Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speakers Corner - Avant Premiére FilmFestGent

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_oktober2018_DSC_0001.JPG

Afgelopen zondag (7/10/18) had voor de éérste maal “Speakers Corner” plaats in het Belfort Stadscafé & Restaurant onder de Stadshal.

Deze prachtige locatie zou de vaste stek worden voor de maandelijkse “Speakers Corner”.

 

 

 

 

 

 

Zondag werd het 'FilmFestGent' in de kijker gezet , Guy Reynebeau had voor deze editie enkele gastsprekers uitgenodigd.

 

 

Niet minder dan Marijke Vandebuerie de kersverse (sinds juni 2018) algemeen directeur van het Film Fest Gent kwam een woordje uitleg geven van wat haar taak is binnen het Filmfestival, een niet te onderschatten iets als je weet dat er een 140-tal medewerkers aan haar zijde staan.

 

Patrick Duynslaegher, Artistiek Directeur Film Fest Gent kwam enkele films onder de loep nemen, maar Patrick zijn voorkeur gaat uit naar de film “Girl” met als regisseur Lucas Dhondt, een knappe vertolking van Victor Polster, de 16-jarige balletdanser die Lara speelt. Deze intense en opmerkelijke rol - bekroond met de prijs voor beste acteerprestatie in de Un Certain Regard-competitie - heeft volgens sommigen veel weg van Natalie Portmans slopende vertolking in Darren Aronofsky's 'Black Swan'. Net als Portman moet Lara zich door moeilijke bochten worstelen om haar doel te bereiken. "Ik wilde de struggle van Lara overbrengen, maar de focus ligt niet uitsluitend op de transgenderthematiek," vertelde Dhont eerder aan Knack Focus. "Ze is een adolescente, een dochter, een zus. Iedereen kan raakvlakken vinden, een echte aanrader dus …..

 

Roel Van Bambost, Programmamaker Plus Parcours, gekend van 'Premiére' en 'Miek en Roel' vulde Patrick Duynslaegher regelmatig aan met interessante tips en aanraders, een mooie kijk hoe deze personen zich inleven in de filmwereld.

 

a6bc7120e42bc8d646323c01b6917e4819.jpg

 

Het “FilmFestGent” gaat van start op 9 oktober tot en met 19 oktober, meer info op: www.filmfestival.be

 

 

 

 

 

 

 

Didier De Wever0
0
0
s2smodern