Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

Sandrine vertolkt de rol van Josephine Baker in de nieuwe versie van JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE.

Lees meer: ...

Spannende tijden ten huize van Judas TheaterProducties…komend weekend gaat de gelauwerde musical Ganesha-een perfecte god in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Ondertussen blijft het team plannen smeden en kondigen ze fier hun volgende productie aan: Josephine B. - de musicalrevue. Een stuk geschreven door Frank Van Laecke, Allard Blom en eigen muziek gecomponeerd door Sam Verhoeven. Tien jaar geleden ging deze musicalrevue over het leven van de legendarische revue-artieste én verzetsheldin Josephine Baker in première. Hoog tijd voor een reprise 2.0. met niemand minder dan artieste Sandrine in de hoofdrol. Martin Michel staat in voor de regie van deze meeslepende voorstelling en Arno Bremers mag opnieuw uitpakken met de prachtigste kostuums. Sandrine zal niet alleen op het podium staan. Zij wordt vergezeld door een mannenensemble. We houden nog even geheim wie hier de honneurs zal waarnemen. Josephine B. - de musicalrevue gaat in première op 6 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

REGISSEUR MARTIN MICHEL KIEST MET VOLLE OVERTUIGING VOOR DEZE BIJZONDERE MUSICALREVUE.

Regisseur Martin Michel is opgetogen over de plannen om Josephine B. opnieuw op de planken te brengen: "Iedereen heeft wel een beeld bij een icoon als Josephine Baker. Haar levensverhaal is zo boeiend, zo vol verrassingen dat het zeker de moeite loont om haar verhaal nog eens te vertellen. Nieuwe muziek wordt gemengd met enkele van de bestaande nummers van Josephine Baker. We kijken met een moderne, frisse blik en kiezen voor de vorm van een revue. “Revue” en “Josephine Baker” zijn immers onafscheidelijke begrippen."

Sandrine kijkt er naar uit om  in de huid van Josephine Baker te kruipen: "Josephine Baker was  een pionier. Een artieste die geloofde dat alles kon. Ze trok van de ghetto in Amerika naar Parijs om armoede en misbruik te ontvluchten. Ze kwam op voor de mensenrechten, werd een spion voor Jacques Abtey tijdens de W.O. II en vocht tegen rassendiscriminatie en voor haar regenboogkinderen. Het is een eer om in de huid te kruipen van zo een sterke, charismatische, intrigerende vrouw. Een vrouw die tien levens heeft gehad. Ze was een ‘triple threat’ zoals ze dat noemen. Ze kon evengoed zingen als dansen en acteren."

JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE - een wervelende voorstelling over het leven van Josephine Baker.

“Josephine B. - de musicalrevue” vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent niet de dans in het pikante bananenrokje? Dè grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. En daarna gaat het snel. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks aan mannen. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Maar Josephine was geenszins oppervlakkig. Van het begin af aan wendde zij haar roem aan om de positie van zwarte mensen te verbeteren waardoor de revuester uitgroeit tot een boegbeeld binnen de kwestie van de rassendiscriminatie in Amerika. Een revuester geeft je geen eigen musical. Natuurlijk niet. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende revue over haar eigen leven. Van het begin in armoede tot het einde: gestorven tussen de recensies van haar laatste show in een Parijse hotelkamer. En natuurlijk alles er tussenin: haar verzetsdaden tijdens W.O. II, haar confrontatie met rassendiscriminatie, haar huwelijken, haar verlangen naar een kind, haar successen en flops op het podium. Bekende songs als J’ai Deux Amours en Then I’ll Be Happy komen uiteraard aan bod maar worden aangevuld met twintig nieuwe songs.

