Project 'Andermaal' in hotelschool Gent

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/artikelfotos/september2019/Hotel.jpg'
Hotel.jpg
 
 
In de stedelijke Hotelschool Gent staat respect voor lokale en eerlijk geproduceerde producten voorop.
 
De school stapt dus graag mee in het project Andermaal. Dit schooljaar krijgen de leerlingen van de Hotelschool vijf workshops over vegetarisch en veganistisch koken. 
 
Wim Ballieu en Michaël Vrijmoed, peters van het project, geven de eerste workshop.
 
De komende twee schooljaren organiseren BOS+ en EVA onder de naam Andermaal in twaalf hotelscholen een reeks workshops over plantaardige voeding. Tijdens de workshops ontdekken leerlingen hoe plantaardige gerechten deel uitmaken van een duurzame keuken. Ze leren ook zelf recepten bedenken en bereiden. De beste recepten worden gebundeld in een kookboek voor alle Vlaamse hotelscholen en bibliotheken.
 
Bekende peters
 
Chef Wim Ballieu, bekend van restaurantketen Balls & Glory, wordt een van de gezichten van Andermaal. Opvallend, aangezien Ballieu bij het grote publiek vooral gekend is voor zijn vleesgerechten.
 
EVA-medewerker Ulrike Verdonck: “Wim is het perfecte boegbeeld. Hij is erg bewust met voeding bezig en eet meerdere dagen per week vegetarisch. Een pleidooi voor meer vegetarische gerechten is net krachtiger als het van een vleeseter komt.”
 
De tweede peter van het project is sterrenchef Michaël Vrijmoed. Zijn restaurant Vrijmoed werd dit jaar nog uitgeroepen tot het op één na beste groenterestaurant ter wereld. “Vegetarisch eten zit in de lift”, zegt hij. “In mijn restaurant kunnen mensen kiezen: vlees en vis, of vegetarisch. Soms kiest twintig procent voor het laatste.
 
Negen op de tien onder hen zijn meestal géén vegetariër.”
 
 

Foto/reportage Jacqueline Dumortier