Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Artiesten

Bart Declerq brengt verassende nieuwe versie van "Het Werd Zomer"!

Bart_Declerq.jpg

Met een verrassende, splinternieuwe bewerking van ‘Het werd zomer’ drukt Bart Declercq zijn eigen persoonlijke stempel op dit nummer,  dat in 1977 werd uitgebracht door Rob de Nijs en met de jaren uitgroeide tot een klassieker.
“Ik heb dit nummer in een uptempo versie gegoten en hoop dat hier vele positieve reacties mogen uit voortvloeien”, aldus Bart.  Hij zal zich hierover zeker geen zorgen hoeven te maken want deze nieuwe versie is niet alleen heel verfrissend, maar is daarenboven een perfecte combinatie van kwaliteit en commercialiteit.
Bart Declercq, die in het landelijke Gooik woont, staat al tien jaar op de planken met alsmaar stijgend succes. Hij is niet alleen een prima zanger,  maar ook een geboren entertainer die er moeiteloos in slaagt om bij elk optreden ambiance te creëren.
Daar waar hij vroeger enkel onder zijn voornaam ‘Bart’ optrad,  zal dat vanaf heden onder zijn volledige naam ‘Bart Declercq’ zijn.
“Elke keer opnieuw geniet ik ervan om op de planken te staan en applaus en waardering te krijgen van het publiek”, zegt hij.
Niet alleen op het podium maar ook in de media scoorde hij al opvallende resultaten met optredens bij Ment TV, veel air play bij zowat alle radiostations en diverse noteringen in de Vlaamse hitlijsten.

Het leidt geen twijfel dat hij daar nu weer een schepje bovenop zal doen met zijn nieuwe single ‘Het werd zomer’,  die uitgegeven wordt door D & V.

0
0
0
s2smodern

Tina Rosita brengt "Sweetheart" weer tot leven.

Tina_rosita.jpg

Tina Rosita brengt in haar unieke stijl de oude hit ‘Sweetheart’ van Catherina Valente weer tot leven op haar nieuwe single cd.
Desondanks dit liedje in zijn oorspronkelijke vorm al dateert van 1959 is het nog door iedereen gekend. Een evergreen van alle tijden waar Tina met haar herkenbare stem haar eigen stempel op drukte,  waardoor dit liedje weer een heel nieuw elan krijgt. Er werd ook een tweede liedje ‘Bouzouki’ op deze nieuwe schijf geplaatst,  die door D & V werd uitgegeven en zowel op fysieke cd als via download en streaming beschikbaar is.
Dat Tina Rosita al sinds geruime tijd onze meest geboekte Vlaamse zangeres is zegt genoeg. Met ‘Sweetheart’  wordt er weer een extra duwtje gegeven aan haar zangcarrière,  die dit jaar al 45 jaar succesvol is.

0
0
0
s2smodern

Freddy Davis brengt eerbetoon aan Vlaanderen!

Freddy_Davis.jpg

Op zijn nieuwe single ‘Mijn klein Vlaanderenland’ brengt Freddy Davis een prachtige ballad,  die een eerbetoon is aan Vlaanderen.
Freddy beleeft momenteel zijn drukste jaar als artiest. Behalve zijn vorige single ‘Met de zon in mijn ogen’ verscheen er een maand geleden ook zijn nieuwe album ’19 keer van harte’. Daarbij komt dat de aanbiedingen voor optredens ook alsmaar toenemen en Freddy zowat overal in Vlaanderen een graag geziene gast is op de vele podia.  Alsof dat nog niet genoeg is worden er dit jaar nog twee extra singles uitgebracht.
Zijn fanclub groeit en bloeit als nooit voorheen en is uitzonderlijk actief met het organiseren van allerlei activiteiten en reizen naar binnen –en buitenland.

Langzaam maar zeker nadert de ‘Vlaamse Feestdag’ waarbij deze nieuwe single alvast een eerste mooie aanzet is.    
‘Mijn klein Vlaanderenland’ werd uitgebracht door D & V en is verkrijgbaar via de gekende internet-portals.

