Van Oud naar Nieuw met VROB

Backline.jpg

De salo(o)nconcerten van Evenementenradio VROB zijn op volle snelheid. VROB Large zo heet het eigenlijk en gaan door van 20 december 2019 tot en met 5 januari 2020. Een 15 tal plaatselijke groepen, solo artiesten of uitzonderlijke combinaties uit de regio krijgen de kans hun talent aan te tonen. Sommigen zijn jong en vrij nieuw, anderen dan weer behoorlijk ervaren.

We hadden het reeds eerder het genoegen Turtle Wex te aanschouwen en bezochten deze week in de aanloop naar eindejaar nog twee leuke optredens  bij.

Zondag 29 december: Chris en Bart een dynamisch duo

Chris Corn en Bart Mareen genieten beiden apart bekendheid in de Vlaamse muzieksien en daarbuiten. Chris Corn  verzorgt heel wat optredens als soloartiest op allerlei evenementen. Men zag hem deze zomer ook regelmatig met zijn band “The Beautiful  Imperfections” op verschillende podia. Een nieuw project, “Walis” genaamd, is in de maak maar daarover later meer.

CC__Bart.jpg    Chris_Corn.jpg

Bij Bart Mareen rinkelt er bij de meesten onmiddellijk een belletje. Ja hij is de bassist van Biezebaaze, Partie Party, Band of Musos , begeleidingsmuzikant en zo veel meer.

Beide vrienden kennen elkaar sinds hun jeugd en stonden  deze zomer nog samen met andere gekende muzikanten op het podium tijdens de Gentse Feesten. Daar groeide het idee voor meer samenwerking. Chris Corn is de laatste 4 jaar een vaste waarde geworden tijdens de VROB liveconcerten. Voor deze gelegenheid koos Chris niet uit een greep van zijn uitgebreid repertoire  niet solo maar in duo met Bart. Een overvol saloon  in het Speurdonkhof  luisterde naar een set van 12-tal Crowded House nummers afgewisseld met interviews live op radio. Fans van deze Australische band genoten samen van dit prachtig optreden samen met “de zotte wijven” (die hard Chris Corn fans). Na de live optredens op radio spelen de bands verder voor het publiek, zo is de formule aldaar. We hoorden een greep uit Chris zijn uitgebreid repertoire, songs die men terug zal vinden in de nieuwe band Walis.

 

Maandag 30 december: “Semper Pie” & “Goser“ (rustig of ruig)

SEMPER PIE is een vader en dochterproject. Ontstaan een drietal jaar terug als hobby van papa Jurgen Van Bouchaute samen met beide dochters  Ibe en Wienke. Heden ten dage is dit familiaal muzikaal project afgeleid naar een duo dat er best mag zijn. Tijdens de Genste Feesten op de Korenmarkt verbaasde zeer jeugdige Wienke het volledige aanwezige publiek met haar prachtige stem en gedreven enthousiasme. Ze bespeelt een goed aantal instrumenten waaronder drums, piano & ukelele. Ook kon men Wienke dit jaar bewonderen in de Musical SHREK in het NGT te Gent, waar ze één van de hoofdrollen vertolkte. Een hele dame al. Vader Jurgen heeft ook reeds een goed gevulde muzikale  geschiedenis als gitarist. Zo speelde hij ooit nog in bands als Streetwalker (met Kurt Burgelman), Sycamore Momma, Loonie en Chris Corn & God's Comics. Zijn voornaamste instrumenten zijn elektrische-, akoestische gitaar en basgitaar.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_december2019_Wienke.jpg  Goser.jpg

Dit vader/dochter duo brengt eigen akoestische interpretaties op pop& rocknummers.  Wij hoorden "Sweet child of mine", het wondermooie “Broken” (Jasper Stevelinck), "Silver Lining" (First Aid Kit) met als gastzangeres Charlotte van Heuverzwyn en het ritmische “You” (Scooter), “Black Eyed Boy” (Texas)

GOSER: Voor het 3e deel van het liveoptreden vervoegden Laura Burgelman - gitaar en keys (geen familie van..) en Charlotte Van Heuverszwyn  -leadzang en gitaar het duo en zo ontstaat Goser.  Het werd Goser hun eerste openbare optreden, een try-out zeg maar. Hiervoor kruipt Wienke  achter de drums (haar lievelingsinstrument) vader Jurgen op de bas en neemt Charlotte de leadzang op zich. Deze pas een jaar oude band richt zich meer op klassieke en hedendaagse  rockmuziek zoals Lenny Krevitz, Rasmus, Twenty One Pilots en Steppenwolf. Het is altijd leuk om vrouwtjes rockmuziek te zien spelen en ben overtuigd dat iedereen ervan genoot. Vader Jurgen stond zijn mannetje tussen al dat “vrouwengeweld” en ja hoor sommigen benijdden hem.

Wie interesse heeft in deze gratis VROB Large optredens kan op 2, 3, 4 en 5 januari terecht in het Speurdonkhof te Zaffelare

https://www.facebook.com/groups/1854335908124967/events/

Voor een fotoreportage klik op de video hieronder

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern