Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kleureyck - Van Eycks kleuren in Design Museum

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_december2020_Design.jpg

 

Het designmuseum in de Gentse Jan Breydelstraat opende maandag opnieuw zijn deuren.

 

Waar komt kleur vandaan? Hoe maak je kleur? Wat is de impact van kleur? Voor het Van Eyck-jaar in Gent brengt het museum een grote tentoon­stelling over ­vernieuwend en divers kleurgebruik.

De expo vertrekt van­uit Jan van Eycks on­­geziene ­schakeringen en laat zien wat kleur betekent voor heden­daagse designers.

 

Nog tot 21 februari kan je gaan ontdekken waar kleuren vandaan komen, hoe ze gemaakt worden en welke invloed ze gehad hebben - en nog steeds hebben -  op de hedendaagse kunst en textielindustrie.

Een mix van het heden en het verleden gevat in een grote tentoonstelling met tal van designstukken en hun link met het rijke kleurenpallet van  Jan Van Eyck.

 

Wandel doorheen de 8 kleurgroepen van Van Eyck in een pigmenten­parcours. Zo'n 100 design­stukken tonen je hoe licht, materie en patronen een effect hebben op kleur.

Je loopt langs inspirerende kleur­experimenten uit product- & textiel­ontwerp, keramiek en glas­kunst.

In een aantal onderzoeks­projecten testen ­designers hoe ze kleur kunnen ­beïnvloeden en welke invloed kleur heeft op ons.

Ervaar zelf de kracht van kleur in de ­experience rooms. Elf designers kregen elk een kamer om te werken rond het thema kleur en zin­tuigen: ze laten je onder meer kleur zien, proeven en horen.

De ­speciaal ont­wikkelde ruimtes laten een ­spectrum aan ­belevingen los op groot en klein.µ

 

Onze collega ging alvast een kijkje nemen en maakte deze prachtige fotoreeks...

 

Foto's Balder Deschildre / Voor CIB Didier De Wever

0
0
0
s2smodern