Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Artiesten

Chris Clark brent een boodschap op zijn nieuwe single!

Chris_Clarck.jpg

Met zijn nieuwe single ‘De allerkleinste dingen’ brengt Chris Clark behalve een kwalitatieve Vlaamse popsong eveneens een boodschap.
In de huidige tijden is het meer dan terecht dat de mensen beseffen dat ze het geluk niet al te ver moeten gaan zoeken, omdat het in de kleinste dingen zit die velen in het dagelijkse jachtige leven haast niet meer opmerken.
“Deze allerkleinste dingen , zoals liefde, familie , vrienden zijn op dit moment meer dan nodig en leerden vele mensen des te meer opnieuw appreciëren”, aldus Chris.
Doorheen de coronacrisis is hij niet blijven stilzitten en ging hij, naast zijn succesvolle carrière in het Vlaamse repertoire, ook een samenwerking aan met Jason Bradley, waarmee hij sinds kort ook het duo ‘The Gentlemen’ vormt dat zich zal toespitsen op Engelstalig repertoire.
Ondertussen blijft ook zijn solocarrière, waarbij hij Vlaams repertoire brengt, volop doorgaan.
Getuige daarvan is deze nieuwe single ‘De allerkleinste dingen’, die uitgegeven wordt door D & V en beschikbaar is op alle gekende portals.

 

0
0
0
s2smodern

Henri Spider pakt uit met een ‘tegelplakker’!

Henri_Spider_portret.jpg

Op zijn nieuwe single ‘She’s left an empty feeling’ brengt Henri Spider een track uit zijn recente album ‘Flanders Ballads’.  Niettegenstaande dit liedje een splinternieuwe tekst kreeg,  zal het toch voor velen herkenbaar in de oren klinken, daar het gebaseerd is op een traditional.
Net zoals alle overige liedjes op zijn nieuwe album is ook deze single een romantische, gevoelige slow die je meteen aanzet om een intiem dansje te doen met je partner.  Een echte ‘tegelplakker’.
D & V zorgt voor de productie, verdeling en release die ook te beluisteren en verkrijgbaar is als streaming en download.
Zie link Youtube:

 

0
0
0
s2smodern

2 Fabiola zangeres Loredana, wil iedereen een hart onder de riem steken!

loredana.jpg

De nieuwe singel van Loredana “Hou Vol” knalt eindelijk door de boxen !
Ze had geen beter moment kunnen kiezen. Net nu er een nieuwe lockdown is aangekondigd, lanceert Loredana De Amicis (34) haar nieuwe single ‘Hou Vol’. Een lied om iedereen die het moeilijk heeft een hart onder de riem te steken.
Na haar periode van ziekte, is Loredana er weer klaar voor om er weer in te vliegen.
Gelijktijdig met de nieuwe single, pakt Loredana ook uit met een totaal vernieuwde website.
www.loredana.be

Bekijk de muziekvideo:

 

0
0
0
s2smodern

Yvan Guilini, terug op de internationale hitlijsten met "Music Forever".

Yvan_Guilni.jpg

Yvan Guilini, de West-Vlaamse instrumentalist die in 1976 een wereldhit scoorde met 'Winter memories', is goed op weg naar nieuw internationaal succes. Onlangs lanceerde de Bruggeling op zijn 74ste een nieuw album. 25 jaar geleden heeft hij zijn muziekcarrière op een hold gezet om als sloper van gebouwen aan de slag te gaan. Maar Guilini is terug van weg geweest. Het nieuwe album 'Music Forever' geproduceerd door "Game Records" komt ondertussen al in meer dan 130 landen uit op verschillende platforms en audiodragers.

