Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Artiesten

Jofi bengt zuiderse sfeer met "Zomerweekjes"!

Jofi.jpg

JOFI is een onbekende naam in de Vlaamse artiestenwereld.
Het is een nieuwe studioformatie met vakmensen die al decennialang in de muziekwereld zitten.
‘Zomerweekjes’ is een full tempo vakantieliedje met een Zuiders tintje. Een radiopresentator componeerde het nummer en schreef er een passende tekst op.
‘Zomerweekjes’ werd opgenomen in een solvabele en gerenommeerde studio in Oost-Vlaanderen. Een 21- jarige studente aan de Hogeschool in Antwerpen siert de hoes.
Welke mensen zitten achter JOFI?  Raden maar……….

 

0
0
0
s2smodern

"Manneke van Temse" draagt zijn lied "Beren op't Balkon" op aan zorgverleners.

Manneke_van_temse.jpg

Manneke van Temse, het alias van ex-The Voice finalist Nicola De Cock, is terug, met een nieuwe single en hij schrijft zelf over deze release:
"Met 'Beren op 't balkon' doorbreek ik de stilte, nadat het voor mezelf geen eenvoudige jaren waren!
Muziek maken was plots heel ver weg, en een nieuw nummer schrijven was bijna onmogelijk geworden.  Het was echter heel deze ongeziene actuele situatie die mij opnieuw inspiratie opleverde.

Moge mijn nummer troost bieden aan alle zorgverleners, alle mensen die zich inzetten om anderen te helpen, alle familieleden van mensen die getroffen zijn en alle mensen die thuis zitten en radeloos op zoek zijn naar een sprankeltje hoop!
Merci Vincent Pierins, Tom Lodewyckx, Marijke Moens, anonieme cameraman, de inwoners van Temse die zo enthousiast acties op touw zetten (niet normaal) en gewoon merci aan iedereen om zo solidair te zijn. We kunnen het wel als we willen.
Merci ook aan de Woonzorgcentra die in beeld komen.  Jullie inzet en enthousiasme werken aanstekelijk.
Hou het veilig!"
Dat Manneke van Temse een fanbase heeft bewees hij met het succes van zijn WK-lied ‘Les Diables’ en ook ‘Beren op ’t balkon’, want pas dinsdag in première gegaan op YouTube en voor je met de ogen kon knipperen (nou ja) al aan 5000 views.  Faut le faire.

 

0
0
0
s2smodern

Chris Moran stelt zijn nieuwe single voor!

Chris_Moran_-_Je_Chris_Moran.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Je hart weet meer dan je verstand’ bewijst Chris Moran opnieuw zijn kwalitatieve troeven als zanger. Deze moderne Vlaamse popsong verdient zonder enige twijfel een plaatsje tussen de absolute topproducties.
Chris slaagde erin om zich te laten opvallen door zich te profileren als een artiest wiens repertoire afwijkt van de voor de hand liggende schlagers en overbekende oldies. In het Vlaamse repertoire, dat hij zowel op het podium als op zijn opnames brengt, wil hij vooral inhoudelijke teksten brengen hetgeen ook nu weer te horen is op zijn nieuwe single.
Op gebied van optredens breidt zijn werkterrein zich alsmaar verder uit over heel Vlaanderen. Heel opvallend was zijn recente optreden in concert-stijl,  waarbij hij begeleid werd door de uitstekende ‘Bounce Big Band’, waarbij het ook duidelijk was dat Chris Moran een uitstekende entertainer is die een plaatsje aan de top verdient.
Daartoe zal ook zijn nieuwe single ‘Je hart weet meer dan je verstand’ een behoorlijke bijdrage kunnen leveren.
De single verscheen bij D&V en is beschikbaar als download en streaming via de gekende portals.

 

0
0
0
s2smodern

Paul Bruna brengt ode aan de zorgverleners!

Paul_Bruna.jpg

Er zijn al heel wat liedjesteksten geschreven en gezongen over de coronasituatie, maar bij ons weten nog geen enkel nummer specifiek voor de zorgverleners en met uitbreiding voor alle mensen die nu aan de slag zijn om levens te redden of mensen te bevoorraden. Paul Bruna heeft nu de liedjestekst ‘Ode aan de zorg’ geschreven op de muziek van ‘Geef mij je angst’ van André Hazes, als eerbetoon voor die mensen die dag in dag uit klaar staan voor anderen en het beste van zichzelf geven. Ondertussen is het liedje ook op single verschenen.
“Er is ook nog een achterliggende reden voor het schrijven van dit nummer. “Ik werd 6 jaar geleden opgenomen in het ziekenhuis voor prostaatkanker en eind vorig jaar werd ik nog eens gehospitaliseerd na hartklachten. Ik weet heel goed hoe het eraan toe gaat in een ziekenhuis en kan me inbeelden hoe zwaar de zorgverleners het  vandaag hebben. Ik ga ook heel regelmatig optreden in woonzorgcentra en weet maar al te goed met hoeveel ijver de zorgkundigen en medewerkers daar hun werk doen. Anderzijds breek ik in het nummer ook een lans voor iedereen die op vandaag aan het werk is in winkels, magazijnen en in de transportsector of bij de politie. Ik vond dat ik deze tekst moest schrijven uit respect voor al deze mensen. Trouwens, ik klap ook iedere avond om 10 uur in de handen aan de voordeur, want deze mensen verdienen dat”,  aldus Paul Bruna.
Het liedje ‘Ode aan de zorg’ werd uitgegeven door D & V en is verkrijgbaar en te beluisteren via download en streaming.

   

0
0
0
s2smodern

Nico Corman stelt zijn nieuwe single voor.

Nico_Corman.jpg

Terwijl zijn eerste single nog altijd vlotjes aan bod komt op heel wat radiostations pakt Nico Corman uit met de knappe meezinger ‘Adio, duizend eenzame nachten’,  dat een splinternieuw liedje is dat voor hem gecomponeerd en geschreven werd door Johny Neirinck en Norbert De Rycke.

Zijn debuut in de Vlaamse showbizz ging vorig jaar succesvol van start met dertien weken notering in de Vlaamse Top 30 alsook diverse andere hitnoteringen. Er was ook heel wat belangstelling over de grenzen met een nr.1 notering bij een Nederlands radiostation.
Zijn voornaamste streven als artiest is om de mensen te raken met zijn muziek en een glimlach te toveren op hun gelaat. Nico kon van meet af aan rekenen op heel wat hulp en steun van collega Stephen Mc-Queen die hem begeleidde bij zijn eerste stappen in de showbizz.
Net zoals alle andere artiesten heeft Nico ook af te rekenen met de vele annuleringen van optredens door de huidige crisis. Dat belet hem echter niet om positief vooruit te kijken en van deze kalmere periode gebruik te maken voor het selecteren van nieuw repertoire dat een plaatsje zal krijgen op zijn eerste album waarvan hij nu al volop droomt.
‘Adio, duizend eenzame nachten’ is verkrijgbaar als streaming en download via de gekende portals.

 

0
0
0
s2smodern

Blijf in uw "Kot" Verschijnt op single CD!

Blijf_in_uw_kot.jpg

‘BLIJF IN UW KOT’ is niet alleen een goede raad, die een fameuze weerklank vindt bij de ganse bevolking,  maar is ook de titel van een nieuw liedje dat deze actie mee wil ondersteunen.                
Door het feit dat het een vlot en vrolijk liedje is zal het een heel groot publiek kunnen bereiken. Ook om die reden werd de tekst eenvoudig gehouden, zodat hij door iedereen meteen kan meegezongen worden. Daardoor krijgt de boodschap ‘Blijf in uw kot’ meteen ook een nieuwe, bijkomende duw in de rug teneinde iedereen te blijven motiveren om zoveel mogelijk thuis te blijven.
 

Henri Spider is de uitvoerder, al had hij dat absoluut niet gepland. Dit liedje moest binnen de twee dagen geschreven én opgenomen worden om het zo snel mogelijk uit te brengen. Henri was de enige beschikbare artiest om dit onmiddellijk te doen, maar is wel opgetogen met deze nieuwe single, waarvan hij hoopt dat de boodschap ook in de komende weken zal opgevolgd worden door iedereen.

Op het internet circuleren nog andere versies van "Blijf in uw kot" maar deze versie is anders qua arrangement, dit is een echte meezinger zonder de ernst van de zaak in het belachelijke te trekken.

Beluister hieronder het lied:

0
0
0
s2smodern