Front- & Backstage

When Pirates start to sing

Jens.jpg

Wanneer piraten aan het zingen gaan verwacht men dat ze gezamenlijk dronkenman en kroegenliedjes zingen met een volle bierkruik in de lucht. Dat kan een paar eeuwen geleden misschien zo geweest zijn maar heden ten dage zijn deze groep van outlaws dermate geëvolueerd dat ze zelfs voor de meest geavanceerde metalband niet moeten onderdoen. Jammer dat alleen hun manieren nog wat beter kunnen, getuige hiervan uw reporter.

De “55 Pirates Party” had alles met muziek en kisten te maken, volle kisten van dat blink-blink. We hadden dan ook een bescheiden (grote) rugzak mee om sommigen te ontlasten. Later bleken die kisten “slechts” muziekinstrumenten te bevatten. De dresscode van de avond was dus iets met piraten. Een ooglapje, een gepaste T-shirt of bandana meer moest dat niet zijn. Dat piraten verzot zijn op gouden juwelen, munten en sieraden weet iedereen maar dat ook hun gitaren van dit edelmetaal gemaakt zijn dat is toch een nieuwigheid. Het zal misschien wel iets met evolutie te zien hebben.

Dirty_Phil.jpg


Band van de avond was Dirty Phil. Een paar jaar terug besloten enkele vrienden uit Zelzate, Evergem en Assenede onder leiding van Patrick De Landtsheer en Davy Van Engel “Daf Dof” om samen een band op te richten. Wij zagen dit vijftal voor het eerst op hun try-out en waren toen al onder de indruk. Met een combinatie van deels eigen werk en covers waagt Dirty Phil zich op een onbekend terrein. Een concept dat het trouwens uitstekend doet. De invloeden zijn rock en bluesbands in de wijde betekenis van de genres. Nieuw bij de band is Eddy Callebaut. Een drummer uit Lokeren met een halve eeuw ervaring, de nestor van de groep zeg maar. Een muzikant die ook heel wat jaren als beroeps achter de kiezen heeft. Naar verluid heeft de komst van Eddy een boost gegeven aan de hele band. Zo schaafde hij “ruwe diamant” en jeugdige sologitarist ietwat bij tot een meer glanzende edelsteen en dat hoor je.

Patje.jpg


Assorti uitgedost, wat trouwens een uitstekende sfeer schept, zorgden deze pseudopiraten voor een geslaagde avond ondanks dat Jack Sparrow en The Black Pearl  nergens te bespeuren waren. We hadden het niet anders verwacht.
Voor het voetvolk meest gesmaakte liederen, en tevens de groep hun eigen werk, waren het rock/blues getinte “Friends till the end” en “Never too late”. Het prachtige “True desire” steekt er volgens ons met kop en schouders bovenuit. Na een behoorlijk aantal bis nummers (piraten weten van geen ophouden) sloot sologitarist Jens De Borst zowel op gitaar als zang af met een sublieme versie van Pink Floyd’s “Whish you where here”. Goose bumps zou Jack zeggen.
Wie zei er ook alweer dat die piraten ruwe bolsters zijn? Maar diep en niet eens zo diep zijn het hele toffe kerels.

Daf_Dof.jpg


De groep:


Patrick "Patje" De Landtsheer (rythm gitaar, zang),

Davy “Daf Dof” Van Engel (zang),

Jens De Borst (gitaar/zang),

Mario Audenaert (basgitaar),

Eddy Callebaut (drum)

 

Artikel en foto’s: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern

Glenn Thienpondt is een nieuwe naam in de Vlaamse showbizz

2.jpg

 

De jonge zanger nam in het jaar 2016 deel aan "Komen Eten op VIER" en heeft deze wedstrijd ook gewonnen, hierdoor zullen heel wat mensen hem  wel herkennen.

Ook was Glenn in 2016 Prins Carnaval van België!


De Gentenaar is van kindsbeen af gebeten door de muziekmicrobe. Twaalf jaar lang speelde hij in een jeugd drumband, waar hij het instrument snaartrommel bespeelde.

Iets later begon hij met zingen. Zijn eerste stappen op het podium zette hij op de Gentse Feesten, waar hij het voorprogramma van Christoff verzorgde. Glenn is momenteel steeds meer te zien als solo artiest, hij zingt vooral nederlandstalige muziek. Als rasechte Gentenaar zitten er ook natuurlijk enkele Gentse meezingers in zijn repertoire.

 

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_67942257_2310890549001910_2900296178383978496_n.jpg                                   24637a6d543ef68378d07876e9739662f5af144a.jpg

 

In juli 2018 kwam Glenn ook uit met zijn eerste eigen single "Dans vanavond met mij" deze werd geproducet in de Artsound Studio, met arrangementen van Jean-Pierre Kerkhofs.

Hij valt onder het muzieklabel RS Muziek. Glenn is getrouwd met Miss Gent 2016 Marjolein Vlerick. In februari trok Glenn Thienpondt terug de studio in en op 14 februari kwam zijn 2 de single"In Jouw Ogen staat Geschreven uit" deze single deed het opnieuw heel goed en haalde zelf de Vlaamse top 15 van "Family Radio" en vele andere Vlaamse top’s.

Niet veel later kwam op 1 juli zijn zomersingle uit getiteld Door Jou’ die het ook heel goed doet in de Vlaamse muzieklijsten zoals bij Family Radio, VBRO en andere radiozenders. De videoclip ‘Door Jou’ kan je terug vinden op YouTube. Glenn hoopt in november of december uit te komen met geheel ander werk. Later meer nieuws daarover!

Glenn is de immer sympathieke artiest die jullie met een stralende lach zal begroeten.

 

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

"De Beeste" regeert over Zaffelare

Buadee.jpg

Jeugdhuis De Beeste te Zaffelare hield afgelopen zaterdag  net zoals ieder jaar een "Buurtfeest"op de terreinen van  alwaar KAJ, KLJ en Chiro hun lokalen en infrastructuur hebben. Een buurtfeest dat gekend staat als voornamelijk een gezellige namiddag/avond met een hapje en een drankje maar vooral muziek, veel muziek gebracht door bij voorkeur plaatselijke bands. Een plaats waar jong en oud zich voor één dag verenigen.

Het programma zag er op zijn minst gezegd goed uit maar ook merkwaardig uit. Merkwaardig omdat de Skyblasters niet als headliner gepland stonden. Later zou blijken waarom.

ASTHMA.jpg

Als eerste zagen we een compleet nieuwe band. Stel je voor een band die geboekt is vooraleer hij bestaat. Die nieuwe band noemt "Asthma". Asthma is ontstaan uit een paar bezettingen van schoolbands en slechts na twee repetities in de living van de familie Moens, voor de Beestige leeuwen van Zaffelare gegooid werden. Gesterkt door de meer geroutineerde drummer/zanger "Adri" (deze maal op Cajon) brachten deze jonge kadéjen een repertoire met veel samenzang op licht getinte reggae ritmes. Erg leuk en onverwacht om “Valerie”, “Layla”, “Here comes the sun “, “Pride and Joy” op deze manier te horen. Gezien het zeer korte bestaan van Asthma hadden ze slechts 8 nummers klaar. Na kort overleg besloten de “jeune hommes” toch een poging  te wagen om het te weinig gerepeteerde “Hard Times” (Scabs)  ons in een eveneens lichte reggae versie als toemaatje op te dienen. Wow het klonk zo al goed. Plectrum niet meer in het publiek gooien hé Seppe. Wat we zagen en hoorden was ondanks het korte bestaan van deze groep heel erg goed en we vermoeden dat ze nog meer en veel mooie dingen zullen laten zien in de toekomst. Het raadsel hoe is de naam Asthma is ontstaan is blijft een mysterie.

Skyblasters.jpg

Als tweede aan de beurt waren de Skyblasters. Deze Belgische reggae band bekend in zowat gans België en ver daarbuiten werd opgericht In een andere eeuw (1984). Ze kenden toen reeds een aantal bezettingen maar de harde kern Ghanees Edward Buadee en Ivan De Witte bleef. Gentse muzikanten  en een blazerssectie werden toegevoegd . Singles en CD’s werden opgenomen, het succes kwam. De combinatie van reggae en popmuziek werd populairder  en zo speelden ze op heel wat festivals naast namen als The Wailers, Aswad en Black Uhuru. In 1990 stopte de groep ermee, deed nog eens een reünietoer in 2005 bracht de verzamel CD “Now and Then” uit. In 2013 overleed medeoprichter Patrick De Witte. Enkele resterende leden van Skyblasters brachten een miniconcert tijdens de tribute-avond in  de Vooruit te Gent. Dit leidde ertoe dat ze opnieuw gingen spelen zij het akoestisch en  in kleinere bezetting en in akoestische formule. De band bracht ter gelegenheid van hun 30-jarig een live-album een tweede akoestisch live-album uit. De Skyblasters @ De beeste, een hele eer om deze pop/reggae formatie te kunnen aanschouwen bij bescheiden jeugdbewegingen. Heel wat liefhebbers van dit genre waren dan ook naar Zaffelare afgezakt. Met jeugdig enthousiasme genoten we van  de ritmes die ons zo bekend zijn. Boegbeeld en immer lachende Buadee kreeg algauw het publiek warm. Prince Far Out (ragga-dub master) ook wel eens “Mutse” genoemd, deed  er nog een schepje bovenop met een “Trip tot he past” terwijl de rest van de band als vanouds mee tokkelt. “Sun is shining”, een Bob Marley medley, "Mr Policeman", "Zion Child", jwe hadden geen keuze onze dans benen lieten ons niet met rust. “Moving People” dat zijn we. Met een blij gevoel, en dat zullen veel wel gehad hebben, brachten de acht leden ons een laatste groet. Dankuwel  Rasta Men.

Apple_eaters.jpg

Als laatste en toch ook wel een behoorlijk goede rockband aan het worden zijn de Apple Eaters die zowat een thuismatch speelden. De Apple Eaters zijn een half familiebedrijf/vriendenkring met roots geplant te Persijzer. Ze hebben de pap gehaald uit de punk en metal richting, we vergelijken ze wel eens met punkrock legende Janez Dedt.  De High energy rock swingt en brult, gierende gitaren brachten de talrijke aanwezige fans in een mindfucking mood. Het zal dan ook niemand verbazen dat hun invloeden Rage Against The Machine, Queens Of The Stone Age, Iron Maiden, Metallica, Limp Bizkit, The Offspring, NOFX, Foo Fighters, Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers zijn.

Sander Verniers, the “pounding hart of the band” drumt alsof zijn leven ervan af hangt. Leadzanger Arne Van Nieuwenhuyze zet zichzelf terecht meermaals in de spot maar knappe mokke en tevens zangeres Eva Verniers doet daarvoor niet onder. Samen springen ze in de lucht, zwepen het publiek op tot extasische hoogtes en dit allemaal terwijl beide gitaristen Jelle Lippens en Robin De Waele de solo’s uit hun machien in ijltempo toveren.

De wijze waarop de Apple Eaters hun covers brengen is van hoog energiek niveau en muzikaal mag het er ook zijn. We zijn dan ook overtuigd dat ze rijp zijn voor een mooie toekomst. En volgende keer boys "The joker and the thief" op de playlist of jullie worden gegarandeerd gelyncht.

Klik op de videolink hieronder voor een videoreportage.

 

Artikel en foto’s: Marc De  Clercq

0
0
0
s2smodern

Tussen de soep en de patatten

Sergio.jpg

Op deze laatste dag van de Zaffelaarse Belevenissen waren er twee zekerheden. Eén we hebben geen soep gezien en ook geen patatten gekregen maar wel veel kleine en grote maar vooral heel lekkere versnaperingen.Twee: we hebben ons flink geamuseerd. Enfin een prachtig van wat toch wel een marathon weekend geweest is voor velen. Eindelijk hebben we ook onze olifant zijn veel te lange “haren” kunnen bijwerken. ’t Was echt nodig. Traditiegetrouw waren ook een flink aantal notabelen te gast zo zagen wij onder andere Miss Belgïe 2019 Elena Castro Suarez  geflankeerd door Darline Devos, Roland Liboton, Guy Pieters en zo meer.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_olifant.jpg

De allerlaatste dag van de afgelopen Zaffelaarse Belevenissen zal bij velen nog lang in het geheugen gegrift staan als alweer een meer dan geslaagde avond vol plezier en vertier. Eigenlijk was het hele vier dagen weekend er eentje om in te kaderen.

De dag begon reeds kort na de middag waar toch een 400 tal senioren gezellig samen  tafelden terwijl Jo Vally hen vergaste op een noot muziek met stijl.

Rond 17.00 was er een avond rommelmarkt en omstreeks 18.00 een Verenigingen markt.

Wij waren er natuurlijk als de kippen bij voor een eerste optreden ’s avonds in de grote tent en dit was niemand minder dan de gekende Serge Quisquater ofte gewoon Sergio. Velen kennen Sergio als zanger van eigen liedjes maar hij heeft ook een rijk gevuld verleden. Het moet zowat 30 jaar geleden zijn dat hij zijn eerste plaat uitbracht, vormde het duo “Touch of Joy” met zangeres Xandee, vertegenwoordigde Belgie op het songfestival in 2002, presenteerde de Foute Quiz en nog zo veel meer. Dit allemaal terwijl er ook met regelmaat solo singles werden uitgebracht. Een uiterst bezige bij dus. Je kunt Sergio geen “opwarmer” meer noemen ( misschien is hij dat zelfs nooit echt geweest) maar zeker is dat hij het publiek lekker  klaarstoomt voor het volgende. Met een goed gevulde emmer aan Vlaamse populaire songs waaronder een hoop  eigen singles kreeg “Cowboy Billy” het ganse publiek al snel op dreef. Een schare schone fans trokken daarbij het voortouw. Voor je het weet is het alweer voorbij maar geen nood de headliner van de avond stond reeds in de startblokken.

Edje_Ska.jpg

Niemand schijnt ze te kennen (tot onze verbazing) en wisten ook niet wat te verwachten. Dat dit knotsgek zou kunnen zijn deed de naam “Edje Ska en zijn Pilchards” reeds vermoeden. Al zwemmen ze niet in de Noordzee of een Atlantische Oceaan, Edje  en kompanen  zwerven vooral rond in Brugge en omgeving. Begrijpelijk dus dat ze West Vlaanderen onveilig maakten en nu was Zaffelare aan de beurt. Een proefkonijn als het ware.

The_Pilchards.jpg

De kleine maar knotsgekke is zanger Edje is het middelpunt van deze party liveband. Niet verwonderlijk dat deze Aartrijkenaar een gezond muzikaal verleden heeft. Naast een solocarrière deelde hij ook he podium met zijn band. Edje  bracht in het verleden regelmatig singles uit en dit vooral in het Brugs dialect. Zo stond hij met “Problemen in minnen hof” tien weken genoteerd in de Vlaamse Ultratop  Samen met de Pilchards brengt Edje eigenzinnige bewerkingen van populaire songs. Daarbij schuwt hij het niet om bovenop tafels tussen het publiek de boel op te zwepen. Zaffelare kreeg een meer dan twee uur durende show op hun maag en zo te zien werd dat allemaal lekker verteerd. Brullen zwieren, zwaaien en door de knieën gaan, we deden het allemaal.

We mogen met een gerust hart stellen dat de 2019 editie van de Zaffelaarse Belevenissen met een zeer gevarieerd programma opnieuw een groot succes was.

Klik op de videolink hieronder voor een fotoreportage

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern

Oempalapapero

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_Zohra.jpg

Het begint een beetje op de Gentse Feesten te lijken daar in Zaffelare. Afgelopen zondag kon men er naar een hele waaier aan bands gaan kijken zowel op de "Zaffelaarse Belevenissen" of in de cafétaria van sporthal ’t Veerleveld. Een hele boterham voor deze reporter.

Niet de minste namen stonden in de namiddag op het programma, een overzicht:

De Zaffelaarse Belevenissen: die startten eigenlijk reeds in de voormiddag met een aperitiefconcert dat door weersomstandigheden niet in de tuinen van “De Keyzer & de kok” maar in de tent achter de kerk. Het aperitief werd muzikaal opgeluisterd door de Xeado live band die voornamelijk muziek met een Franse knipoog brengt.

In de vroege namiddag kwam de Ketnetband als eerste aan bod in de grote tent achter de kerk. Het bleek al snel dat die nog steeds razend populair zijn, getuige de vele ouders met kinderen en ook de uitgebreide fotosessie achteraf.

Even voor 17.00 stonden de vele fans klaar voor de plaatselijke zanger Chris Corn met zijn band The Beautiful  Imperfections voor wat later zou blijken een zeer gesmaakt optreden te zijn. Na slechts enkele maal in deze nieuwe bezetting te hebben opgetreden “draaien” ze duidelijk op volle toeren en zijn klaar voor meer. Het publiek voelde zich duidelijk in zijn sas zo ook ondergetekende. Het repertoire dat CC & TBI brengt is dan ook een uitgelezen keuze van bekende en onbekende pareltjes.

Ketnet_band.jpg Ketnet band    CC__TBI.jpg Chris Corn & TBI

Rond 19.00 was dan de langverwachte Jelle Cleymans en zijn El Bandidos aan de beurt. Jelle en zijn band brengen samen met twee gasten een veelheid aan populaire Vlaamse levensliedjes. Al hoorden we eerder andere geruchten waren Jelle’s centrale gasten John Terra en verrassend ook William Boeva die toch wel een behoorlijk mondje kan zingen. Vlaamse artiesten zoals Will Tura, Willy Somers maar ook Nederlandse zoals Rob Denijs , Danny Demunck en André Hazes komen ruimschoots aan bod in enkelvoudige en medley stijl. Met gerust hart kan men stellen dat een propvolle heel erg voldaan was na dit optreden  Ook hier was een fotosessie met Jelle Cleymans en kompanen .

Zowat iedereen stond rond 21.00 te drummen voor 2 Fabiola. Gelijk gingen  Pat Krimson en Zohra Aït-Fath volluit met hun eurodance show. Velen jongeren hadden hun beentjes hierop gestrekt in de jaren 90 en daarna. Een uitstekende kans om dat nog eens over te doen en dat deden ze, allemaal. Ze gingen zelfs door de knieën op vraag van Zohra. Een nietsontziende show met uiterst dansbare muziek met zowel eigen werk als enkele covers is wat de Zaffelaarse beentjes te beurt viel. We hoorden eerder dat 2 Fabiola eind 2020 stopt met optreden wat toch heel jammer is en een gemis. Na een uurtje  neemt Patje vanuit de “toren” naadloos  de live show over met de “DJ set Pat Krimson”  en het ritme blijft er zodoende in. Hierna volgde DJ Dries die de avond vervolledigde tot in de late uurtjes.

Jelle_Cleymans.jpg   Jelle Cleymans en de El Bandidos (John Terra, William Boeva)

We zagen op zondag tijdens de Zaffelaarse Belevenissen een behoorlijke variatie aan muziekstijlen en bands en het mag gezegd worden het was een perfecte keuze.

Aan de overzijde van de straat staat de Sporthal 't Veerleveld van Zaffelare met daaraan gekoppeld de cafetaria. Uitbaters en tevens muziekliefhebbers Petra Wauman en haar man Peter de Brabander vierden hun laatste grote kermis met optredens van twee bands die we tussendoor bezochten.

Het was niet de eerste keer (en hopelijk niet de laatste keer) dat The Henchmen de namiddag mochten opluisteren met toch wel aparte maar o zo mooie muziekkeuze. Ondanks ons kort “verblijf” konden we genieten van “Saturday Night”, “Rebel Rebel”, “The Jean Genie” en “Get it on”. Prachtig die nostalgische kwaliteitssongs opnieuw te horen.

Taxi_Lane.jpg Taxi Lane     The_Henchmen.jpg  The Henchmen

Na een behoorlijke pauze en tussendoor eens weggeglipt te zijn uit de grote tent, waren we opnieuw ter plaatse in de cafétaria om van “Taxi Lane” eveneens een kort maar krachtig stukje muzikaal vertier te ontvangen. Hoe kan het passen?

Het werd een drukke zondag maar een voldane.

Klik op de videolink hieronder voor en fotoreportage

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern

Mosselen met Spaghetti !!

Moltenis.jpg

Ja “mosselen met spaghetti “dat is de vraag die ons word gesteld op een vroeg uur wanneer men de aanvankelijke titel leest. Nee de Molteni’s is geen merk van spaghetti maar is de muzikale omlijsting na het mosselsouper. “Omlijsting” is dat een kader? Veel geduld als we hebben nemen we snel een pilletje voor de hoge bloeddruk en leggen uit dat de Molteni’s een ludiek muzikaal gezelschap is dat feesten en dergelijk opluistert. “ Ludiek” en “opluisteren” is dat… nee nee we willen het niet horen en vooraleer we een chronisch infarct krijgen gaan effe naar buiten “de kippen vergeten eten te geven”.

De Zaffelaarse Belevenissen dag twee stond in het kader van een mosselsouper (friet met stoverij was ook mogelijk)  gevolgd door een optreden van de Molteni’s . Een goed gevulde tent kon meermaals aanschuiven voor de overheerlijke mosselen met frietjes  ons klaargemaakt door Jo Catering .

Met een goed gevulde maag  kregen we De Molteni’s op ons bord. Zij zijn een knotsgekke muziekgroep en brengen meezingers voor alle leeftijden, liedjes vooral uit het verleden geplukt. Vlaams-, Frans of Engelstalig het maakt allemaal niet uit zolang het maar de feeststemming bevordert. Molteni verwijst naar de vroegere Eddy Merckx sponsor en dat is te zien aan hun outfit.

Eddy_2.jpg

Gezien dit trio dezelfde familienaam dragen vermoeden we dat ze broers zijn. Eddy is de lijder van de groep, Danny duidelijk het “kakkenestje” en brave djoel en Rudy is de meest geavanceerde sukkelaar.

Voormalig wielerkampioen Rudy zingt in een Eddy Wally mix “als muiletrekker ben ik geboren” met een prachtige baritonstem (met nadruk op bari). Een geboren sjacoche

Links van Rudy en rechts van Danny (in het midden dus) zingt en praat Eddy de medleys aan elkaar daarbij combineert hij dat ook met de werkelijkheid. Zo heeft hij nog steeds zijnen sjaal ergens laten liggen. Niemand hem gevonden?

Michel Delpèche was ook van de partij “Pour un flirt avec toi” nee Rudy, ge moogt dan nog de Ronde Van Vlaanderen gewonnen hebben maar…. En "geef me een kus", daar doen we ook niet aan mee.

Rudy.jpg

De meezingers werden aaneengeregen en het publiek is in goeie doen. Een bekend Zaffelaars persoon werd op het podium gevraagd  om de eerste bewegingen van “Tante Selle” (van De Piepkes) aan te leren waarna alle blauwe T-shirts mee op het podium kwamen en in koor “Mijn Tante Selle is uw Tante Selle en ik wou dat ik haar nu ne keer kon bellen maar dat gaat niet Tante Selle is dood” opvoerden. Met absolute zekerheid de hoog vlieger van de avond.

Een “tip of the hat” voor Eddy die op meesterlijke wijze Mia (Gorki) speelt op mondharmonica. Vooraleer definitief af te sluiten  krijgen we nog eens “Komvan da daak af” waarna de familie Molteni ons liet genieten van de levenswijsheid “Always look on the bright side of life”. Applaus

De Molteni’s beweren dat ze geboren zijn voor een geslaagd feestje en we kunnen dat alleen maar beamen (oei zijn we nu opeens serieus)

Klik op de videolink hieronder voor een fotoreportage

Artikel en foto's: Marc De Clercq

 

0
0
0
s2smodern