BIO SANDRINE

Sandrine Van Handenhoven staat bekend als veelzijdige zangeres. Muzikaal hoeft ze na al die jaren niemand meer te overtuigen. Ze werd ontdekt in 2004 tijdens het VTM-programma “Idool”. Sandrine haalde toen de finale niet, maar kreeg wel een platencontract. Sinds dan bracht ze verschillende singles en albums uit en was ze te zien op alle grote podia in binnen- en buitenland. In 2008 werd ze tweede bij de preselecties van Eurosong met het nummer “I feel the same way”. Sandrine presenteerde verschillende televisieprogramma’s en was ook een jaar te zien als omroepster op Eén. Ze maakte haar filmdebuut in de komedie “Wat mannen willen” en leende haar stem uit aan Tiana in de Disneyfilm “De prinses en de kikker”. Deze muzikale duizendpoot speelde hoofdrollen in de musicals “Notre Dame de Paris”, “Dreamgirls” en “Zoo of life”. Ze is ook regelmatig te gast in het populaire “Hotel Vocal” in het Fakkeltheater.


PRAKTISCHE INFO - JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE

JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

SPEELDATA

Première: 6 oktober 2022 om 20u00

Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00 -  9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00

Schoolvoorstellingen: 28 en 29 oktober 2022 om 13u30

RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – www.judas.be


0
0
0
s2smodern

Dit jaar "terug" rondgang van de Stroppendragers te Gent!

Lees meer: Dit...

47ste Rondgang van de Stroppendragers en Keizer Karel

Gentse Feesten, dat is traditie en geschiedenis.
Begin 2020 kwam hier echter verandering in, een wereldwijde pandemie haalde ons dagelijks leven overhoop.
Alle zomerevenementen werden geannuleerd, zelfs de Gentse Feesten, dit 2 jaar op rij.
Stilletjes aan komt ons gewone leven terug op gang en mogen kleine evenementen terug plaatsvinden. De Rondgang van de Stroppendragers is hier één van.

 

"TUUPE TEGOARE"

Op vrijdag 23 juli 2021 om 20u30 zal u via Livestream deze Rondgang kunnen volgen waar je maar wilt.
Via je smartphone, PC, YouTube, ... Streamen naar je TV scherm en samen beleven met vrienden en familie.
Zing samen met de klokken van het Belfort het Gentse volkslied luidkeels mee, laat Gent daveren op zijn grondvesten,
samen als één, samen als een verenigd Gent.

LIVESTREAM LINK

Bron artikel en foto: Gilde van de Stroppendragers vzw, Keizer Karel Gent vzw, Gent in beeld en Stad Gent.

0
0
0
s2smodern

Glenn Thienpondt brengt nieuwe single uit.... maak me met je glimlach blij

Lees meer: ...

 

Glenn Thienpondt is geboren en getogen in Gent op 5 januari 1990

 

Glenn is al actief bezig met muziek sinds zijn 6 jaar, zo speelde hij reeds in een aantal drumbands.

Op latere leeftijd beleefde hij een echtscheiding van zijn ouders, daardoor kwam Glenn terecht in een muzikale familie.

Met zijn plusvader (die ook muzikant is) ging hij mee naar optredens en zo is de muziekmicrobe blijven groeien bij hem, want hij mocht ook af en toe eens een liedje meezingen.

Zo werd Glenn ontdekt door wijlen Frans Babbelaar. 

Deze laatste liet Glenn wat solo optredens doen. Zo waren zijn eerste stappen op het grote podium op de Gentse Feesten. Hij mocht hier het voorprogramma doen van Christoff op de welgekende korenmarkt.

In 2016 werd hij ook Prins carnaval van België, wat meteen verklapt dat hij weet wat ambiance maken is!

Op een bepaald moment wou Glenn een trapje hoger gaan. In juli 2018 besloot hij een eerste single op te nemen, genaamd "Dans vanavond met mij".

Dit bleek geen slecht idee te zijn, want deze sloeg direct aan.

Na het succes van de eerste single is hij blijven doorgaan en kwamen er nog tal van andere singles uit. O.a. "In jouw ogen staat geschreven" ; "Door jou" ; "Droom met mij" ; een partymix van "Ik verscheurde je foto" ; "Zag ik jou eerder" ; "Dans met mij" ...

De singles scheerden hoge toppen in de verschillende hitparades bij de Vlaamse radio's.

Deze singles werden geproducet in de Artsound studio bij Jean-Pierre Kerkhofs

Glenn is een graag geziene artiest op de Vlaamse podia, hij zal je altijd met een stralende glimlach begroeten en zorgt voor veel ambiance.

 

Vorige Singles

  • Dans vanavond met mij
  • In jouw ogen staat geschreven
  • Door jou
  • Droom met mij
  • Ik verscheurde je foto (Partymix)
  • Zag ik jou eerder
  • Dans met mij 

Website Glenn: klik hier

Facebook Glenn: klik hier 

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

De Première van de NIEUWE film "De Strop Van Gent 3" zal wegens Covid 19 te bekijken zijn via het FB kanaal.

Lees meer: De...

Deze moeilijke Covid tijden maken producers creatief bij het aanbieden van hun films!

Zaalfilms vinden hun weg nu via de sociale media en zo belandt "De Strop Van Gent 3" nu ook op het PC scherm in uw huiskamer...

Het is een  misdaadfilm geworden, waarbij het constant zoeken is naar de ware dader...

De mix van jonge en ervaren acteurs die het Gents dialect goed beheersen, geeft de film een extra dimensie.

 


Verbeterde apparatuur en kennis maakt dat "De Gentse Strop 3" is uitgegroeid tot een volwaardige vervolgfilm. Een echte aanrader voor de Citoyens van Gent.


Maar wie is nu de bezieler van de film?

"Michael Van Weerst" is de producer en drijvende kracht achter de films "De Strop Van Gent" hij is van jongs af aan bekend met het medium film en toneel.
Gaandeweg is zijn fascinatie voor het filmgebeuren groter geworden, hierdoor volgde Michael een opleiding aan de toneel en film school van "Stijn Brouns".

Het echte filmwerk is 10 jaar gelden begonnen toen hij Nico Lenny leerde kennen.
Naar eigen zeggen heeft Michael veel geleerd over het vak. dankzij mentor "Nico".
Spijtig genoeg is deze een paar jaar geleden overleden aan kanker.
Hierdoor heeft Michael een droevige periode achter de rug, hij mist nog elke dag zijn beste vriend en toeverlaat.

Maar, bloed kruip waar het niet gaan kan!
Met de hulp en steun van zijn broer Sebastiaan, vrienden en sympathisanten zouden er nog 2 films volgen.

Michael zijn voormalige docent Peter Antheunis en editor Sharon Van Dyck zijn ook mee op de kar gesprongen om de scenario's mee te helpen schrijven.
Vooral de inzet van Sharon is noemenswaardig, zij pendelde constant tussen Antwerpen en Gent om de montage tot een goed einde te brengen.

Alles kon "low budget" gehouden worden dankzij de onbezoldigde inzet van professionele acteurs zoals: Noel Fack, Bert Lenny en Glenn Thienpondt.
Maar de minder gekende acteurs, figuranten en medewerkers zijn onontbeerlijk om alles te laten slagen (aldus Michael).

"De Strop Van Gent" is een misdaadfilm waar spanning en intriges
u op het topje van uw stoel (zetel) laten kruipen.

U kan voor een klein bedrag tezamen met uw familie en vrienden (12+) zaterdag 24 april om 20.00 uur deze misdaad mee helpen oplossen.
Voor diegene die vanavond niet kunnen kijken, volgende week is er een replay voorzien. Hou de website in het oog...


Tickets voor de toegang van de stream kan u bekomen via:

https://www.magicmichael.be/p/strop-van-gent-enkel-kijken/?fbclid=IwAR24IQmgv-vYn3cultMZb9oonBh3Utic-nuv4Ia-rIgeZBNwDzkz8Zu1KM8

Meer uitleg:
https://www.magicmichael.be/strop-van-gent-live

(De filmopnames zijn gemaakt in de zomer van 2019)
Lees meer: De...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Artikel: Louis B.
Foto bron: Michael Van Weerst

0
0
0
s2smodern

Als ik 11 geleden niet gestopt was zat ik hier nu niet meer!!

Lees meer: Als...

Tal van BV’s reiken jongeren de hand met hun getuigenissen op ED TV.
 
