Gentse Feesten dag 8

Rolling_te_stone.jpg

De laatste vrijdag van de Feesten begint met aangename frissere temperaturen. Er liep dan ook heel wat meer volk in onze stad dan de afgelopen hittegolf dagen. Mensen stonden nu reeds klaar voor de band op de Korenmarkt en die was voor ons Pigtail.

Het lijkt wel een Nederlandse invasie met al die noorderburen die hierheen komen en van ons mogen ze dat best alle jaren doen.                                 Pigtail bestaat uit 5 topmuzikanten uit het Noord Limburgse Horst: Joep Vullings,(bas), Roy Verbeek (zang), John Minten (gitaar), Joris Janssen (keys), Phillippe Holla (drums) en Luc Van Rens (leadgitaar). Hun repertoire zijn geen unieke nummers die je nergens hoort maar de manier en kunde waarop ze dit doen is wel zelden gezien. Met een nooit afnemende energie stormden door hun set wat zelfs lukte zonder playlist. De gitaarsolo’s van Luc en ook de zang ban Roy maakten enorme indruk op de massa en terecht. We hoorden hits van Queen, Pink Floyd, Muse, U2, David Bowie, AHA, Bruce Springsteen en Deep Purple’s “Child in time” waarbij we dachten dat Roy het even goed deed als Ian Gillan in zijn gloriejaren. Een uitzinnige menigte was dan ook het resultaat van dit misschien wel het mooiste optreden die we zagen deze week.

Pigtail.jpg

Prozak, vorig jaar nog op ons podium tijdens de B4winterconcerts, en nu op het grote podium tevens op de Korenmarkt is een "De Kreuners tribute band". Van deze groep  kunnen we zeggen dat ze hun set van Kreunershits op voortreffelijke wijze naar het publiek toe brengen. De netjes uitgedoste  zanger Wim De Keersmaeker maakt dan ook het mooie weer bij de groep en neemt zijn publiek mee op een tocht naar het verleden. Leuk om eens iets Nederlandstalig te horen tussen al het "rockgeweld".

De jaarlijkse traditionele “Stoet van de stroppendragers” gooit altijd een beetje roet (en rook) in een optreden op onder meer het Sint Veerplein. Chris Corn eerder deze week ook andere plaatsen  te zien tijdens de Gentse Feesten wist als geen ander dit “probleem” op te vangen. Een echte muzikant staat niet graag naast of voor het podium en dat heeft Chris heel goed begrepen. Chris starte met enkele nummers solo en riep er Filip Vn Keer bij als gast voor het eerste deel. Na de stoet is het altijd moeilijk om het publiek op gang te krijgen maar dat lukte voortreffelijk deze keer. Chris haalde er afwisselend een resem gekende namen bij en zongen samen populaire songs. Het enthousiasme van  Bart De Vaere ( Vrie Wijs), Bart Mareen ( oa Partie Party), Peter De Bosschere, Geert Bonne (ex Gorki),  Pierre Lemmens (Nie Neute en TBI) en Filip Van Keer ( oa Michael Jackson Legacy) sloeg meteen aan bij de menigte. Ja der stond wat op het podium, zelden gezien en bewijst welke vrienden muzikanten van elkaar zijn. Leute en plezier komt op de eerste plaats. Dat moeten ook  “De Zotte wijven” (zo noemt Chris een groep vrouwelijke fans) gedacht hebben en sprongen mee op het podium. Hey ’t is Fieste voor iets hé en ’t doe gien zier. Peter De Bosschere kreeg ook nog eens een massage van Geert Bonne, aangenaam drummen dat. De extase kwam er natuurlijk toen iedereen op het podium samen MIA zong. Wat een avond.

CC__friends.jpg

De koek was daarmee overigens nog lang niet op voor de avond al moesten we een keuze maken en  Mr Nice op de Korenmarkt missen. Fans als we zijn van Mick Jagger en de zijnen stond een Rolling Stones tribute band gepland rond 22.00 dus een keuze was snel gemaakt. Dit moesten we zien. Er is weinig info over deze band bekend maar enkele gesprekken met drummer Mathieu Verfaillie  leerden ons dat deze tribute band nog niet zo lang bestaat. De Franstalige zanger (die overigens goed zijn best doet om een paar woorden Nederlands te praten, wou aanvankelijk een Deep Purple  tribute oprichten. Toen bleek dat zijn stem niet perfect geschikt was ervoor werd voor The Stones gekozen en met  succes. De overige bandleden zouden uit Wallonië afkomstig zijn. Een schot in de roos zo bleek “Rolling the Stone” te zijn. Alle hits van de grootse rockband aller tijden werden in sneltreinvaart op ons afgevuurd. De zanger trekt de meeste aandacht naar zich toe door de verschillende verkleedpartijen maar zeker door zijn gekke “moves”. We zagen een waar spektakel  wat ons weerhield om tussendoor  eens naar de Mr Nice of Stix & Stuff te gaan.

Alweer een geslaagde Gentse Feesten weekend avond.


Klik op de videolink hieronder voor een fotoreportage.

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern