Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Yves Segers schakelt een versnelling hoger met "Draadjes"!

Yves_Segers_draadjes.jpg

Toen Yves Segers begin december van vorig jaar het liedje ‘Draadjes’ opnam,  kaderde dit helemaal in ‘De Warmste Week’,  waarbij het de bedoeling was om steun en aandacht te vragen voor mensen die het slachtoffer werden van jongdementie.  Het was Marc Deblieck die daar, samen met ‘De Coutervrienden’, zijn schouders onder zette en zorgde dat er een single werd uitgebracht, waarvan de verkoop dit goede doel ten goede komt.

Al heel snel kwamen er echter ook alsmaar meer spontane reacties van radiostations die dit liedje tot nationale bekendheid optilden, waardoor er vanuit het publiek meer en meer vraag kwam om deze single ook beschikbaar te stellen voor iedereen door het aan te bieden voor streaming en download.
Er werd een nieuwe mix gemaakt van ‘Draadjes’ dat ondertussen al in de running is op de gekende portals.

Dit is eigenlijk een typisch voorbeeld van hoe een dubbeltje kan rollen en hoe onvoorspelbaar de showbizz is. Daarenboven is het nogmaals een voorbeeld van hoe het leven en showbizz een cirkel is,  waarbij het beginpunt en het heden na jaren weer kunnen samenkomen, want de auteur, Freddy Danau, die deze nieuwe single schreef was ook diegene die 37 jaar geleden de tekst en muziek van de allereerste single van Yves Segers schreef.
Met zijn nieuwe single ‘Draadjes’ maakt Yves Segers een mooi zijsprongetje in zijn zangcarrière,  waarbij hij compleet afwijkt van zijn gekende stijl van meezingers en zeer verrassend uit de hoek komt met een intens mooie ballad.
Een uitgave van D & V die onder meer kan beluisterd en gedownload worden via iTunes: https://music.apple.com/be/album/draadjes-single/1555077148?l=nl