0
0
0
s2smodern

Rudolf Stevens brengt zomerse meezinger op zijn nieuwe single!

Rudolf_stevens.jpg

Met zijn nieuwe single ‘In Acapulco’ brengt Rudolf Stevens een bruisende zomersingle op de markt. Het werd een knaller van een meezinger,  die je meteen in vakantiesfeer brengt.
De voorbije jaren bracht Rudolf met de regelmaat van een klok diverse singles uit die het heel goed deden op de lokale radio’s,  wat vervolgens resulteerde in diverse hitnoteringen. Tussendoor verscheen ook nog zijn full cd ‘Muzikale regenbogen’ die nog steeds volop in de running is.
Behalve zanger is Rudolf ook een zeer actieve radiopresentator,  wiens programma ‘De Muziekdoos’ op heel wat Vlaamse en Nederlandse radiostations is te horen.
Zijn nieuwe single ‘In Acapulco’ is een productie en uitgave van D & V en is verkrijgbaar bij de gekende internetportals.        

0
0
0
s2smodern

Dex Dylan brengt ons in vakantiestemming met zijn nieuwe single!

Dex_Dylan.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Samen’ brengt Dex Dylan een zomers nummer uit dat je meteen in vakantiestemming brengt.        

Wie hem al live aan het werk zag, weet datDex het vooral houdt op niet voor de hand liggende pareltjes uit de muziekgeschiedenis. Dat is ook met deze single het geval,  waarbij hij ‘Une Chanson Française’ van Claude François uit 1975 in een hedendaags, modern arrangement liet herwerken door Johan Engels (Noloxbox). Jos Van Meer haalde zijn ervaren schrijverspen boven om er een gepaste, originele Nederlandse tekst voor te schrijven.

Dex Dylan heeft al een opmerkelijke zangcarrière achter de rug,  waarbij hij vier jaar lang ook veelvuldig in het buitenland werd gevraagd voor optredens,  waarbij hij door een live-band werd begeleid. Zijn carrière in Vlaanderen zit sinds zijn vorige single ‘Houden van’  in de lift en zal er met deze nieuwe single nog een stevige duw bovenop krijgen.

‘Samen’ verscheen bij D & V en is verkrijgbaar bij alle internetportals.

0
0
0
s2smodern

Elsy M pakt uit met een nieuwe single, "Niets Te Geven"!

Elsy_M.jpg

Elsy M heeft met ‘Niets te geven’ een kanjer van een nieuwe single uitgebracht. Het liedje klinkt meteen bekend in de oren daar het een Nederlandstalige versie is van de wereldhit ‘Una dei tanti’, ook gekendvan de Engelse versie ‘I (who have nothing)’
Sinds de start van haar zangcarrière in 2017 heeft deze Limburgse zangeres uit Gingelom al een verrassend parcours afgelegd in de showbizz. Van in den beginne kon zij rekenen op Paul Pans die haar als auteur-componist en producer bijstond bij de realisatie van haar opnames. Ook deze nieuwe single werd door Paul opgenomen en
geproducet in zijn studio ‘Old Street Productions’ Maar ook andere bekende namen zoals Johan Verminnen, Jo De Clercq (Jo met de Banjo) en Paul Severs waren als auteurs betrokken bij haar vorige opnames.
Voor deze nieuwe opname schreef Elsy zelf de tekst. Niemand twijfelt aan de opmerkelijke zangkwaliteiten van Elsy M waardoor ook meerdere artiestenbureaus haar hebben opgenomen in hun bestand.
Er werd werd ook een videoclip opgenomen die ondertussen te zien is op Ment en YouTube.
De nieuwe single ‘Niets te geven’ werd uitgebracht op het Old Street label en wordt uitgegeven door de Publishing Group D & V en is verkrijgbaar via de gekende internet portals, zoals iTunes, Spotify, Deezer….enz

0
0
0
s2smodern