Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

Stroppendragers zingen 'Klokke Roeland' - Stadshal Gent

Lees meer: ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditiegetrouw gaat ieder jaar op vrijdagavond tijdens de Gentse Feesten de rondgang van de Stroppendragers door.

Het Corona virus heeft er dit jaar een stokje voor gestoken.

Dit jaar zou het de 47ste editie zijn, maar het mocht niet zijn...

Maar de 'Stroppendragers' bleven niet bij de pakken zitten, en zongen met een beperkt aantal leden, uit volle borst het 'Gents Volkslied' - 'Klokke Roeland' aan de Stadshal - Belfort.

Een impressie..

 

Video Jacqueline Dumortier

Voor CIB - Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Leander en Ilona Vertriest scoren met hun dagelijkse lock-down muziekshow! "Het halfuurke van achter 't muurke".

Lees meer: ...

Het charmante familiale artiestenduo, geniet al geruime tijd erkentelijkheid binnen de stadsgrenzen van Gent.
Zo waren zij al laureaten van verschillende muziekwedstrijden.
Sinds het begin van de "Corona lockdown" verblijden zij ons dagelijks vanuit hun huiskamer met diverse covers in eigen huisstijl.
Het idee van deze virtuele optredens valt niet ver te zoeken.
Door het gemis aan live optredens moesten zus en broer Ilona en Leander hun muzikale energie ergens kwijt!
Via de sociale mediakanalen kan je mensen ook muzikaal beroeren en zo was het idee geboren.

Met de toepasselijke naam "Het halfuurke van achter 't muurke" kunnen volgers gelijk welk liedje aanvragen. Waarna deze "live akoestisch" worden gebracht.

Deze jonge artiesten begeleiden zichzelf met hun ukelele en accordeon, instrumenten die ze goed beheersen.
Meestal brengen ze op een spontane manier live Gentse folkliedjes, maar wie iets verder luistert merkt dat ze ook een stapje verder durven te gaan.
Hun repertoire varieert van: "Go west" over Louis Armstrong tot "Marina" van Rocco Granata.

De meeste liedjes zijn niet ingestudeerd, het is dus redelijk straf welke prestaties ze met hun improvisatie kunnen neerzetten.
Soms zijn ze ook verrast door de muziekkeuze van de volgers, maar laten zich hierdoor niet van hun stuk brengen.

Meestal neemt de broer Leander de leiding, maar in de video die wij hebben uitgekozen klopt het verrassingseffect compleet.
Zus Ilona heeft deze keer het videokanaal als eerste opgestart en begint te zingen, Leander hoort dit en anticipeert onmiddellijk, hij leest de partituur en begint spontaan mee te spelen.
Het muziekstuk zwelt aan, het effect is compleet, straf ...

Verblijd uzelf en klik op deze link om deel te nemen aan de positieve vibe waarop Ilona en Leander zitten.
Nieuwe uitzendingen kan u volgen telkens vanaf 18.30 uur op hun FB kanaal.


https://www.facebook.com/100008543163434/videos/2295391230755627/

Artikel Louis Buyle
Bron Foto FB pagina Leander Ilona

0
0
0
s2smodern

Gentse artiest "JACO" maakt een serie corona schilderijen en veilt deze voor het goede doel !

Lees meer: ...

“Relance van de Muzikanten en artiesten” via Mezzos vzw dat een online muziek festival organiseert in de periode van de afgelaste Gentse Feesten van 17 -26 juli 2020
Doordat de muzikanten zeer zwaar getroffen zijn organiseert Mezzos vzw, een Gentse privé muziekschool,  een online streaming muziek festival.
De titel van dit project is: “Relance van de Muzikanten en Artiesten na de corona lockdown in the cloud met behulp van het internet van dingskens”.
Details muzikanten en programma: www.onlinegentsefeesten.beDit project is bijzonder goed onthaald bij de 156 deelnemende artiesten (42 groepen doen mee) op datum van vandaag veilt de bekende kunstschilder uit Gent,  Jaco zijn reeks “corona werken” die hij gemaakt heeft tijdens de lockdown in het isolement van zijn atelier soms bij sterk wisselende gemoedstoestanden.
Mezzos heeft verleden week een klein dossier ingediend bij stad Gent voor steun maar ze weten niet of stad gaat steunen. Daarenboven zijn de kosten groter dan het aangevraagde kleine budget.

De werken die geveild worden kan u bekijken door op de links te klikken.
De opbrengsten van de veilingen gaan integraal naar Mezzos vzw in Gent.
U kan deze kopen vanaf 500 euro maar u mag ook meer geven bvb. 1000 of 1500 of ... Stortingen dienen te gebeuren op rekening nummer van Mezzos vzw met de vermelding van de naam van het werk dat u aankoopt voor 500 euro of meer:
Fortis bank  BE54 0018 5842 3097  bic/swift GEBABEBB

1) Corona genesis  the origin 100x70:
https://jacoacrylartpaintings.wordpress.com/2020/03/27/corona-genesis-the-origin/
 
2) Corona infection 100x100:
https://jacoacrylartpaintings.wordpress.com/2020/04/01/corona-infection-100x100/

3) Corona Apocalyps 100x100:
https://jacoacrylartpaintings.wordpress.com/2020/04/14/last-of-the-corona-crisis-devine-salvation-100x100/

4) Devine salvation 100x100:
https://jacoacrylartpaintings.wordpress.com/2020/04/14/last-of-the-corona-crisis-devine-salvation-100x100/

5) The world after corona 100x100:
https://jacoacrylartpaintings.wordpress.com/2020/04/15/the-world-after-the-corona-virus/

Mezzos vzw   
Brusselsesteenweg 81
Ledeberg 9050

De organisatoren hopen dat de werken vlot verkocht geraken, zodat de muziekschool  Mezzos (viool – piano – gitaar – piano) zijn event kan houden onder de beste omstandigheden met behulp van het internet van dingskens en een groep van ingehuurde technische specialisten.
Het grote publiek zal de opgenomen life streams kunnen bekijken corona vrij in hun “kot” gedurende de periode van de afgelaste Gentse Feesten. Gent is muziekstad erkend door Unesco en daar wil Mezzos vzw een steentje toe bijdragen.
De relance van de muzikanten na corona is broodnodig voor de artiesten die gratis voor u gaan optreden in de cloud via de muziekschool Mezzos vzw.

0
0
0
s2smodern

Urbanus wordt Urbona

Lees meer: ...

Poot & Vijverman, het kleinkunst/pop duo bestaande uit Koen Vijverman (Denderhoutem) en Kristof Poot (Zandbergen) werd door Denderhoutem gevraagd om zaterdag hun eerste single “Leef Het” (2018) uit de ramen te zingen, als dank voor alle mensen die zich in deze moeilijke tijd inzetten in strijd tegen het corona virus.
Denderhoutem en omstreken kwam afgelopen zaterdag buiten om te applaudisseren en te zingen, zo wilden zij iedereen een hart onder de riem steken.

Het lied “Leef Het” werd op elke stoep en door ieders raam luidkeels meegezongen.
 
Koen en Kristof hadden het idee om het lied live te brengen, maar door de corona maatregelen was dat eigenlijk niet mogelijk. Dit hield hen echter niet tegen en zij vonden een vindingrijke oplossing voor hun probleem.

Koen zong vanuit Denderhoutem, het dorp waar hij geboren is en Kristof vanuit Zandbergen.
 
Urbanus, die ook in de streek woont hielp de heren maar al te graag toen hij hoorde van het initiatief.
Hij nam een ludiek filmpje op vanuit zijn tuin in Tollembeek.
Op het eerste zicht had hij geen corona verschijnselen maar bij hem weet je natuurlijk nooit.
 
Urbanus en Poot & Vijverman hopen met deze actie de mensen muzikaal een virtuele hand te reiken en willen duidelijk maken dat we dit enkel samen kunnen overwinnen.Bron: https://www.facebook.com/PootEnVijverman
Website: https://www.pootenvijverman.be

0
0
0
s2smodern

Musicalstudenten brengen jubileumvoorstelling "The Story of Sacco & Vanzetti"

Lees meer: ...

De School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) vieren dit jaar twee jubilea. De Musicalopleiding van het Koninklijk Conservatorium Brussel bestaat 25 jaar, de opleiding Podiumtechnieken van het RITCS bestaat 20 jaar. Om dit te huldigen brengen studenten samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen de musical ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ van Dirk Brossé en Frank Van Laecke.

 

 VIDEO: Bekijk HIER alvast een muzikaal voorsmaakje:

Voor dit prestigieus project werken vijfendertig studenten Musical, zeven studenten Podiumtechnieken en een vijftigtal muzikanten van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen samen. ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ gaat over een rechtszaak in de Verenigde Staten waarbij twee Italiaanse gastarbeiders ten onrechte worden beschuldigd van een dubbele moord. Een verhaal over het brandend actueel thema migratie.
 
“Om onze jubilea te vieren slaan we met veel plezier de handen in elkaar. Met deze cross-over willen we musical een landingsplek geven in Brussel. Zinnema is de perfecte partner om een musical in hartje Anderlecht te brengen”, vertelt Lulu Aertgeerts, opleidingshoofd Musical. Dit benadrukt ook Yves Segers, kapelmeester van de Gidsen: “We waren met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op zoek naar een nieuw uitdagend project om onze Belgische componisten te kunnen uitdragen. We zijn dan ook enorm tevreden dat we de studenten de ervaring kunnen geven om met een professioneel harmonieorkest op het podium te staan.”
 
Het is niet de eerste keer dat de Musicalopleiding samenwerkt met het RITCS, maar deze keer gaat het wel om een verregaand partnership. “Een zevental studenten werken sinds januari fulltime aan dit project. We leiden onze studenten op tot makers die in dialoog durven gaan met regisseurs en scenografen”, aldus Harry Cole, vakhoofd Podiumtechnieken.
 
De vier hoofdrollen zijn weggelegd voor derdejaarsstudenten Bjarne Verschueren, Maud Hanssens, Lander Van Nuffelen en laatstejaarsstudent Nando Tilkin. Lulu Aertgeerts staat in voor de regie, de choreografie wordt verzorgd door Adam Solya en de muzikale leiding is in handen van Yves Segers.
 
Ook achter de schermen is er sprake van een samenwerking. De studenten van Hotelmanagement van de Erasmushogeschool Brussel verzorgen de catering voor alle medewerkers tijdens de voorstellingen. In 2022 verhuist een deel van het RITCS naar campus Kaai in Anderlecht. Zo zullen de School of Arts in de toekomst nog nauwer kunnen samenwerken.

De opleiding Musical van de Erasmushogeschool Brussel is een unieke bacheloropleiding in Vlaanderen van 4 jaar. De afgestudeerden komen terecht in musicals in Vlaanderen maar ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Anderen vinden hun weg in het gesproken theater of in dramareeksen bij verschillende televisiezenders. Grote namen onder de alumni zijn o.a. Veerle Baetens, Jan Schepens, Ann Van de Broeck, Abigail Abraham, Tine Priem, James Cooke en Bert Verbeke.

PRAKTISCHE INFO -  THE STORY OF SACCO & VANZETTI

Info voorstellingen: 8 mei (20u), 9 mei (20u) en 10 mei (15u)

Locatie: in Zinnema, Veeweydenstraat 20-24, 1070 Anderlecht.

Tickets (€8) zijn te verkrijgen via www.zinnema.be
 

0
0
0
s2smodern

MUSICALWONDERLAND een uniek winterconcert vanaf 13 december 2019.

Lees meer: ...

De winterperiode nodigt ons uit om gezellig samen te komen…
En wat brengt ons beter samen dan muziek? In MUSICALWONDERLAND worden internationale legendes Hans Peter Janssens en Anne Mie Gils live begeleid door een symfonisch orkest van 30 muzikanten.

Een groot dameskoor met verscheidene solisten en een kinderkoor staan hen bij! Een dansensemble maakt de totaalbelevenis in gezellige wintersferen compleet. Manu Jacobs is dirigent van dienst.


Dit concert speelt twee keer in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen en twee keer in cc De Kern in Wilrijk. MUSICALWONDERLAND start op 13 december, de laatste voorstelling is op 12 januari.

 
Bekende nummers als All I Want For Christmas Is You, Bring Him Home, Oh Holy Night en The Prayer zullen niet ontbreken. Maar met klassieke klassebak Hans Peter Janssens worden nummers als Ave Maria en Nessun Dorma eveneens niet gemeden!

De powerstem van Anne Mie Gils zal dan weer tot z’n recht komen in songs als As If We Never Said Goodbye en One Moment In Time. En het symfonisch orkest? Die genieten van hun eigenste versie van Sleigh Ride. Verhaalverteller Chris De Backer maakt voor de gelegenheid een eigen winterverhaal, en vertelt het gracieus tussen de nummers heen.

Bekijk HIER alvast een schitterend voorsmaakje gebracht door Anne Mie Gils.

PRAKTISCHE INFO: MUSICALWONDERLAND

Data:
13 december (20u15) en 14 december 2019 (20u15) in de Sint-Carolus Borromeuskerk (Antwerpen)
11 januari (20u15) en 12 januari (15u00) 2020 in cc De Kern (Wilrijk)
 
Tickets:
Tickets en info op www.bso-producties.be
 Lees meer: ...
 
 
 

0
0
0
s2smodern