Gentse Feesten dag 7

Jean_Bosco_Safari.jpg

We naderen met rasse schreden het eind van de Gentse Feesten. Het was warm, heel warm op donderdag wat erin resulteerde dat veel mensen de koelte van de avond afwachtten en zo stonden een paar bands (in de hitte van)de kou en hadden amper toeschouwers. Jammer omdat die ondanks alles hun uiterste best deden en "nie pleujden”

Drie bands in een tijdspanne van drie uur op drie verschillende plaatsen is een moeilijke opgave maar toch lukte het ons opnieuw.

Als eerste band zagen we gisteren Switch Corona. Aangezien we deze rock/coverband eerder deze week beschreven onthouden we ons van het eenzelfde commentaar. Wel kan gezegd worden dat Switch Corona op zowat het heetste podium en op het heetst van de dag van de hele Gentse Feesten onverdroten het optreden afwerkte. Chapeau gasten.

Elysian_Gates.jpg

Elysian Gates. Deze band is afkomstig uit Luxemburg en trad nu voor de twee maal op tijdens de Gentse Feesten. Dit is een internationaal bekende symfonische rockband en ons nu bezochten in een licht veranderde bezetting. We zien toch wel enige belangrijke veranderingen maar het eigen werk bleef hetzelfde. Mooie veranderende ritmes, een zangeres met krachtige stem samen met duelerende sologitaristen. Een mooie inzet voor de volgend band.

Circle Unbroken stond drie jaar terug voor het eerst eveneens op de Korenmarkt. Niet vanzelfsprekend om een symfonische rockband (want Circle Unbroken is dat ook) aan bod te laten komen maar de “gok” werkte zo goed dat die een vervolg kreeg en zo konden we Marieke en de haren opnieuw zien dit jaar. Circle is een band met zijn roots in Zelzate gedreven door onder andere Frank De Mangelaere en Mariek Bresseleers. Marieke zullen sommigen kennen als zangeres bij projecten bij Maurice Engelen (Lords of Acid , Praga Khan) niet de minste dus. Naast haar ongelofelijke stem die zowel in de hoogte als laagte iedereen de koude rillingen doet krijgen was ze op zijn minst een opvallende verschijning. In badpak optreden op groot podium zie je niet elke dag en enkele mannen hun verbeelding zal beslist op hol geslagen zijn. Mariekes act met het unicorn badje zal daar niet vreemd aan geweest zijn. Circle Unbroken brengt voornamelijk eigen werk afgewisseld met een enkele cover zoals het heel mooie en trage versie van Creep. Een pracht van een optreden.

Circle_Unbroken.jpg

Snel even terug naar het St Baafsplein alwaar Jan de Bruijn, een Belgische blues singer /songwriter, samen met Patrick Cuyvers (Hammondorgel) en zangeres Jolien Thijs een optreden verzorgden. Beide muzikanten waren ons reeds bekend en wist dat deze gelegenheidsband wel goed zou zijn. Over Jolien Thijs kunnen we wel zeggen dat ook zij een prachtige stem die in deze combinatie perfect paste.

"Vaste klant” op de Gentse Feesten is ook de gekende coverband  AB nono. AB nono heeft een sterk gevarieerd repertoire? Je kunt zowel  Aretha Franklin, Mumfords & Sons, Adèle als Eurythmics horen. Eén van de centrale punten in deze toch wel schitterende coverband is Jill Hillegeers, een meer dan begenadigde zangeres. Wanneer gitarist, pianist Marc Bracke zijn versie van Joe Cocker “With a little help” zingt gaat de tent uit de bol. Lang bleven we niet omdat het laatste optreden van de dag ondertussen reeds aan de gang was. Grote verrassing toen ook Jean Bosco Safari op het podium verscheen en samen met de band “Don’t stop” (Fleetwood Mac) meezong. Het publiek werd euforisch.

Laura_Tesore_2.jpg

Laura Tesoro als laatste. Wat en wie Laura Tesoro is moeten we jullie niet meer beschrijven. Velen zullen haar beter kennen en volgen en waarschijnlijk ook aanwezig geweest zijn op de Korenmarkt. Laura verbaasd ons iedere keer opnieuw met haar enthousiasme en energie waarmee ze haar publiek onbegrensd vergast. Gelukkig hebben we nog een paar mooie beelden kunnen vast leggen voor U.

We zijn nog even St Jacobs (Walter De Buck plein) gepasseerd maar alleen eens kort naar de aanwezige band gekeken en dan snel naar huis. Eindelijk rust, oef.

Klik op de videolink hieronder voor een fotoreportage

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern