Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Artiesten

Margot Hallemans lanceert single "Kinderspel" geschreven door UDO.

Margot_Hallemans.jpg

Onlangs dook Familie-actrice Margot Hallemans met een achtkoppig orkest de studio in voor de opname van haar eerste CD-single. Het resultaat is "Kinderspel". Het perfecte tipje van de sluier bij  een voorstelling om naar uit te kijken...
De gelijknamige voorstelling is een hartverwarmende muzikale vertelling, over een jonge vrouw die haar man verliest aan kanker. Hoe ga je verder als alleenstaande mama? En welke herinneringen koester je? Hoe blik je terug op die moeilijke periode van afscheid nemen? Allemaal vragen die een antwoord krijgen in het stuk "Kinderspel" waarin actrice Margot Hallemans de hoofdrol vertolkt. Geen verhaal over verdriet, maar ééntje over liefde en vele leuke dingen.  Theaterhuis BANANN stond zelf in voor het script en de teksten van de hand van Bart Vandersmissen en Fleur Hendriks.  Regisseur Manu Jacobs leidt het geheel in goede banen zodat "Kinderspel" vanaf 2022 op toernee kan gaan langs de vele theaters in Vlaanderen. Zanger-componist UDO schreef de muziek voor deze voorstelling die vanaf 27 januari 2022 te zien is in het Fakkeltheater te Antwerpen. Het is meteen ook de eerste muzikale voorstelling voor Margot. In de voorstelling sluit Margot af met de song "Kinderspel". Op de CD-single is naast de orchestrale versie ook een "unplugged" versie te horen waar ze het nummer vertolkt met pianobegeleiding. De single "Kinderspel" van Margot Hallemans is beschikbaar vanaf 27 oktober via www.theaterhuisbanann.be en via  alle grote muziekmedia zoals I-tunes, Apple Music, Spotify, Deezer, Amazon enz.


BEKIJK HIER DE VIDEOCLIP VAN KINDERSPELMARGOT HALLEMANS: "de meest pure vorm van onvoorwaardelijke liefde".

“Toen ik gevraagd werd voor deze voorstelling voelde ik mij super vereerd en ongelofelijk blij als een kind. Ik keek er meteen naar uit om me te storten in dit verhaal, dat me vast een zeker een nieuwe uitdaging zou bieden. ‘Kinderspel’ toont het kwetsbare verhaal van een jonge vrouw die de liefde voor haar zielspartner vertelt, muzikaal ontzettend mooi ondersteund door de oprechte muziek van Udo. Het is niet het triestige verhaal van een overleden, zieke echtgenoot. Wél een eerbetoon aan wat ons leven zoveel zin geeft: de meest pure vorm van onvoorwaardelijke liefde. Met ongelooflijk veel speelgoesting en trots vertolk ik de rol van Sofie. Ik neem je mee in haar reis van verdriet, kwaad- en kwetsbaarheid, zonder de liefde en de schone dingen van het leven te vergeten. Ik laat je wegzakken in je stoel. Niet van tristesse, wel van echte, eerlijke schoonheid die in het grote of kleine geluk van elke dag schuilt.”

UDO WAS METEEN GEWONNEN VOOR DEZE SAMENWERKING.

“You had me at hello. Zonder nog maar één woord te lezen was ik al gepakt door het therapeutisch concept van het stuk: een jonge weduwe die vertelt over het omgaan met het verlies van haar man, over hun geluk en over de liefde voor hun dochtertje. De vorm, de sfeer en de intensiteit van de muziek staan dan ook nederig in functie van het verhaal, zodat je als toeschouwer met een knipoog en een lach mee kan surfen op de golven van immens gemis.”

REGISSEUR MANU JACOBS KIJKT ER NAAR UIT OM MET MARGOT HALLEMANS SAMEN TE WERKEN.

"Ik had het plezier om het arrangement te schrijven van deze single en de muzikale leiding ervan te verzorgen. Soms krijg je ‘werk’ en soms krijg je een cadeau: dit is overduidelijk een cadeau. Niet alleen was het heerlijk om met de muziek van Udo aan de slag te mogen gaan, het was ook fantastisch om met Margot te mogen werken. Margot is erg gepassioneerd met haar vak bezig en is enorm perfectionistisch, wat ik in mezelf ook herken. De klik was er dus heel snel. Ik kijk er nu al enorm naar uit om de regie van deze voorstelling op te nemen. Met dit integere script van Bart en Fleur en het talent van Margot hebben we alle ingrediënten voor een hartverwarmende topproductie."

KINDERSPEL: Een muzikale vertelling over hoop, ellende, liefde en andere schone dingen van het leven

Bob, Sofie en Noor, een gewoon gezin, een gewoon leven.
Geen extreem spannende dingen, geen bijzondere verhalen.
Een gewoon gezin zoals er honderden zijn. Niets bijzonders, behalve … bijzonder gelukkig.

