Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Artiesten

Chris Moran brengt swingende zomersingle uit!

Chris_Moran.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Liften naar het zuiden’ brengt Chris Moran een stevig Vlaams rocknummer uit dat qua productie, arrangement en profilering commercieel zodanig is opgevat, dat het een zeer breed publiek kan bereiken. Het trio Michel Charmant, Eddy Govert en Henri Spider zorgden voor muziek en tekst van deze productie, die werd opgenomen in studio Continental.
Chris is er dankzij zijn singles van de voorbije paar jaar in geslaagd om naam en faam op te bouwen in de Vlaamse showbizz.  Langzaamaan vond hij meer en meer de weg naar de Vlaamse podia, waar hij zich telkens kon bewijzen dank zij zijn uitstekende stemkwaliteiten.
Vandaar ook de reden waarom hij nu ook ver buiten zijn woonplaats Lede gevraagd wordt voor optredens.
Bij zijn platenfirma D & V wordt er volop gewerkt aan zijn eerste album dat in november zal verschijnen.


0
0
0
s2smodern

BELGIAN & DUTCH GUYS LANCEREN ‘LET THE SUN IN YOUR HEART’

Belgian_and_duch_guys.jpg

"Laat de zon in je hart" in een Engelstalige pop-versie
Je moet er maar op komen om één van de populairste Vlaamse hits in een Engelstalige versie te bewerken in een pop/reggae kleedje.
‘Laat de zon in je hart’ is het nummer dat die eer te beurt valt en nu een extra internationale dimensie krijgt als ‘Let the sun  in your heart’
Het zijn Andy Free (B) en Frank Sauter (NL) die op dit lumineus idee kwamen en er bij aanvang eigenlijk geen grootse plannen mee hadden, maar het voor de fun tussendoor hun andere productiewerk deden.

“Wij hebben ons hier enorm mee geamuseerd en constateerden finaal dat we een heel leuk dansbaar liedje hadden gemaakt waarvan we aanvoelden dat het hit potentie had”, zeggen de mannen van ‘Double Beat Productions’.
Muziekuitgeverij D & V deelde hun enthousiasme en brengt deze productie nu op de markt.
Tegelijkertijd met de release van deze zomerse knaller wordt ook een aanstekelijke clip gelanceerd.

 

0
0
0
s2smodern

Phil Hunter brengt zomerse meezinger op zijn nieuwe single

Phil_Hunter.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Alleen door jou’ heeft Phil Hunter een knaller van een meezinger uitgebracht.  Zomerse, aanstekelijke ambiancemuziek op basis van een commerciële en uitstekende productie.
Een nummer waar je meteen vrolijk en goedgezind van wordt. Alhoewel Phil in zowat alle genres zeer goed is horen wij hem hier in dit muziekgenre toch weer in absolute topvorm en als een visje in het water.
Na vele weken ‘corona-stop’ gingen zijn optredens zopas weer van start en staat zijn agenda weer heel goed gevuld met optredens op allerlei uiteenlopende evenementen. Dat is niet te verwonderen want Phil is, behalve een uitstekende zanger, ook een ervaren entertainer.
De jaren ’80, toen hij nog optrad met het Tiense orkest ‘The Dixie Dickx’ behoren ondertussen tot een ver verleden, maar de toekomst oogt veelbelovend en succesvol voor Phil die ondertussen volop werkt aan een nieuw album
‘Alleen door jou’ werd uitgebracht door D & V    

 

0
0
0
s2smodern

Freddy Davis "Ik ben de nieuwe man"

Freddy_Davis.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Ik ben de nieuwe man’ brengt Freddy Davis een totaal ander muziekgenre dan wij van hem gewend zijn.
Daar waar hij al enkele jaren constant scoort met schlagers en ballads is deze nieuwe productie een ludieke, vrolijke meezinger, die een track is uit zijn nieuwe album ‘Ambiance in ’t kot’ waar 20 liedjes in dit genre op verzameld staan.  Het idee om eens van genre te veranderen kwam van zijn vrouw Anita, die een grote fan was van feestmuziek, maar de release van dit album niet meer kan meemaken, wegens haar plotse overlijden ten gevolge van het Corina virus. Omdat dit album haar ultieme wens was heeft Freddy het aan haar opgedragen al is het dankzij de steun van zijn familie en fans dat hij weer langzaamaan de weg naar het podium heeft teruggevonden.
Niet alleen Freddy zelf maar ook zijn fans en entourage zijn nu heel benieuwd hoe het publiek zal reageren op zijn stunt om met een totaal andere muziekstijl voor de pinnen te komen.
‘Ik ben de nieuwe man’ wordt uitgegeven door D & V en is verkrijgbaar via de gekende portals.

 

0
0
0
s2smodern

Chris Reilhof brengt zomerse vakantiesfeer met zijn nieuwe single

Chris_Reilhof.jpg

Op dit moment moeten vele mensen hun vakantie naar zuiderse oorden annuleren.
Maar met de nieuwe single van Chris Reilhof kunnen zij dit alvast voor een groot stuk compenseren en zich meteen in zuiderse sferen voelen.
‘Onder de palmen van Santa Lucia’ is de veelzeggende titel van een echte vakantieschlager die Chris weer in zijn eigen herkenbare stijl tot een topnummer optilt.
Chris Reilhof werd dubbel getroffen door de corona-crisis, want niet alleen zijn optredens werden geannuleerd, maar ook zijn café-feestzaal ‘De Wante’ in Ingelmunster kreeg te maken met de nefaste maatregelen die werden opgelegd.
Gelukkig hervat het normale leven zich langzaam en dat is ook het geval voor zowel Chris als zijn ‘Wante’.
‘Onder de palmen van Santa Lucia’ is verschenen bij D & V

 

0
0
0
s2smodern

"Vlaamse Troeven" breidt uit naar 230 Verzamel albums

Vlaamse_troeven_230.jpg

Op dit moment zijn er reeds 230 verzamelalbums ‘Vlaamse Troeven’ verkrijgbaar,
waarbij de fans van Vlaamse muziek massaal hun hart kunnen ophalen.

Vlaamse_troeven_1.jpg


Het gaat om repertoire vanaf begin jaren ’60 tot op heden en waarbij er niet blind werd gestaard op alleen maar de overbekende nr1- hits die toch al in elke platencollectie zitten.
Naast de grote toppers vooral ook werd gezocht
naar liedjes en artiesten die ooit vele jaren geleden eens in de hitparade stonden, maar doorheen de jaren in de vergetelheid geraakten en totaal niet meer vindbaar zijn voor de fans van Vlaamse muziek.
Uiteraard werden ook heel wat recente liedjes en nieuwe artiesten toegevoegd, alsook verborgen opnames die nooit op plaat of cd verschenen, maar de moeite loonden om in deze reeks opgenomen te worden.

Bij de huidige 230 album zal het niet blijven, omdat muziekproducers en artiesten nog steeds opnames bezorgen, met de vraag om opgenomen te worden in deze unieke reeks, waarvan mag verwacht worden dat ze binnenkort zal uitbreiden naar 250 albums.  ‘Vlaamse Troeven’ is een project van D & V.

 

0
0
0
s2smodern