Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wim Vandermeersch bestuurt Rode Kruis Gent - 2021- 2024

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_oktober2020_1258_39982918999_1436_n.jpg

 

 Elke vier jaar beslissen de Gentse Rode Kruisvrijwilligers wie hun organisatie de komende jaren richting geeft.

 

 

Gent 24-10-2020 - Bovenop de drukte van de Corona-crisis kozen de vrijwilligers vandaag vrijwilliger Wim Vandermeersch voor de derde keer tot voorzitter van Rode Kruis-Gent.

Rode Kruis-Gent heeft als opdracht om de visie en missie van het Rode Kruis op lokaal vlak te realiseren. Naast de gebruikelijke inzet voor EHBO-opleidingen, huiswerkondersteuning, ziekenwagendiensten en hulp op evenementen, hielpen meer dan 230 Gentse vrijwilligers in de eerste golf van de Corona-pandemie in woonzorgcentra en bij de Gentse daklozenopvang.

Hare koninklijke hoogheid Delphine van Saksen-Coburg kwam in september persoonlijk de vrijwilligers bedanken met een kunstwerk.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_oktober2020_Groot.jpg

De verkiezingscampagne van vrijwilliger Wim Vandermeersch stond in het teken van ‘kansen grijpen’.

Kansen om kwetsbare mensen te blijven helpen, kansen voor vrijwilligers om zich in te zetten, en kansen om samen te werken met de andere Gentse sociale organisaties en met de overheid. Op dit ogenblik mobiliseert het Gentse bestuur van het Rode Kruis volop vrijwilligers om in de tweede golf van de Corona-crisis opnieuw bij te springen in de zorg.

Doordat het benefietdiner, de stickerverkoop en de kerstmarkt zijn geannuleerd, is het financieel evenwicht een uitdaging.

Voorzitter Wim Vandermeersch: “Onze eerste doelstelling is om het verschil te maken voor wie het écht nodig heeft: kwetsbare mensen in onze samenleving, mensen wiens gezondheid in gevaar is, kinderen in sociale situaties.

Wie Rode Kruis-Gent financieel steunt, weet dat we in Gent het verschil maken voor heel wat medeburgers”.

Het is de verdienste van de vrijwilligers en het bestuur dat Rode Kruis-Gent op zoveel domeinen actief is: 12 ziekenhuisbibliotheken, 15 scholen waar kinderen in sociale situaties worden geholpen, beschikbaarheid 24/24 voor noodsituaties, jaarlijks enkele honderden EHBO’ers die opleiding krijgen, meer dan 24 bloedinzamelingen in de randgemeenten, … In 2023 zal de Gentse afdeling van het Rode Kruis 125 jaar bestaan.

Het Rode Kruis in Gent steunen kan via rekening BE15 2900 2258 2530

 

Didier De Wever

Bron: dhr. Davy Degeetere  (PR Rode Kruis Afd. Gent)

0
0
0
s2smodern