Disco en bibliografie:

Guilini leerde op jonge leeftijd piano spelen, maar schakelde rond zijn achttiende over op hammondorgel. Hij creëerde een eigen stijl, een mix van jazz en klassiek. In 1969 begon hij aan een wereldtournee die hem in 28 landen bracht. Zijn commerciële doorbraak kwam er in 1976 met de hit Winter Memories, waarvan alleen al in België meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. Later volgden nog Romantica, Prelude de la mer, L’inconnu, Long time ago, Jet fly me to Japan en recenter Sunny groove. Na een optreden op Jazz Bilzen kreeg hij op Radio 2 (toen BRT 2) acht jaar lang zijn eigen radioprogramma, waarin hij eigen songs en hits van collega's speelde. Guilini ging later muzikaal samenwerken met dochter Carolina, eigenares van platenfirma Game Records.

https://www.facebook.com/YvanGuilini/

Bekijk de nieuwe videoclip van "Winter Memories" Op Youtube:


Bronnen: wikipedia/fb

0
0
0
s2smodern

Paul Pans brengt hommage aan jarige Johan Verminnen, die 70 wordt

Paul_pans.jpg

Nieuwe single ‘De liedjes van Verminnen’ is veel meer dan een eerbetoon

Na het bijwonen van Johan Verminnens schitterend concert ‘Plankenkoorts’ in De Markthallen Herk-de-Stad van 23 maart 2019, schreef producer, componist en auteur Paul Pans het nummer ‘De liedjes van Verminnen’. Dat nummer brengt Paul nu zelf uit als single. De tekst bevat meer dan 20 titels van of verwijzingen naar bekende liedjes die Johan Verminnen tijdens zijn rijkgevulde carrière uitbracht. Ontdekken om hoeveel liedjes het juist gaat en welke de correcte titels zijn, is een leuke quizvraag.
Paul zingt de ode aan Verminnen zelf en tekende voor opname en productie. Voor de sprankelende gitaarsolo deed Paul beroep op zijn neef Luc Vandebon, voormalig lid van de formatie ‘The Employees’, die destijds scoorde met het uptemponummer ‘Pick it up’. Als coda van ‘De liedjes van Verminnen’ zingt Paul enkele maten van Johans hit ‘Laat me nu toch niet alleen’ in een driestemmige bewerking.
Paul Pans onderhoudt al jaren goede contacten met Johan Verminnen en werkte op velerlei vlakken samen met de jarige grootmeester. Dit zowel bestuurlijk bij Sabam en De Vlaamse Sabamvrienden, als op muzikaal vlak voor Elsy M.
Paul heeft een grote adoratie voor de bijzondere nummers die Johan Verminnen schreef en de speciale interpretatie die Johan eraan geeft. Een liveoptreden van Verminnen en zijn topmuzikanten blijft een avond genieten voor Paul.
Paul liet Johan Verminnen het nummer horen begin april 2019. Johan was er erg door gecharmeerd, vond de lofbetuigingen in de tekst wat overdreven, maar beoordeelde heel het concept als een mooie productie. Bedoeling was dit nummer meteen uit te brengen voor de zomer van 2019. Maar Verminnen suggereerde dat deze single best in het kader van een of andere gebeurtenis rond hem zou uitgebracht worden. “22 mei 2021 word ik zeventig”, zei Johan. “Dat is een geschikt moment om het nummer te releasen.” Het was lang wachten voor Paul Pans, maar nu is het zover.
De single ‘De liedjes van Verminnen’ wordt uitgebracht op het label ‘Old Street Productions’. Platenfirma en muziekuitgeverij D & V verzorgt de release en de algemene promotie.

 

0
0
0
s2smodern

"Ask Een Keersken Bran", een nieuwe single waarbij "Peter Delclef" iedereen het nakijken geeft !!

Ask_een_keesken_bran.jpg

Het is een melancholisch diep geladen nummer geworden, waarbij Peter op een haast sacrale manier iedereen hoop en moed inspreekt.

Als we Peter de vraag stellen waarom dit nummer volgens hem in deze periode gepast is, geef hij in drie zinnen zijn antwoord:

Onze culturele waarden en emotioneel welzijn staat het laatste jaar zwaar onder druk. Mensen verliezen in deze onzekere tijden de moed en sommigen ook hun geliefden.
Wanneer er iemand een zware periode door moet neemt men vaak uit medeleven de spreekwoordelijke zin in de mond: "Ik zal een kaarsje branden voor jou".

