Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

123 piano - editie 2019

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_keyframe1.jpg

Vanaf 16 augustus tot 22 september 2019 staan opnieuw 5 piano's op 5 verschillende locaties in de stad Gent.

De piano's worden eerst bewerkt door kunstenaars, en daarna mag iedereen er 5 weken lang gratis op spelen.

7de editie, met per piano een gentse 'peter' en een mobiele 123-take-away-piano: je bestelt een liedje aan huis! Op 16 augustus om 19u start 123-piano met een gezellige, muzikale tocht langs alle piano's


De 123-locaties zijn De Stadshal, De Krook, Bisdomkaai, eetcafé ENTR en AZ Sint-Lucas. De 6de en mobiele locatie is de 123-take-away-piano.

5 dagen rijdt een go-cart mét buffetpiano, de Quatre Mains Mobil, van deur tot deur in 5 buitenwijken van Gent. Een pianist, sportief gesteund door 2 wielrenners van Gentse wielerclub Spaak&Spier, brengt 'liedjes aan huis' die men op bestelling kan aanvragen via de website van 123-piano. *In samenwerking met Yamaha Music Europe.


Dit jaar krijgt elke piano een peter, een Gentse organisatie die het festival een warm hart toedraagt en meedenkt rond unieke muzikale activiteiten. 'De Gentse Peters' zijn niemand minder dan Festival Van Vlaanderen, De Centrale, AZ Sint-Lucas, Music Mania en De Krook. Een unieke samenwerking tussen verschillende partners in Gent.


De 123-kunstenaars die dit jaar een piano bewerken zijn niemand minder dan 33-45, Samer Alagha, Gram & Blackbirds, Kasper Jordaens en Wallin’ vzw. Op deze manier worden deze 123-street-art-piano's unieke objecten die niet alleen het oor maar ook het oog bespelen.

 

Meer info: https://www.123-piano.be/over-ons

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern