Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Winterwonderkasteel geopend ....Gravensteen

winterwonderkasteel.jpeg
 
 
 
Winterwonderkasteel.... laat je onderdompelen in een magische bourgondische sfeer.... laat je verbeelding de vrije loop in de geneugten van kerstmis en versieringen. Beleef de stad van op de kantelen,  in de avondsfeer.  
 
 
Tijdens de Winterfeesten verandert het Gravensteen opnieuw in een Winterwonderkasteel, gevuld met verbluffende feesttafels en fabelachtige versieringen, dit jaar in een Bourgondische sfeer.
 
Een onweerstaanbaar theater van de geschiedenis!
 
Winterwonderkasteel in Bourgondische sfeer

Het Huis van Bourgondië staat bekend om zijn spektakelzucht. De veeleisende hertog Filips de Goede gaf de opdracht om het Kerstfeest in het Gravensteen op 'Bourgondische wijze' in te kleden.


Pop-up winterbar

Iets drinken in de middeleeuwse stallingen van het Gravensteen? Het kan in de pop-up winterbar! In een gezellig decor geniet je van een glühwein of biertje, een kans die je maar één keer per jaar krijgt.
 
De winterbar is vrij toegankelijk en is open tot één uur na sluitingstijd. Het laatste glas wordt geschonken een kwartier voor het sluitingsuur van de bar.
 
 
 

Foto/reportage Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern