Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Gent Smaakt" is culinair festival!

b_450_300_16777215_0_0_images_artikelfotos_mei2023_Gent_Smaakt1.jpg

Van woensdag 17 mei tot en met zondag 21 mei staat de Gentse binnenstad volledig in het teken van culinaire hoogstandjes, met vooral heerlijke en smakelijke ontdekkingen. Bezoekers kunnen kennis maken met lokale chefs, producten en dranken en dit met nadruk op de samenkomst van cultureel erfgoed en food.
Vijf pleinen voor vijf concepten
Maar liefst 65 verschillende regionale horecaondernemers en lokale foodmakers krijgen een plaats op Gent Smaakt.
De Korenmarkt wordt omgetoverd tot  een “streetfood” festival, Klein Turkije wordt omgebouwd tot een lokale markt met een aanbod van lokale (bio) producten.

Op het Goudenleeuwplein kan men genieten van lekker streetfood en Gentse dranken geproduceerd door maar liefst 11 lokale drankenmakers.
De Poeljemarkt zal een culinaire hotspot worden voor jonge chefs en ervaren ondernemers en de Stadshal vormt de setting voor het “Chefs Island.
Uiteindelijk draait alles om Gent als gastvrije “Horecastad” te promoten en haar ondernemers een platform te bieden bij de binnen-en buitenlandse bezoekers en dit via de ultieme beleving waarbij culinair en cultureel erfgoed samenkomen.

b_450_300_16777215_0_0_images_artikelfotos_mei2023_Gent_smaakt2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto’s: Jean Buyle