Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Muziekduo Touché en Camiel producties

muziekduo.jpg

 

Wat gebeurt er als je een jazzpianist en een klassieke zangeres samenbrengt? Dan krijg je een duo en in dit geval “Muziekduo Touché”. LieveNieuws ging bij hen op bezoek en luisterde er naar muziek, hoorde er poëzie en zag originele beelden gebracht door jong talent van bij ons.

Wie zijn ze, Sofie

Het duo met Lievegemse roots bestaat uit Sofie Degrande en Dylan Marey, afgestudeerden aan het Lemmensinstituut te Leuven, tegenwoordig beter bekend als “LUCA School of Arts”. Twee talentrijke begaafde jonge mensen met een open kijk op de toekomst en inspirerende motivatie en durf om vernieuwing te brengen op muzikaal vlak. Sofie is een veelzijdig performer met een voorliefde voor muziektheater. Ze is klassieke zangeres, en creëerde tijdens haar studies de productie: 'De mens, een beest!', een multidisciplinaire voorstelling over de relatie tussen mens en dier. Een ware cross-over tussen nieuwe muziek, videokunst en zelfgeschreven poëzie. Sofie zoekt graag de grenzen op tussen verschillende genres en disciplines en denkt ‘out of the box’. Haar passie heeft geleid tot het opstarten van het productiehuis Camiel producties, waar ze samen met Dylan de grenzen opzoekt tussen muziek, theater, poëzie en grafische kunst. Daarover verder meer.

Wie zijn ze, Dylan

Op 15-jarige leeftijd startte Dylan Marey zijn muzikale carrière aan de kunstacademie van Knokke om klassieke piano te studeren, maar al snel ontwikkelde hij een grote interesse voor jazzpiano. Hij kreeg er les van gerenommeerde muzikanten en vervolgde zijn muzikale studies voor jazzpiano aan het Lemmensinstituut (LUCA School of Arts) te Leuven. Op dit moment is hij afgestudeerd (cum laude) en druk bezig met verschillende projecten in zowel muziek, cross-over en theater.

Muziekduo Touché

Dylan en Sofie leerden elkaar kennen in het Lemmensinstituut te Leuven en vonden er elkaar in de muziek en ook daarbuiten, ze vormen Muziekduo Touché en zijn een koppel. Door de woelige coronatijden kwam van optreden niet veel in huis, maar stilzitten deden ze niet. Via hun wederzijdse inspiratie en hedendaagse kijk op muziek en de multidisciplinaire mogelijkheden waarmee ze de grenzen trachten te verleggen groeide hun repertoria gestaag en werkten ze verder aan verschillende muziektheatervoorstellingen voor hun productiehuis “Camiel producties”.

Camiel producties

Camiel producties is een dynamisch muziektheatergezelschap dat er naar streeft om out-of-the-box voorstellingen te creëren voor zowel een volwassen publiek als voor kinderen en hun familie. Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan de relatie tussen publiek en performer met als doel de toeschouwer meteen te betrekken bij het verhaal. Men wil het publiek telkens verrassen door de intrigerende combinatie van klassieke muziek, jazz, theater en grafische kunst. Camiel producties gaat geen uitdagingen uit de weg en laat ook maatschappelijk beladen thema’s aan bod komen.

Zo willen ze met hun eerste muziektheatervoorstelling ‘De mens, een beest!’ het publiek aanzetten tot nadenken over de relatie tussen mens en dier. Deze boodschap zit verpakt in een muzikale en visuele reis door de wondere dierenwereld waar verhalen tot leven gebracht worden door middel van gloednieuwe muzikale composities met zelfgeschreven Nederlandse teksten. Deze liederen worden bovendien bijgestaan door artistieke videoprojectie.

Hun eerstvolgende productie ‘Prinses Lily op de boerderij’, een eigentijds sprookje voor kinderen, gaat in première op 12 augustus op het Klavertjeshof te Lievegem, de thuisbasis van Sofie.

Met muziekduo Touché waren Sofie en Dylan onlangs te gast in het rust-en verzorgingshuis Home Diepenbroeck voor enkele Valentijnsconcerten. De concerten vol romantische, emotionele en komische Broadway songs werden door de residenten fel gesmaakt.

Voor meer info & boekingen:

Camiel Producties: www.camielproducties.be

Muziekduo Touché: www.muziekduotouche.be

 

JEAN BUYLE