Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Karina brengt Jazzy versie van Vlaamse oldie.

Karina.jpg

Terwijl haar vorige single ‘Een stukje hemel’ na drie maanden nog steeds volop aan bod komt op radio en in de hitlijsten,  pakt zangeres Karina uit met een nieuwe parel.
‘Met je handen’ is de titel van haar nieuwe single waarmee ze op de ingeslagen jazzy-weg verder gaat. Bij velen zal dit liedje nog een belletje doen rinkelen,  want het was in 1958 een grote hit voor Jean Walter,  die in die tijd een absolute topvedette was in Vlaanderen.  Maar niet alleen in onze contreien is dit liedje bekend, want het verscheen ook op de internationale markt,  waar het gezongen werd door diverse artiesten. Heel opmerkelijk is de parodie die The Sex Pistols ervan maakten onder de titel ‘You need feet’.
De nieuwe versie van Karina onderscheidt zich vooral op gebied van de uitwerking van het arrangement van Johan Engels,  dat een iets meer jazzy-swing versie is die eerder een Big Band gevoel creëert,  waardoor het wat opener en breder klinkt,  in combinatie met de stem van Karina,  die het momenteel als enige aandurft om jazz-nummers in het Vlaams uit te brengen op cd.
Inmiddels is er eveneens een clip gemaakt die te bekijken is op YouTube en via de sociale media.
‘Met je handen’ werd opgenomen bij Noloxbox in een productie van Johan Engels en wordt uitgegeven door D & V.                                           

0
0
0
s2smodern