Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Een ‘warm’ initiatief van Marc Deblieck en de ‘Coutervrienden’

Yves_Segers.jpg

Yves Segers brengt jongdementie onder de aandacht met de single-cd ‘Draadjes’

‘In jouw hoofd zijn draadjes losgekomen en geen mens die daaraan iets kan doen’ is een opmerkelijk pakkende passage in het liedje ‘Draadjes’, dat door Yves Segers op sublieme wijze wordt vertolkt op de nieuwe single-cd die zopas werd uitgebracht.
Het was Marc Deblieck van restaurant ‘De Couter’ in Pittem die het initiatief nam voor deze cd, waarmee hij de aandacht wil vestigen op ‘jongdementie’.
Marc en zijn broer Jan, werden zeven jaar geleden namelijk geconfronteerd met deze ziekte, doordat hun oudere broer Danny er plots door getroffen werd. Langzaamaan verslechterde zijn toestand, waardoor hij in maart jl. moest opgenomen worden in het verzorgingstehuis Regina Coeli te Brugge.
Marc en Jan kunnen het amper vatten wat hun broer Danny overkomt. Hij was vroeger diegene die altijd goed voor hen zorgde en jarenlang een bakkerij had in Gent en Brussel.
Deze nieuwe single is niet alleen bedoeld als dank voor het verzorgend personeel van de afdeling ‘jongdementie’ van ‘Regina Coeli’. Met de opbrengst van de verkoop zouden Marc, Jan en de ‘Coutervrienden’ met de hele afdeling een dag naar zee willen gaan, van zodra de coronasituatie het toelaat. “Dat zal niet alleen Danny maar ook alle andere patiënten enorm veel deugd doen”, aldus Marc.
Deze single is een productie van Freddy Danau en werd uitgegeven door D & V.
    
Wie dit initiatief graag steunt door aankoop van de cd of bijkomende info wenst kan terecht bij Marc Deblieck: 0473/230173 –  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.