Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatschappelijk

BIG SWIM & BIG JUMP Portus Ganda Gent juli 2019!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2019_Big_jump_swim.jpg

Op zondag 14 juli sprongen de Gentenaars opnieuw het water in om aandacht te vragen voor proper water. Op precies hetzelfde tijdstip sprongen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen.
2015 moest het jaar worden waarin alle Europese waterlopen weer ecologisch gezond zouden zijn. Dat werd vastgelegd in de Europese kaderrichtlijn Water, maar die deadline werd niet gehaald. De nieuwe deadline is 2021. Met de Big Jump vragen we de aandacht van onze politici om werk te maken van waterlopen die bruisen van het leven door werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.
Onze cameraman Luc was aanwezig en kon de big jump en swim vastleggen op zijn camera.

Camera/edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Gentse plassertjes klaar om te toeren

Pis.jpg

 

 

De Sosseteit Gensch Manneke pies Twielink heeft er een nieuw kunstwerkje bij. Hun huiskunstenaar Enca Caen heeft een fonteintje gemaakt met daarop 8 kleine plassertjes.


Mannekes en Meiskes die proper in een kuip plassen en klaar zijn om op reis te gaan.

"Want het beeldje moet de stad rondtrekken" zegt de sosseteit. "Het moet de Gentenaars verbinden en het Gentse manneke pis aan de kraanlei weer in the picture zetten."

Het fonteintje mag deze zomer wellicht al op bezoek in het Vleeshuis, en het stadhuis van Gent.

 

 

 

Didier De Wever voor CIB/reportage AVS

0
0
0
s2smodern

She must be on her period - Peaberry Coffeebar Gent

20190710-DSC03679.jpg

 

Op 10 juli opende in Peaberry Coffeebar, gelegen in de schaduw van het Geraard de Duivelsteen in Gent, een solo expo van de Gentse fotografe Jennifer Kesteleyn.

Jennifer_Kesteleyn_1.jpg

 

'She must be on her period' is een selectie van wat ouder werk, aangevuld met nieuw werk, bestaande uit zelfportretten in een niet-alledaagse setting. Volledig in Jennifers stijl visualiseren de werken de subtiele vooroordelen die nog steeds bestaan ten opzichte van vrouwen in de hedendaagse maatschappij.

De expo loopt nog tot eind augustus.

 

66172072_10217076112547940_379663177547251712_o.jpg

Foto's Balder Deschildre

0
0
0
s2smodern

400 Hoornblazers op het St Baafsplein

hoornblazers.jpeg

 

Voor de 2de maal haalt Gent een wereldrecord binnen. 402 Hoornblazers uit 40 landen, en van alle leeftijden maakten de draak op het Belfort wakker, met een gevarieerd concert.

Het samenspelen met de stadsbeiaardier Kenneth Theunissen en de hoornblazers onder leiding van dirigent Dirk Brossé werd door de toeschouwers zeer gesmaakt… Kippenvel moment : 402 hoornblazers “Klokke Roeland “ horen spelen…..Bravo aan allen die dit organiseerden , aan allen die hieraan deelnamen!

 

 

Foto/reportage Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern

Feest onder de Gentse Stadshal

familiefeest.jpeg

 

 

Ter ere van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap organiseerde de Stad Gent ook dit jaar een geweldig Familiefeest in en rond de Stadshal. Op zaterdag 6 juli kon je je de hele namiddag uitleven met een waaier aan gratis attracties, kinderanimatie en workshops.

Een impressie...

 

Foto/reportage Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern

Stad Gent krijgt label 'Pleegzorggemeente' voor haar steun aan pleeggezinnen

pleegzorg-1.jpeg

 

Op vrijdag 5 juli 2019 overhandigde Pleegzorg Oost-Vlaanderen het label ‘Pleegzorggemeente’ aan de Stad Gent, voor alle engagementen die het Gentse stadsbestuur neemt om pleeggezinnen in de stad te ondersteunen.

 

De Stad Gent ziet het als haar verantwoordelijkheid om pleeggezinnen te ondersteunen en is al lang een belangrijke partner voor Pleegzorg Vlaanderen. Nu wordt dat partnerschap ook bezegeld met het label ‘Pleegzorggemeente’. Heel uiteenlopende engagementen van de stad motiveerden Pleegzorg Vlaanderen om het label toe te kennen. Zo kent Gent de sociale korting van 90% automatisch toe voor de opvang van kinderen uit een pleeggezin in de buitenschoolse kinderopvang, maakt de stad pleegzorg actief mee bekend en worden alle Gentse pleeggezinnen jaarlijks ontvangen op het stadhuis. De stad en Pleegzorg Oost-Vlaanderen werken ook nauw samen in het kader van de opvang van niet-begeleide anderstalige nieuwkomers.

De erkenning van Gent als pleegzorggemeente is een bezegeling van de jarenlange goede samenwerking en verstandhouding tussen Pleegzorg en de Stad Gent. We zijn dan ook bijzonder trots dit label te mogen toekennen.

'Als Stad willen we er zijn voor alle gezinnen. Ook voor die gezinnen waar pleegkinderen opgevangen worden of waarvan een kind elders opgroeit via pleegzorg. Door pleegzorg onder de aandacht te brengen hopen we dat deze hulpverleningsvorm nog bekender wordt. En met acties zoals de automatische korting in stedelijke kinderopvang en een jaarlijkse bijeenkomst, maken we ons engagement erg concreet.'

Pleegzorg in Vlaanderen

Vandaag zijn er in Vlaanderen meer dan 4.000 pleeggezinnen. 350 (bijna 10%) van deze pleeggezinnen wonen in Gent. De gezinnen vangen kinderen, jongeren en volwassenen uit Gent en de nabije omgeving op in hun gezin. Zij doen dit omwille van opvoedingsproblemen in het gezin van oorsprong of omdat kinderen, jongeren of volwassenen kampen met psychische problemen of met een andere handicap. Vaak kunnen ouders voor korte of lange tijd niet voor hun kinderen zorgen. Afhankelijk van de concrete nood is de opvang continu, tijdens het weekend, voor lange of korte duur. Pleeggezinnen geven al deze mensen een nieuwe thuis. Daar kunnen ze zichzelf zijn en krijgen ze de kans om te groeien richting toekomst.

 

Foto/reportage Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern