Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

7000 dominostenen verbind Ledeberg en Moscou

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/artikelfotos/september2019/unnamed.jpg'
There was a problem loading image 'images/artikelfotos/september2019/unnamed.jpg'
unnamed.jpg

 

Met het omvallen van 7.000 grote dominostenen in Gent werd gisteren het startschot gegeven van het Festival van de architectuur.

Met tal van activiteiten in Gent wil het Festival zoveel mogelijk mensen warm maken voor het algemene belang van architectuur.

Want architectuur is geen verhaal van enkel ontwerpers of ontwikkelaars, maar van iedereen. De manifestatie loopt tot 27 september.

 

Dat architectuur mensen samenbrengt, mag je vandaag letterlijk nemen. Onder het motto Verbind de stad zetten meer dan 200 Gentenaars 7.000 levensgrote dominostenen recht tussen de stadswijken Ledeberg en Moscou.

De sliert blokken was 2 kilometer lang en ging via het Ledebergplein richting Botermarkt en via Moscoubrug naar wijkpark De Porre.

In de ruimtelijke installatie kroop meer dan 6 maanden voorbereiding. 'Dominoes' werd bedacht en ontwikkeld door Julian Maynard Smith, artistiek directeur en medeoprichter van Station House Opera in Londen.

Na onder andere Kopenhagen, Marseille, Ljubljana en Melbourne was nu Dominoes Gent aan de beurt.

 

Reportage Jacqueline Dumortier