Gentse Feesten wordt een muzikale Feestdag

Hammertime.jpg

Het heeft even geduurd maar een 10 daags plezierreisje samen met Cor en Ona heeft ervoor gezorgd dat we pas midden de Gentse Feesten met onze camera in aanslag aan het werk konden.

21 juli, onze Nationale Feestdag. Ondanks er heel wat te gebeuren stond in het hele landje liep de Genste binnenstad met al zijn pleinen meer dan behoorlijk vol.

Tamsen_Devaere.jpg

Pas uit de parking en daar zagen we reeds een eerste muzikant die de straten (Langemunt) onveilig maakte. Tamsen Devaere, zoon van de gekende zanger Bart Devaere (Vreewijs) kreeg behoorlijk wat aandacht van het publiek. Zijn gevoelige doch krachtige stem, door zichzelf begeleid op piano, zal daar niet vreemd aan geweest zijn. Sommigen zullen Tamsen herinneren uit de coronaperiode alwaar hij in vele woonzorgcentra onze ouderen het leven een stukje plezieriger maakte. Tamsen was tevens te zien in The Voice kids in 2020 waar hij in het team van Sean ver bracht.

Onze eerste echte stop was op de Korenmarkt. Daar konden we nog vlug even het laatste deel van The Covrettes meepikken. The Covrettes zijn een jaren 50’s en 60’s coverband waar de Rum & Coca Cola nooit ver weg is. Een heel knappe samenzang van de drie dames met bijbehorende pakjes. Een band die duidelijk eeuwen doorstaan heeft, net als de muziek. Het publiek smulde het allemaal.

The_Covrettes.jpg

Bluesy Muloosy. Deze 12 koppige band, verbonden aan de muziekschool van Lochristi, stond voor het eerst op een groot Gents podium. Nieuw waren ze voor ons al lang niet meer maar zeker is dat de band met een deugdelijke blazers sectie voluit tot zijn recht komt. Vrij nieuw in de groep, en toch reeds vlot ingewerkt, is de zangeres Jorina. Jorina die de songs zowel solo als samen met Simon tot ware hoogtepunten brengt.

Het repertoire van Bluesy Muloosy gaat van funk over pop naar rock en zelfs blues, een mooie combinatie. De bandleden typeren zich niet alleen als goede muzikanten maar als ware genieters op het podium, springen dansen maar doen dit altijd met een brede glimlach. Ook hier weer opnieuw een laaiend enthousiast publiek en terecht.

Bluesy_Muloosy.jpg

KEiRELS: Dit duo is eveneens ontstaan in de corona periode. Door gebrek aan optredens zochten Chris Corn en Bart Mareen naar manieren om toch hun favoriete hobby uit te oefenen. Na een paar solo optredens van Chris Corn op de buitenkoer van enkele woonzorgcentra sloot Bart zich erbij aan en als snel kwamen er heel wat optredens over gans Vlaanderen. Heel wat blijde gezichten en anekdotes tot gevolg.

Na de coronaperiode bleven Chris en Bart samen verder optreden zo ook op het Veerleplein. Door de jaren heen heeft dit duo dan ook een hele resem die hard fans verzameld en die waren er natuurlijk allemaal. KEiRELS brengt nog steeds hun gekend repertoire met regelmatig nieuwe nummers. Allemaal meezingers van formaat. De liefde en warmte is nooit ver weg. Dank je “kerels” als je zelfs kinderen kunt doen dansen…

 

Als laatste op deze toch wel vermoeiende konden we het niet laten (of was het nieuwsgierigheid) en passeerden de Groentenmarkt alwaar ook Hammertime in nieuwe bezetting optrad. Na een paar wissels staat Hammertime er opnieuw en minstens even sterk als tevoren. Nadat er men eerder er een nieuwe gitarist bij haalde kon men deze keer er ook genieten van de nieuwe bassist en zangeres. Het hele plaatje klopte, de energie en aanstekelijkheid die van deze band uit gaat is er nog steeds. De Hammertime van weleer is terug (van eigenlijk nooit weggeweest) en hoe. Disco pop en slow medleys in een aanstekelijk ritme zonder medelijden. Het publiek van de Groentenmarkt zal het geweten hebben.

Klik op de video voor een fotoreportage

 

Artikel en foto’s: Marc De Clercq