En dan die dag waarop Sofie, een vrouw van 27 plots alleen komt te staan met hun meisje van drie. Haar man, Bob, verliest op jonge leeftijd de strijd tegen die gemene kanker, het stille beestje zoals Noor het noemt, de ‘verpester’ zoals Sofie het benoemt.  
Plots verandert hun leven in wat ze nooit hadden gedacht: iets moois van vroeger, een herinnering. Niets bijzonders, behalve … een bijzonder mooie herinnering.

Sofie neemt jullie mee in haar herinneringen en haar leven. Ontzettend mooie verhalen en beelden, ontzettend mooie herinneringen die plots zo gekoesterd worden en levendig worden gehouden maar eindigen in de trieste dood.
Omdat het haar sterk maakt, omdat het hun gezin bij elkaar houdt ook al is de afstand onoverbrugbaar. Het is geen triest verhaal maar een verhaal over liefde ondanks de pijn en het verdriet. Niets bijzonders, behalve … een bijzondere liefde.

Kinderspel is een mooie pure muzikale vertelling waarbij de puurheid van liefde en geluk - zelfs wanneer het herfst is in je leven - opnieuw de zon doet schijnen. Geen verhaal over verdriet, maar ééntje over liefde en vele leuke dingen.

OVER THEATERHUIS BANANN
Banaan.png
Theaterhuis Banann werd als technisch bedrijf binnen de theaterwereld opgericht door Bart Vandersmissen. Doorheen de jaren en met de uitbreiding van ons team, bespeelden we ook de andere aspecten van theater. Ondertussen zijn we thuis in licht, video, klank, theaterfotografie, grafische ontwerpen, beeldopnames, videoclips, promoshoots,... Naast regieassistentie, productieassistentie en stagemanagement kreeg de passie voor theater een aantal jaren geleden vorm met de komst van onze eigen kinderproductie ‘Nellie & Cezar’. Na drie jaar werken aan ons creatief idee zijn we trots ‘Kinderspel’ aan jullie te kunnen voorstellen. Kleine producties op een grote manier de wereld laten ontdekken, laat dat ons streefdoel en vooral onze passie zijn. Theaterhuis Banann wil veelzijdig zijn, een partner binnen uw productie. Wie of wat je ook naar het theater brengt, we willen je - net als wij - graag thuis laten voelen in theater.

PRAKTISCHE INFO KINDERSPEL

Over de voorstelling:
Cast    Margot Hallemans
Piano & Regie    Manu Jacobs
Muziek    Udo Mechels
Script    Fleur Hendriks – Bart Vandersmissen
Producent    Theaterhuis Banann bv

Speeldata
27 januari 2022 tem 06 februari 2022
Zwarte Zaal Fakkeltheater - Reyndersstraat Antwerpen - Reserveren: 070 24 60 36 – www.fakkeltheater.be

Tickets & info volledige theatertour
www.theaterhuisbanann.be

Over de CD-single KINDERSPEL:
Beschikbaar vanaf 27 oktober 2020 op www.theaterhuisbanann.be (9,99 euro) en via alle grote muziekmedia zoals I-tunes, Apple Music, Spotify, Deezer, Amazon enz.

TITELTRACK DOOR MARGOT HALLEMANS

Piano / Keyboard : Manu Jacobs
Viool 1: Els Van Braeckel
Viool 2: Liesbet Jansen
Altviool: Ilse Pollenus
Cello: Renke Van Impe
Hobo: Sara Kemps
Bas: Wolfgang De Backer
Percussie: Frederik Sannen
Muziek titeltrack: Udo Mechels / Nico Westelinck
Musical Director: Manu Jacobs
Sound Engineer: Koen Heirman @ Record Office – Sint-Niklaas
Mastering: Uwe Teichert
Productie: Bart Vandersmissen
Productieassistent : Evelien Van Gorp
Grafische vorgeving: Ive Vandersmissen
Mua:  Gert Botty
 

0
0
0
s2smodern

Andrea Schön voelt zich gelukkig...

Andrea.jpg

Andrea Schön staat 200% achter haar nieuwe single ‘Ich bin glücklich’ omdat hij perfect weergeeft hoe zij zich momenteel voelt.
Op alle gebied voelt zij zich gelukkig en alles in haar leven is thans in een positieve plooi gevallen. Al sinds een paar jaar draait haar zangcarrière op volle toeren en is zij erin geslaagd om met haar Duitse liedjes populair te worden in Vlaanderen. Alsmaar meer fans dragen haar op de handen en heel wat onder hen vergezellen haar naar de vele optredens. Ook op persoonlijk vlak voelt zij zich gelukkiger dan ooit sinds zij de grote liefde van haar leven vond in de persoon van Mike Grondy, met wie zij onlangs in het huwelijksbootje stapte.
Behalve haar solo-optredens doet zij ook heel veel optredens in duet met haar man. Samen werken zij aan een gezamenlijk album.
Haar nieuwe single ‘Ich bin glücklich’ is tot stand gekomen dankzij een internationale samenwerking.
Voor de compositie en tekst werkten Johny Neirinck en Hans Klipp samen. Het liedje werd uitgebracht bij de Duitse uitgever Obermain en wordt in Vlaanderen en Nederland gepromoot door D & V.   

 

0
0
0
s2smodern

Rudolf Stevens brengt positieve boodschap op zijn nieuwe single!

Rudolf.jpg

Meer dan ooit hebben de mensen grote nood aan een positieve boodschap.
Met zijn nieuwe single ‘Een beetje optimisme‘ wil Rudolf Stevens die nood lenigen. Op de tonen van een vrolijke, opgewekte melodie wil hij iedereen een muzikaal schouderklopje geven.
Rudolf kon het voorbije jaar geen optredens aannemen wegens de langdurige ziekte en overlijden van zijn vrouw en moet nu ook noodgedwongen ‘in zijn kot’ blijven door de coronacrisis.
Meer dan wie ook verlangt hij ernaar om opnieuw volop te kunnen optreden, waarmee hij binnenkort dan ook weer van start gaat.
Ondertussen is het uitkijken naar de reacties van media en publiek op zijn nieuwe single die uitgebracht wordt door D & V.

 

0
0
0
s2smodern

‘Dan is het feest’, nieuwe single van Paul Pans.

Paul_pans.jpg

Na een periode van stilte pakt componist-producer Paul Pans opnieuw zelf uit met een nieuwe single: ‘Dan is het feest’. Paul schreef daarvoor muziek op een tekst van Mary Boduin. Auteur en actrice Mary Boduin, die jarenlang successen schreef als ‘Dag vreemde man’ en ‘Gelukkig zijn’, gezongen door Ann Christy, werkte al eerder samen met Paul voor een ander nummer van Ann: ‘Luister eens naar anderen’, dat 16 jaar na Anns dood uitgebracht werd bij CNR. Mary schreef ook andere parels voor onder meer Louis en Günther Neefs, Liliane Saint-Pierre, Anneke Soetaert, Jo Vally, Udo en Nicole en Hugo. Recent stelde Mary boduin haar biografie Dat heet dan gelukkig zijn - Een leven vol muziek voor Ann en de anderen - voor.
Op zijn beurt schreef Paul Pans nummers voor bekende namen als Ann Christy, Barbara en Marc Dex, Jimmy Frey, Joe Harris, Will Ferdy, Paul Severs, The Classic Illustration, Bobby prins, Mieke, Danny Fabry, Phil Kevin, Guy Neve en zovele anderen.
De nieuwe single van Paul Pans ‘Dan is het feest’ is weggelegd voor de liefhebbers van de ‘betere Vlaamse muziek’, verschijnt online op het label ‘Old Street Productions’ (Spotify, iTunes e. a.) en wordt gereleaset door D&V. Het is een vlot romantisch nummer waarin tekst en muziek, samen met het arrangement van Paul, een vloeiende en pure eenheid vormen.Bijkomende info: de belangrijkste links naar download en streaming

I Tunes:
https://music.apple.com/be/album/dan-is-het-feest-single/1534592069?l=nl
Spotify: 
https://open.spotify.com/album/72pgN8zSHvEBuKg4Ae9pgH

 

0
0
0
s2smodern

Eddy Govert op de nostalgische toer...

Eddy_Govert.jpg

Een man die niet houdt van stilzitten is zeker en vast EDDY GOVERT.
Sinds jaar en dag is hij, samen met zakenpartner Hendrik Deschuyteneer, de drijvende kracht achter D & V, intussen uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke productiemaatschappij in Vlaanderen.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en van tijd tot tijd pakt hij nog eens uit met een eigen opname.
Na het succes van ‘Een meisje’, wat in heel wat hitparades lekker meedraaide en door bijna alle radiostations met open armen werd ontvangen, lanceert hij deze keer een opname die toch sterk afwijkt van zijn vorige productie.
Eddy Govert, duidelijk op de nostalgische toer en dat ligt deze artiest bijzonder wel.
Hij haalde zijn inspiratie deze keer bij een opname van Vanessa Williams, ‘Save the best for last’, dat hij omdoopte tot ‘Ik zal er altijd voor je zijn’.
Een heel teder verhaal, met veel emotie vertolkt,  waardoor deze opname direct naar het hart grijpt van de luisteraar…
Deze opname kan gedownload of gestreamd worden op alle internetportals en wordt verdeeld en gepromoot door D & V.


TER INFO:
Download iTunes en Apple: https://music.apple.com/be/album/ik-zal-er-altijd-voor-je-zijn-single/1534055057?l=nl
Streaming Spotify: https://open.spotify.com/track/6Py6S4hnj6ricNC9glSkwS?si=KyS-OE4WTQmG8BUfbZRXrg

 

0
0
0
s2smodern

Crooner zanger "Diëgo" brengt nieuwe "TOP" CD uit !!

Digofront.jpg

De CD "Liefde voor altijd" is er gekomen door hard aan de weg van het succes te timmeren.
Onder impuls van zijn grote liefde Wendy, zijn passie voor muziek, toegewijde fans en zijn producers Davy Willaert en Giovanni Verhoeven mag "Diëgo" zijn gloednieuwe CD op 14 november 2020 aankondigen. Er staan zeker drie nummers op die u zeker in vervoering zullen brengen.

Van jongs af aan artiesten alure's.
Anders dan Covid-19 heeft Diëgo het muziekvirus al te pakken van zijn zevende levensjaar.
Voor zover hij zich kan herinneren stond hij toen al alle Vlaamse klassiekers van rond de jaren 90' mee te zingen.
Muziek is sinds zijn jonge leeftijd de rode draad geweest in zijn leven.
Het toenmalige muziekprogramma "Tien Om Te Zien" van VTM stond hoog op de wekelijkse agenda van TV programma's.
Toch bleef het zingen vele jaren beperkt tot familiefeestjes en de badkamer.
 
Een groot repertoire.
Door de jaren heen is zijn repertoire uitbreid naar alle mogelijke genres zoals: crooners, swing, big band, jazz tot pop en rock.

Liedjesteksten van buiten leren en toonvast performen was voor Diëgo geen probleem.  Zijn twee beste vrienden waren er van overtuigd dat er meer in zat en raadden Diëgo aan om met zijn talent naar buiten te komen.

Van Semi tot professioneel.
En zo geschiedde, sinds enkele jaren heeft Diëgo Trivier een kunstenaarsstatuut en treed nu op als allround zanger. Zijn ervaring heeft hij de laatste jaren opgedaan door aan enkele zangwedstrijden deel te nemen zoals die van: Be.amused , Ame productions en de gouden microfoon van Ment tv. Op de laatste wedstrijd werd hij vierde in de finale, zeker iets om trots op te zijn, aldus Diëgo.

Digo_gittaar.jpg


Klaar voor het echte werk.
In 2018 is dan ook de eerste CD verschenen met Engelstalige ballades onder het label van Gunpowder studios. In 2019 is dan de eerste Vlaamstalige single verschenen onder het label van Art of Roy.

Een jaar later is Diëgo klaar met zijn album met nog meer Vlaamse liedjes. Deze heeft hij tezamen met Davy Willaert van (Ad fundum) Fasttrack productions en Giovanni Verhoeven van Studio Gvk productions gemaakt.
De release is gepland op 14 november 2020.

Digo_cd.jpg
Cover CD "Liefde voor altijd"


Selfmade man.
Diëgo is een autodidact, zoals de meeste zangers die het gemaakt hebben, dit geeft garantie dat de nummers die hij brengt met passie gezongen worden.

In het verleden mocht hij reeds het podium van de Ledebergse feesten en de Wittouck feesten delen met diverse gekende zangers zoals: Stefan Edwards, Danny Fabry, Luc Valentino, Mike Grondy & Andrea Shön, Francois van Dijck, Pascal Montelli, Chris Moran en Shila.

Goede doelen.
Diëgo heeft ook gemerkt dat zijn muziek de mensen opbeurt en zo heeft hij tijdens deze corona pandemie 32 woonzorgcentra's bezocht.

Jaarlijks organiseert Diëgo een viertal benefieten waar hij samen met zijn medewerkers geld ophaalt voor goede doelen zoals: Make a wish, KAA Gent foundation en vzw's rond spierziekten of psychosociale problematiek.


Huwelijksbootje.
Zonder zijn grootste fan en liefde van zijn leven "Wendy" zouden deze inspanningen niet mogelijk zijn. Wendy steunt hem volledig in zijn passie voor muziek.
Diëgo en Wendy baten tezamen een frituur uit in het hart van de stad Aalst. deze verbintenis wordt verzilverd op 10 oktober 2020 door een huwelijk. Proficiat aan het jonge koppel!

Diigofrit.jpg

U kan Diëgo ook verder volgen op zijn facebookpagina
Trivier Diëgo
Allround zanger
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.facebook.com/coverzangerdiego/
0499/354620

0
0
0
s2smodern