Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stad Gent neemt deel aan provinciale multidisciplinaire rampenoefening

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2019_304394-rampenoefening_-21a89f-large-1550589789.jpg

 

Op dinsdag 26 februari 2019 nemen de Stad Gent en alle Gentse hulpdiensten deel aan een grootschalige rampenoefening van de dienst noodplanning van de provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen en het provinciecommando van Defensie. Alle voorgeschreven procedures voor een ramp in provinciale fase worden daarbij tegen het licht gehouden.

 

 

 

De dienst noodplanning van de gouverneur organiseert jaarlijks een aantal oefeningen met Seveso-bedrijven. Op 26 februari 2019 wordt geoefend bij het Seveso-bedrijf GTS, in het Kluizendok in de haven van Gent.

Oefening Common Effort

In de oefening met de naam 'Common Effort' komen volgende oefendoelen aan bod: testen van de procedures zoals beschreven in het intern noodplan van het bedrijf, de coördinatie tussen het bedrijf en de hulpdiensten op het terrein, en de beleidscoördinatie.

 

De deelnemende hulpdiensten zijn de brandweer, de medische diensten, Volksgezondheid, het rode kruis, de lokale-en federale politie, de civiele bescherming, de noodcentrale 112, het bedrijf GTS en Defensie. De medische discipline zal voor het eerst het uitgebreid medisch interventieplan testen.

 

Daarnaast vereist een ramp beleidscoördinatie, dat gebeurt onder leiding van de gouverneur van Oost-Vlaanderen en de burgemeesters van Gent en Evergem. Het beleid denkt onder meer na over de maatregelen voor de veiligheid van de burger, alsook over de communicatie naar burgers en de pers.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern