaat te maken met een reeks nummers die samen een verhaal vertellen. Pink Floyd deed het met The Wall, om een voorbeeld te geven… Woesten gaat een paar stappen verder en maakt van zichzelf als het ware een concept-band waarbij ieder nieuw project een hoofdstuk van het verhaal blootlegt. We kiezen bewust voor de term ‘project’, want ondertussen weten we dat een nieuwe cd van Woesten 'slechts' onderdeel van iets groters is. 
 
 
"De reis is belangrijker dan de bestemming"
Bart Van Damme
 
 
Twee jaar terug brachten ze Waterlander uit: een cd die eigenlijk de soundtrack van een eigen docu-film over hun lokale muzikale roots bleek te zijn. Een film waaraan heel wat bekenden uit de streek meewerkten en hun verhaal deden. Verhalen die inspireerden naar songs, ondermeer gelinkt aan de befaamde Zes van Gent, over streekgenoten die het lokale gebeuren met succes wisten te doorbreken, het emotioneel terugzien van bandleden en het afscheid van Luc De VosDe film Waterlander is integraal te bekijken op deze link.
 
Hun nieuwste wapenfeit draagt de naam De Harmonie WSTN: een cd vergezeld van een boek. Of was het omgekeerd? De podcast op hun website geeft alvast info en duiding over de nummers, waarover ze gaan, hoe ze tot stand kwamen, enz.
 
Wij hoorden het echter graag eens rechtstreeks van Bart Van Damme: auteur, tekstueel bezieler en zanger van de band Woesten.
 
 
 
 
De Harmonie WSTN wordt op vrijdag 2 oktober 2020 live voorgesteld in CC De Stroming (Sleidinge/Evergem).

Wegens corona maatregelen, wordt de capaciteit van de zaal gehalveerd en zal de voorstelling twee keer integraal doorgaan, dit om 19u en om 22u. 
Info en tickets via www.cultuurcentrumevergem.be en www.woesten.be.
 
© J.E. - CIB
 
 

Exlusieve Inkijk, eindwerken van top fotografen!

cvo_volt0.jpg

CVO VOLT biedt sinds een aantal jaren een volwaardige opleiding fotografie aan in het volwassenonderwijs. 

Dit jaar studeerden negen fotografen af: Paul Beerten, Kurt Beyers, Eddie Clybouw, Vincent Defleur, An Nelissen, Wim Patry, Murielle Peemans, Remco Revalk en Hilde Wampers.

cvo_volt2.jpg

In CC De Borre (Bierbeek) tonen ze met een heuse expo hun eindwerken. Elke fotograaf benaderde de opdracht vanuit een eigen invalshoek en dat zorgde voor een gevarieerde tentoonstelling. Er is documentaire  fotografie over Herstappe, het kleinste dorpje in België,  landschapsfotografie over het woeste Ijsland, een conceptuele portretreeks over sprookjesfiguren, stijlvolle naaktfotografie van moeders met kind en nog veel meer.
Deze tentoonstelling vormde het sluitstuk van hun opleiding.

DRAtv heeft in opdracht van Cultuur In Beeld de volgende videoreportage van deze tentoonstelling gemaakt.

Eddy Clybouw geeft meer uitleg over de werking van het volwassen onderwijs CVO.

Meer info: http://www.cvovolt.be

Camera: Guy Van Vaerenbergh
Edit: Dimitri Van Hove
Publicatie: Alain Buyle

 

Officiële voorstelling nieuwe vleugel Design Museum Gent.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/artikelfotos/oktober2019/Design_museum.jpg'
Design_museum.jpg

Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van het museum aan elkaar linken, bijkomende ruimte bieden en een aantal knelpunten zoals toegankelijkheid oplossen. Om deze uitbreiding mogelijk te maken gaat het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf nu op zoek naar een ontwerpteam. Onze cameraman Luc had een gesprek met de betrokken personen en kwam meer te weten. zie video:

Camera/edit Luc Van Vreckem

Tentoonstelling Circle of Life van Lieve Blancquaert in Sint-Pietersabdij.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/artikelfotos/oktober2019/lieven_blancaert.jpg'
lieven_blancaert.jpg

De spraakmakende fotoreeksen waarvoor de fotografe de wereld rondreisde, smelten samen tot één groot, multimediaal verhaal.  

Circle of Life, de overzichtstentoonstelling van fotografe en televisiemaker Lieve Blancquaert, is te bezichtigen vanaf vrijdag 20 september in de Gentse Sint-Pietersabdij. De spraakmakende fotoreeksen waarvoor de fotografe de wereld rondreisde, smelten er samen tot één groot, multimediaal verhaal. Circle of Life loopt tot 12 januari 2020.

Net zoals in de gelijknamige televisiereeks die nu op VRT te zien is, brengt Lieve Blancquaert de fotoreportages 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days' in de tentoonstelling op een originele manier samen. Tien jaar lang legde ze overal ter wereld geboorte, huwelijk en dood vast. De expo Circle of Life is het sluitstuk van die wereldwijde zoektocht. In een multimediale setting zie je rituelen, tradities en gebruiken bij de sleutelmomenten van het leven.
bron: Stad Gent

Onze cameraman Luc ging ter plaatse en had een gesprek met Lieve Blancquaert die gepassioneerd vertelt over de zin van deze tentoonstelling.

Camera/Edit Luc Van Vreckem

Unieke koorcreatie met Joris Blanckaert & 22 Vlaamse koren!

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/artikelfotos/oktober2019/O_de_Gand_City_of_ear.jpg'
O_de_Gand_City_of_ear.jpg

City of EAR was een daverende beleving om het OdeGand-weekend mee af te sluiten.
Op zondag 15 september 2019 overspoelden "Honderden" stemmen de Stadshal, het Bisdomplein en de Kalandeberg. Al Wandelend (tussen de koren) kon je het samenvloeien van een wervelende stemmenzee aanhoren.
onze cameraman Luc was aanwezig en kon in de volgende videoreportage dit spektakel vastleggen.


Camera/Edit Luc Van Vreckem