Peter heeft bewust gekozen om dit beklijvend lied te vertolken in zijn eigen dialect, het "Oilsjters", wat een logische keuze was voor hem.
Er heerst momenteel een tendens waarbij artiesten hun emoties ventileren in de taal die ze zelf het beste beheersen.
Kijk maar naar Tourist MC, Flip Kowlier , Het Zesde Metaal, Niels Destadsbader , Slongs Dievanongs , ja zelfs Will Tura waagde zich destijds aan een eigen streektaalnummer.

Eigenlijk heeft Peter 10 jaar geleden op vraag van vrienden het nummer "Ask Een Keersken Bran" al uitgebracht voor een benefietactie.
Het nummer is toen bij velen blijven hangen.
Steeds weer werd hij er over aangesproken en is overstag gegaan, met het gekende resultaat.

Samen met zijn producer Filip Bauters gekend van de @FDM Studio te Lede heeft Peter het liedje van "Massimo Raniri" grondig aangepakt, zowel qua arrangement als zang. De tekst is van hemzelf.
De opname van de videoclip heeft hij toevertrouwd aan "DRA Video Producties".

De video opnames zijn gemaakt in de kerk van Sint-Jan in Aalst met de goedkeuring van de pastoor en kerkfabriek.


"Ask Een Keersken Bran" is te verkrijgen via:

https://music.apple

Spotify, Apple Music, iTunes, Instagram/Facebook, TikTok/Resso, YouTube Music, Amazon, Soundtrack by Twitch, Pandora, Deezer, Tidal, iHeartRadio, ClaroMusica, Saavn, Boomplay (beta), Anghami, KKBox, NetEase (beta), Tencent (beta), Triller (beta), MediaNet, Shazam wat alle legale digitale platforms en te beluisteren via Spotify.

Wie toch een voorsmaakje wil kan exclusief de videoclip hier bekijken:Vindt u dit een mooi liedje maar begrijpt u de tekst niet?
Graag geven we in het Nederlands de vertaalde lyrics mee:

"Als
ik een kaarsje doe branden"
Ik
heb zo van die dagen, dat het mij allemaal tegenzit.
Dat
de moed in mijn schoenen is gezakt, zelfs voor niets..
Ik
in mijn bed blijf liggen en nergens naartoe wil..
Ik
geen plezier mee aan het zingen beleef..
 
Maar
als ik een kaarsje doe branden
Mij
daar aan durf vast te klampen..
Ik
mijn draai weer durf te vinden en mijn liedjes zing en weer
verlang...
Naar
wat het leven te bieden heeft, dat het zo mooi kan zijn..
En
dan kom ik tot het besef, waarom zou ik dit alles opgeven?
 
Maar
als ik een kaarsje doe branden
Mij
daar aan durf vast te klampen..
Naar
de hemel kijk en vergelijk, wat is er beter?
Ben
aan de goede kant geboren, van een wereld met miljoenen, Jazeker, wat heb ik
geluk!
Je
kan jezelf afvragen "Wat loop ik hier eigenlijk te doen?"
Toch
durf ik zelfbeklag te hebben.. en zelfs mijn voordeur niet meer
opendoen.
Maar
als ik omhoog kijk en mijn zorgen vergeet, ben ik blij dat ik gezond ben, in Aalst
woon en leef!
 
Maar
als ik een kaarsje doe branden
Mij
daar aan durf vast te klampen..
Ik
mijn draai weer vind en mijn liedjes zing en weer verlang...
Naar
wat het leven te bieden heeft, dat het zo mooi kan zijn..
En
dan kom ik tot het besef, waarom zou ik dit alles opgeven?
 
Maar
als ik een kaarsje doe branden
Mij
daar aan durf vast te klampen..
Naar
de hemel kijk en vergelijk, wat is er beter?
Ik
ben aan de goede kant geboren, van een wereld met miljoenen, Jazeker, wat heb ik
geluk!
 
Maar
als ik een kaarsje doe branden
Mij
daar aan durf vast te klampen..
Naar
de hemel kijk en vergelijk, wat is er beter?
Ben
aan de goede kant geboren, van een wereld met miljoenen, jazeker, wat heb ik
geluk!
Ik
ben aan de goede kant geboren, van een wereld met miljoenen, jazeker, wat heb ik
geluk!
Als ik een kaarsje doe branden.Artikel: Louis Buyle

0
0
0
s2smodern