• Start
  • Artikels
  • Judas Theaterproducties viert 20ste verjaardag met "Musical Songbook" in twee volumes en bijbehorende CD

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Judas Theaterproducties viert 20ste verjaardag met "Musical Songbook" in twee volumes en bijbehorende CD

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_januari2019_Iedereen-beroemd2.jpg

De repetities van "Iedereen Beroemd" zijn een dikke week bezig. Frank Van Laecke leidt zijn cast met scherpe blik vooruit naar de première op 17 februari. Gelukkig blijven ze niet enkel zitten in hun "repetitiekot". Op 19 en 26 januari zijn er ook al twee momenten ingepland waarbij het publiek de kans krijgt om kennis te maken met onze cast. Plaats van afspraak is de Stadsfeestzaal in Antwerpen. En Judas TheaterProducties heeft sinds kort ook een eigen "Musical Songbook" uit. Vanaf nu zijn de teksten en muziekpartijen van de populairste liedjes uit de musical van JTP beschikbaar in een songbook in twee volumes én een bijhorende CD.

Het wachten naar de volgende première van Judas TheaterProducties wordt zo bijzonder goed opgevangen voor de fans. IEDEREEN BEROEMD, de musicalcreatie gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere,  met o.a. Joke Emmers, Sven De Ridder, Nele Goossens, Bert Verbeke, Ianthe Tavernier en Peter Thyssen gaat in première op 17 februari in Theater Elckerlyc te Antwerpen.


Musical Songbook beschikbaar n.a.v. 20 jaar Judas Theaterproducties
Naar aanleiding van onze 20e verjaardag brengen wij twee unieke songbooks uit met daarin de partituren van de 12 mooiste liedjes uit “Lelies”, “Muerto!”, “De Rozenoorlog” en “Goodbye, Norma Jeane”. Daarnaast wordt eveneens een bijbehorende CD uitgebracht, met daarop nooit eerder uitgebracht materiaal uit “De Rozenoorlog” en “Goodbye, Norma Jeane”. Als kers op de taart staan er ook nog 6 bonus tracks op met de instrumentale versies van een aantal liedjes. Deze uitgave is een absolute must voor elke verzamelaar en musicalliefhebber!
De kostprijs per volume bedraagt 20 euro, de CD kost 16 euro en een combipakket van beide volumes van het Songbook en de CD kost 49 euro.

Indrukwekkende cast onder leiding van regisseur Frank Van Laecke
Sven De Ridder speelt de rol van Jean Vereecken die op aandoenlijk, wanhopige wijze zijn dochter Marva, gespeeld door Joke Emmers, naar de top wil helpen. Ianthe Tavernier speelt de popster Debbie die wordt ontvoerd door de radeloze vader van Marva en diens vriend. Nele Goossens vertolkt de rol van Chantal Vereecken, de moeder van Marva. Peter Thyssen wordt de louche manager van dienst en Bert Verbeke kreeg de rol van familievriend Willy Van Outreve toebedeeld door regisseur Frank Van Laecke. Er duiken nog enkele mooie namen op in deze musical met Steven Colombeen als MC en Lauren De Ruyck die samen met Lynn Vercauteren, Charlotte Suijs en Rosanne Pits het ensemble compleet zal maken.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_januari2019_Iedereen-beroemd1.jpgAgenda: Op zaterdag 19 en 26 januari is kan het aanwezige publiek in de Stadsfeestzaal van Antwerpen terecht voor een promomoment met de acteurs. Telkens van 15u30 tot 16u30.
Op zaterdag 19 januari:
- introductie door Peter Thyssen en Bert Verbeke
- Iante Tavernier brengt single VUUR, samen met de "chorus girls" Lauren De Ruyck, Lynn Vercauteren, Charlotte Suijs en Rosanne Pitsen onze MC van dienst, nl. Steven Colombeen.
- er staat tevens een leuke photo booth in het thema van Iedereen beroemd.
Op zaterdag 26 januari  (en dus niet 20 januari)
- introductie door Sven De Ridder en Nele Goossens
- Joke Emmers brengt LUCKY MANUELO, samen met de "chorus girls" Lauren De Ruyck, Lynn Vercauteren, Charlotte Suijs en Rosanne Pits
- er staan tevens een leuke photo booth in het thema van Iedereen beroemd.
 
Het verhaal
Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren.
Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer "Lucky Manuelo", gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.
 
Achtergrond
"Iedereen Beroemd" is een Vlaams-Nederlandse film uit 2000, geregisseerd door Dominique Deruddere. De film werd in 2001 genomineerd voor een Oscar® als beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en was het debuut van actrice Eva Van der Gught. Raymond van het Groenewoud schreef de song "Lucky Manuelo".

Een primeur voor Jelle Cleymans
Voor Jelle Cleymans is het zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Na succesvolle rollen op het podium, zoals "Kuifje, De Zonnetempel", "Robin Hood", "Anatevka" en "14-18", staat hij dit keer voor het eerst aan de wieg van een musicalcreatie: “Ik vind het ontzettend spannend en boeiend om voor de eerste keer de muziek voor een avondvullende musical te mogen schrijven. Het is fantastisch dat samen met mijn vriend Frank Van Laecke te kunnen doen. Ik ken niemand in het musicallandschap die zo gepokt en gemazeld is als hij!
Ik ben altijd een enorme fan van “Iedereen Beroemd” geweest. Het onderwerp spreekt me heel erg aan omdat het alle facetten van de Vlaamse showbizz belicht en tegelijk heerlijk satirisch is.”

Cast:
Joke Emmers                                                  Marva Vereecken
Sven De Ridder                                               Jean Vereecken
Nele Goossens                                                Chantal Vereecken
Bert Verbeke                                                  Willy Van Outreve
Peter Thyssen                                                 Manager
Ianthe Tavernier                                             Zangeres Debbie
Steven Colombeen                                          MC
Lauren De Ruyck                                            Ensemble
Lynn Vercauteren                                           Ensemble
Charlotte Suijs                                                Ensemble
Rosanne Pits                                                  Ensemble

Praktische informatie Iedereen beroemd
"Iedereen Beroemd" gaat op 17 februari 2019 in première in Theater Elckerlyc te Antwerpen.
 
Voorstellingen:
15, 22, 23 februari en 1, 2, 8, 9 maart 2019 om 20u15
17, 24 februari en 3, 10 maart 2019 om 15u15
 
U kan  tickets bestellen via:
www.judas.be en  070/691 002 (max. 0,30 euro per minuut)
Theater Elckerlyc – Antwerpen
Vanaf 15 februari 2019

Tickets (incl. reserveringskosten)
VIP*:                  € 59,00
RANG 1:              € 39,00
RANG 2:              € 29,00

* VIP-tickets genieten van de beste plaatsen, een parkeerticket voor de INDIGO-parking Nationale Bank, gratis vestiaire, 2 consumpties en 1 programmaboekje per 2 personen.

0
0
0
s2smodern