Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op stap met Philippe - Wijncultuur - Wijnconsulent (deel 2)

Philippe-Roels---test.jpg

Het verhaal achter Finco Monasterio van Baron de Ley. De wijn gemaakt met oa. de verboden druif in Rioja, ''Cabernet Sauvignon''.

44870321_1918944331526624_1887636838101811200_n.jpg

Na een zeer strenge controle in de wijngaard worden de rijpe druiven voor deze wijn met de hand geoogst.

( Tempranillo (80%), Cabernet Sauvignon, Garnacha, Graciano, Mazuelo ).


Dan worden ze in bakken van maximum 15 kilo zeer voorzichtig naar de selectietafel vervoerd. Uiteindelijk komen alleen de allerbeste volledige druiven in aanmerking voor kneuzing. In speciaal voor deze wijn ontworpen vaten komt de fermentatie tijdens de ongeveer 15 dagen op gang.

 

 44893328_1918945734859817_5687522150085296128_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze wijn rijpt 18 maanden op Amerikaanse en Franse eiken vaten. Dan rust hij voor 6 maanden in grote houten vaten van 10.000 liter alvorens de wijn wordt gebotteld. De fles heeft een kenmerkend metalen etiket met een kloosterbel.

 44941988_1918961521524905_8967846737150476288_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


De intens donkere paarse kleur voorspelt zijn concentratie: Stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiden en chocola. Bovendien is de Finca Monasterio met zijn aangename tannines fluweelzacht, vol in de mond en goed in balans. De zeer lange afdronk is verleidelijk en nodigt je uit om er verder van te drinken. Verfijnde wijn en ideale begeleider van gegrild en geroosterd vlees, wild en pittige kazen. Kan nog jaren bewaard worden.

 

Info door: Philippe Roels
Didier De Wever

0
0
0
s2smodern