Acteur Manou Kersting is één van de vele BV’s die op ED TV de jongeren van vandaag met eerlijke getuigenissen wil helpen. Elke zondag lost dit jongerenplatform een een nieuwe gazED waarin de jongerenredactie van ED TV de vragen stelt. Niet enkel BV’s komen aan bod. Ook influencers, slachtoffers of daders komen aan het woord en delen hun verhaal.

“Als ik 11 jaar geleden niet gestopt was… ik denk niet dat ik hier nu nog zou zitten. Daar ben ik vrijwel van overtuigd”. Manou Kersting vertelt openhartig over zijn alcohol- en drugsverslaving die zijn leven tot 11 jaar geleden domineerden. Hij begon op zijn 13de te roken, maar rolde al gauw in het zwaardere werk en zou in totaal 32 jaar gebruiken. Manou hoopt met zijn getuigenis op ED TV de jongeren te waarschuwen voor de foute keuzes die hij destijds gemaakt heeft.

Manou Kersting
 
Maatschappelijke thema’s
ED TV raakt een veelheid van maatschappelijke thema’s aan. Jongeren met vragen kunnen op dit eductatieve platform terecht en zullen zo snel de weg kunnen vinden naar de juiste instanties die kunnen helpen. Getuigenissen van de zogenaamde “picture perfect” BV’s waaruit blijkt dat ook zij worstelen met alle maatschappelijke problemen van vandaag, kunnen hier een belangrijke leidraad in zijn. Zo getuigt acteur Jan Schepens over zijn onzekerheid: “Ik heb een luid stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik niks kan, dat ik niks waard ben”.
 
Jan Schepens
Maar ook algemenere thema’s als gamen (Juan Gerlo), coming out (Wanne Synnave) of body positivity (Elodie Gabias) komen aan bod.

Dina Tersago

Presentatrice Dina Tersago vertelt dan weer met heel veel overtuiging over de pro’s en contra’s van co-housing: “Het is financieel niet gemakkelijker, want je moet twee huizen bouwen”.

 
Oprichter James Cooke is overtuigd van de noodzaak van een platform als ED TV. “Net zoals we al jaren met onze educatieve voorstellingen bij ons theaterhuis Uitgezonderd. doen, willen we ook via ED TV de jongeren rechtstreeks bereiken door hen te laten weten dat ze niet alleen staan met hun problemen. Luister naar lotgenoten, of die nu bekend zijn of niet en wees niet te beroerd om hulp te zoeken. Wij zijn er voor jullie”.
 

ED TV pakt gevoelige onderwerpen op een pakkende en vooral toegankelijke manier aan voor jongeren.
Het is een educatief platform dat luisteren en praten over problemen bij jongeren zoals drugs, alcohol, sexting, pesten extra toegankelijk maakt.

Het is enerzijds gericht op scholen, die met het platform toegang krijgen tot miniseries van drie afleveringen van maximum tien minuten. Daarin duiken we in de leefwereld van de jongeren en leren we hoe ze geconfronteerd worden met deze problemen. Hapklare lespakketten staan de scholen bij om dit aan te pakken in de klas. Deze zijn samengesteld door Leen Bewaert en Kim Rau, twee pedagogen van de opleiding Bachelor in het Secundair Onderwijs van HOGENT.
Ook de jongeren zelf zijn welkom bij ED TV. Via een forum kunnen de jongeren met elkaar in contact komen en via een chatfunctie kunnen ze zich rechtstreeks richten tot ED. Op deze wijze worden jongeren, leraren, ouders ook in contact gebracht met heel wat professionele hulpverleners. Er is al samenwerking met o.a.  Awel!, 1813, Sensoa, Child Focus, Lumi, WAT WAT, Druglijn, VAD, Unia, Nu Praat Ik Erover (Vertrouwenscentrum Kindermishandeling), Wel Jong Niet Hetero, De Sleutel en School zonder Racisme en CLB Chat. Er komen nog welzijnspartners bij die een toegevoegde waarde kunnen betekenen voor jongeren.
Kortom, ED TV is de nieuwe, complete schooltelevisie aangepast aan het huidige mediagebruik van de jongeren. De doelgroepen zijn leraren, jongeren en hun familie die zoekende zijn naar antwoorden en oplossingen. Het grootste doel is om taboes te doorbreken waar heel wat jongeren onder lijden.


www.edtv.be

0
0
0
s2smodern

De "Legally Blonde" komediemusical krijgt nieuwe stek!

Lees meer: De...

De Vlaamse versie van de hitmusical LEGALLY BLONDE verhuist naar februari 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen.
Drie producenten bundelen krachten in nieuw productiehuis Au Fond Producties.
 
De musical LEGALLY BLONDE krijgt een nieuwe plek in het komende culturele seizoen: van 10 tot en met 14 februari 2022 is deze romantische komediemusical te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg. Ianthe Tavernier blijft trouw op post als de Vlaamse Elle Woods, uiteraard vergezeld door chihuahua Bruiser en omringd door een prachtige cast. Er worden binnenkort trouwens nog enkele leuke namen bekend gemaakt.  De ticketverkoop zal officieel (her-)openen op 1 mei 2021. Tickethouders van de vorige speeldata van deze productie kunnen op hun twee oren slapen: hun ticket wordt moeiteloos overgezet naar deze nieuwe speelperiode. Zij worden binnenkort gecontacteerd door de organisator.
 
KRACHTEN BUNDELEN IN NIEUW, PROFESSIONEEL PRODUCTIEHUIS AU FOND PRODUCTIES
 
LEGALLY BLONDE, De Musical is een productie van Au Fond Producties, een nieuwe en energieke actor in het Antwerpse cultuurlandschap. Drie producenten bundelen hun krachten in dit professionele productiehuis om muziektheater- en musicalproducties te maken voor een breed publiek. Het eerdere BSO-producties werd overgenomen door dit nieuwe initiatief, met aan het roer Frank Aernout (zakelijk producent), Bart Vandersmissen (uitvoerend producent) en Manu Jacobs (artistiek producent).
 
Artistiek producent Manu Jacobs licht toe: “Au Fond Producties staat voor oprechte en integere producties, die vertrekken vanuit samenwerkingen tussen professionele artiesten, studenten en getalenteerde liefhebbers. Keer op keer opnieuw zal de essentie van de productie zelf centraal staan, waarin gevestigde waarden hand in hand met onbekend talent werken aan kwaliteit. Deze zoektocht gaat gepaard met de grootste passie en liefde voor ons vak. Passie en kwaliteit tot in de diepte, tot in de essentie, tot aan het horizondoek: Au Fond.”
Info: www.aufondproducties.be
 
SHE’S BACK– LEGALLY BLONDE, De Musical
Dé blondine der blondines, dé fashion queen die nooit uit de mode geraakt, dé chihuahuabazin waar menig hondje jaloers op is. Elle Woods komt naar Antwerpen en laat ons als geen ander voelen dat vooroordelen niet altijd overeenkomen met de realiteit. In de naam van de liefde gaat ze volop voor haar ambitie om het te maken als advocate en zwemt ze als een goudvis met Pradaschoenen doorheen de haaienwereld.
Elle Woods heeft alles wat ze wil hebben: veel vriendinnen, liefdevolle ouders en een ideale prins op het witte paard die haar weldra ten huwelijk zal vragen… Of toch: dat denkt ze!
Wanneer haar vriend Warner op z’n knie zou moeten gaan met een ring in z’n hand, besluit hij toch om zijn geluk te zoeken in zijn studie Rechten. Elle besluit dan maar om zich een weg te werken naar dezelfde universiteit als Warner en slaagt daarin. Daar aangekomen, blijkt men niet voorbereid op zoveel spontaniteit… Elle moet zich dagelijks opnieuw bewijzen, maar toont dat jezelf zijn nooit uit de mode geraakt.
Een hilarische komediemusical die tegelijk ook ontroert.

Mét 14-koppig live orkest en Ianthe Tavernier in de hoofdrol. Manu Jacobs staat in voor de regie van deze heerlijke musical.
 
De ticketverkoop van LEGALLY BLONDE, De Musical, is weer geopend vanaf 1 mei 2021. Tickets en info zijn weldra te vinden op www.aufondproducties.be
 

0
0
0
s2smodern