Guy Swinnen op Bruudruusterrock

GS_band.jpg

Wat eindelijk eens een rustig zaterdagavondje zou worden na het Gentse Feesten geweld en parkconcerten draaide toch even anders uit. “Hey” jullie gaan toch mee naar Guy Swinnen op Bruudruusterrock klonk het aan de telefoon. De trigger die ons doet opveren uit de luie zetel. Gelukkig is het bij de deur en er nog net tijd genoeg.

Guy Swinnen en band  stonden vrij vroeg geprogrammeerd omdat ze ’s avonds laat nog eens hetzelfde moesten overdoen in Tongeren. “On the road” noemen ze dat. Op een volgeladen plein rond Oostakker kerk arriveren we net op tijd om de aftrap mee te maken, de sfeer zit er onmiddellijk in. Wat ons opvalt is wanneer je Guy Swinnen en band ziet er een gemis is, het gemis van één iemand namelijk Willy Willy. De naam Guy Swinneband zegt eigenlijk alles. Het zal echter nooit meer hetzelfde zijn zonder Willy Willy. Begrijpelijker wijze hoor je Guy hier en daar over zijn compadre enkele woordjes zeggen en tevens draagt hij een song op aan zijn levensvriend.

Guy_Swinnen.jpg

Guy Swinnen  en band brengen zowel eigen songs (The Scabs en Guy Swinnen) als covers. Zo hoorden we een op zijn minst opmerkelijke versie van Depeche Mode’s “Personal Jesus”, heel mooi dit. Verrassend ook was “Handle with care” van The travelling Wilbury’s en het Woodstock nummer The Weight -The Band. Verder werden we nog verwend met “Time”, “Nothing on my radio”, “One for the road” (voor de dronkaards) en als laatste "Hard Times".

In zijn bindteksten zegt Guy af en toe wel eens iets over de komende song, hoe die ontstaan is maar ook het waarom ze die brengen. Interessante weetjes al denkt hij dat de hippies niet meer leven, mis poes we zijn er nog steeds. Een ode aan Willy Willy werd gebracht met de enige Scabs song die ooit door Willy Willy werd gezongen maar de naam van dat lied ontgaat ons nu.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2019_David_Piedfort.jpg

Guy Swinnen laat zich ondersteunen door een kern van uitstekende muzikanten. Die gekende gezichten zijn Marcus Weymaere op drum, David Piedfort op gitaar en Bart Buls op bbbas.

 

Klik op de videolink hieronder voor enkele sfeerfoto's

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern