• Start
  • Artikels
  • Het 'Farcetheater' - Professioneel Komediegezelschap

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het 'Farcetheater' - Professioneel Komediegezelschap

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2019_farcetheater-1.jpeg
 
 
 
 
Gent heeft zijn eerste professioneel komediegezelschap: ‘Het Farcetheater’. Bezieler en acteur Anthony Van Caeneghem (23) stelde vandaag de eerste voorstelling ‘Harrie let op de kleintjes’ voor.
Opvallend is onder andere de indrukwekkende cast: Peter Van Asbroeck, Christel Domen, Chris Van Espen, Anton Cogen en Jamie-Lee Six. “Voor grote namen moet je altijd afzakken naar Antwerpen. Daar brengen wij nu verandering in.”

‘Harrie let op de kleintjes’ is een komedie van de gelauwerde Nederlandse acteur, zanger en schrijver Jon Van Eerd. Het stuk ging in Nederland in 2016 in premiere én trok bij onze Noorderburen volle zalen.

De opvoering van Het Farcetheater zal de eerste van het stuk in Vlaanderen zijn. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe: een vaste waarde in Vlaamse regielandschap, die eerder dit jaar nog samenwerkte met Marc De Bel en Kurt Defrancq.

Eerste in Gent

“Gent telt heel wat professionele theatergezelschappen. Ook op vlak van komedie is de stad goed vertegenwoordigd”, vertelt Van Caeneghem. “Maar voor een komediegezelschap met grote Vlaamse namen, moet je afzakken naar Antwerpen. Daar brengen wij nu verandering in: Gent wordt onze uitvalsbasis, van waaruit we in heel Oost-Vlaanderen kunnen opereren.”

De effectieve premiere staat gepland op 7 februari 2020 in Theater Scala. Hoofdrolspeler Peter van Asbroeck vertolkt de rol van Harrie Vermeulen, een man die tegen wil en dank moet babysitten.

Al snel loopt - u raadt het al - alles mis.

“Het is een leuke komedie met een bijzonder goed verhaal en sterke acteurs”, vertelt Van Asbroeck. “Bovendien is het een première in Gent van iets helemaal nieuws.”

 

Didier De Wever

Foto/reportage Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern