Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geen novemberherdenkingen, wel bloemen en vlaggen aan monumenten

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_oktober2020_Bloemen.jpg

 

Omwille van de coronamaatregelen heeft de Stad Gent in overleg met de Joodse gemeenschap en de Confederatie der Oud-strijders en Vaderlandslievende Verenigingen Oost-Vlaanderen beslist om alle novemberherdenkingen te annuleren. Er komen wel vlaggen en bloemen aan de oorlogsmonumenten.

 

Omwille van de hoge coronacijfers en het verbod op samenkomsten met meer dan 4 personen worden alle novemberherdenkingen in Gent geannuleerd. Het gaat om de plechtigheid ter nagedachtenis van de slachtoffers van beide Wereldoorlogen op de Westerbegraafplaats op 1 november 2020, de plechtigheid voor de herdenking van Kristallnacht aan het Michaël Lustig monument aan de Lindenlei op 8 november 2020, en tot slot ook de plechtigheden in het kader van de herdenking van Wapenstilstand aan het Achtmeiplein en in de verschillende deelgemeenten op 11 november 2020.

 

Uit respect voor traditie, de herinnering aan een belangrijke strijd voor vrede en om de slachtoffers te eren, zorgt de Stad Gent ervoor dat op deze data de juiste vlaggen hangen en er bloemen aan de oorlogsmonumenten liggen. Iedereen is vrij om op eigen initiatief bloemen of kransen neer te leggen aan de monumenten, zolang de op dat moment geldende COVID-maatregelen gevolgd worden.

'Het coronavirus dwarsboomt helaas het herinneringsjaar naar aanleiding van 75 jaar einde van de Tweede Wereldoorlog. Maar we willen als stadsbestuur onze blijvende dankbaarheid en erkentelijkheid tonen voor al diegenen die streden voor onze vrijheden. Daarom zorgen we aan onze oorlogsmonumenten voor bloemen en vlaggen als teken van blijvend respect.'

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern