Het ijzer smeden wanneer...

Magnetica.jpg

Onze benen zijn nog niet gerecupereerd van de Gentse Feesten en ze worden alweer zwaar op proef gesteld. Hoe men het muzikaal ijzer moet smeden wanneer het heet is bewees men opnieuw in Oudenaarde tijdens de laatste dag van de 2019 Brouwerijconcerten aldaar.

De vijfde dag van deze zomerreeks tribute concerten  stond in het teken van rock, stevige rock. Na Look Sharp (Roxette), Nutbush (Tina Turner), A-Muse (Muse), Prozak (De Kreuners)  bracht de organisatie een goede brok heet metaal naar de binnenkoer van de brouwerij, meer bepaald de tribute band Magnetica.  

Kevin.jpg              

Magnetica is een tribute band van het immens populaire Metallica. Ontstaan in Aalst anno 2009 kende deze band een paar  bezettingen en leidde uiteindelijk de dag van vandaag  tot een sterker team met een drive voor professionaliteit en perfectie zowel in hun muziek als shows. Magnetica kreeg  verdiend de onderscheiding Best Metallica tribute of the Benelux, een hele eer.

Hoogwaardigheidsbekleders  en prominenten met metaalglans stonden vooraan om iets meer dan een glimp op te vangen van deze bijzondere ijzersmeders. Bijna twee uur worden we verhit  met  klassieke en nieuw Metallica werk. "Fade to black”, “Master of puppets”, Blackened”, Battery”, “One”,  “Enter Sandman”, “Whishy in the jar” (Thin Lizzy cover), “Hit the lights” en als laatste “Seek & destroy”. We misten toch wel hun superhit “Nothing else matters” al was het maar als rust pauze zeg maar. Jan en Piet publiek reageerde zowat hetzelfde (met verplichte moshpit) als bij a real Metallica optreden mede door de pyrotechnische elementen die verwerkt werden in de show.

Leden band zijn: Kevin Spruyt (leadzang/gitaar), Nessim Sakka (gitaar), Tomas Wellekens (bas), Sven De Bruyne (drums).

 

Klik op de videolink hieronder voor een fotoreportage

 

Artikel en foto’s: De Clercq Marc

0
0
0
s2smodern