Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportages

Gent organiseerde voor het eerst 'Nacht van de Jeugdbeweging'.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_oktober2018_Dag-van-de-jeugdbeweging2.jpg

Op vrijdag 19 oktober 2018 trokken duizenden jongeren in het uniform van hun jeugdbeweging naar het werk of naar school. Vanaf 15.30 uur verzamelden de Gentse jeugdbewegingen in het Coyendanspark voor een bedankingsfeest. De leiding van verschillende Gentse jeugdbewegingen organiseerden ook voor het eerst een 'Nacht van de Jeugdbeweging'.

Onze cameraman Luc Van Vreckem ging ter plaatse en maakte deze reportage voor u.Camera/edit: Luc Van Vreckem

 

 

0
0
0
s2smodern

Alkuone brengt wervelend spektakel ‘Anno’ naar de kerk!

Alkuone-anno-foto.jpg

Alkuone zag eenenzestig jaar geleden het levenslicht in Aalst.  Een groepje jongens uit de ‘vakschool’ontpopten zich toch heuse vendeliers.
Twaalf jaar na hun ontstaan werden ook meisjes toegelaten, die voor de nodige begeleidende dansjes zorgden.  Enkele decennia later kwamen er ook nog trommelaars bij. Voor deze show, die luistert naar de naam ‘Anno’, toveren de leden en choreografen van Koninklijke Kunstgroep Alkuone, de Sint-Jozefskerk in Aalst om tot een podium van de tijd.  Met behulp van een teletijdmachine nemen ze je mee op weg van de verre geschiedenis naar de nabije toekomst. Tijdens hun reis maken we kennis met Vikings, hoffelijke prinsessen, Tsaren en zoveel meer. Het is een epische voorstelling waar percussie, dans en vendelen gezwind de toeschouwers bekoren. Concept en regie van deze voorstelling waren van de hand van, Rien Schockaert en Renske Vanderbeke. Voorzitter Jan Dockers licht met enige trots toe dat Alkuone een vereniging is waar vriendschappen groeien en gekoesterd worden.  Met hun steeds vernieuwende shows was deze kunstgroep door de jaren heen reeds te gast in 34 landen.  Alkuone is een kweekvijver voor jong talent van Aalsterse bodem die uiteraard steeds op zoek zijn naar nieuw jong talent.  Geniet via deze reportage nog even na van hun succesvolle show ‘Anno’. Wil je meer weten over deze vereniging of voel je je geroepen om je aan te sluiten, surf dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  Of neem contact met de verantwoordelijke van de ‘ Public Relations’ Sophie Moerenhout - GSM nummer : 0478/ 87.79.28
Artikel en reportage : Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern

Tuindagen Beervelde overzicht van een geslaagde editie...

Tuinen-beervelde2.jpg

Het waren weer schitterende tuindagen te Beervelde!
Het thema "Van den vos Reynaerde" was een waar succes. Kinderen en volwassenen organiseerden tal van nevenactiviteiten en beleefden het ware  verhaal tijdens hun zoektocht doorheen het park.
Families met de achternaam "De Vos" werden voor één jaar benoemd als ambassadeurs van Lochristi, de "Rossekoppen" gefotografeerd en toneel gespeeld. De gouverneur en Burgemeester waren in hun nopjes.
Een totaal sfeerbeeld maakte onze cameraman Luc Van Vreckem voor u.Camer/ Edit: Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Tachtigjarige Kunstenaar "Wally Van de Velde" schenkt zijn verjaardagsfeest aan goed doel ?!!

Wally-2.jpg

Wally, kunstenaar en mensenvriend vierde zijn 80ste verjaardag in zijn dorp Baarle-Drongen. Op 12 oktober werd in Baarle-kerk zijn film vertoond onder de massale belangstelling van vele vrienden en kennissen. Op 14 oktober loofde Betty Bouckaert in haar toespraak de minzame Wally met de woorden "merci Wally dat de ontvangsten naar een goed doel gaan" het begin van een mooi en nobel feest! Na het optreden van Jacques Van de Velde, harpist met begeleiding van gitaar werden de festiviteiten afgesloten met een drankje.
In de volgende videoreportage van Luc Van Vreckem kan u de mooie momenten herbeleven.Video/Edit:  Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

55 plussers ontmoeten elkaar in het vernieuwde huis "Robinia"!

Robinia2.jpg

Na een grondige renovatie zette "Open Huis Robinia" in het Robiniahof 3 in Gentbrugge op donderdag 11 oktober 2018 opnieuw de deuren open voor bezoekers. De 22 Gentse Open Huizen staan al jaren bekend als ontmoetingsplaatsen voor 55-plussers. Ze kunnen er onder meer nieuwe contacten leggen, zich ontspannen en samen bijleren. In de volgende videoreportage ziet enige reacties van het bestuur en leden.

Info :open-huis-robinia


Een reportage van Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Laatste tentoonstelling "Prinselijke" beeldhouwer Enrico Le Clair.

Enrico-beeldhouwer2.jpg

Voor Aalst een gemiste kans, voor Affligem een toeristische attractie temeer.
Enrico Le Clair, is in zijn thuisstad Aalst beter bekend als "De Europa" en gewezen Carnavalsprins. Hij stelt nog tot het einde van deze maand zijn beeldhouwwerken tentoon in de abdij van Affligem.

Zijn stiel leerde de getalenteerde kunstenaar Enrico, in de wereldberoemde Holzschnitszchul In Klassichen und Mordernen Formen in Oostenrijk (Zuid Tirol Val Gardena). Wat velen niet weten is dat hij ooit zelfs de scepter vervaardigde van "Koning Boudewijn". Hij vervaardigd zowel schouwen, figuren, dieren als meubelen. In deze reportage moet het echter Enrico van het hart dat hij zijn geliefde Aalst is moeten ontvluchten, omwille van de kunst.  “Er zijn in Aalst geen betaalbare expositieruimtes meer” De huurprijzen om tentoon te stellen swingen de pan uit. Zijn ultieme droom was om te exposeren in het prachtig gerestaureerde “Belfort van Aalst” op de Grote Markt.

Door een zware woningbrand in 2006 gingen er zesendertig van zijn kunstwerken in de vlammen op, inclusief een prachtig gesculpteerde ijskreemkar. Gelukkige is deze noeste tachtiger geen man om bij de pakken te blijven zitten.  De slogan van zijn boezemvriend “Keizer Kamiel Sergant – Weir doeng voesj!”  is voor Enrico eveneens van toepassing.
De Aalstenaars en kunstliefhebbers die alsnog de werken van Enrico willen bewonderen, krijgen tot het einde van deze maand een laatste kans in de expositieruimte van de abdij van Affligem, Vlaams-Brabant.

Zeker een bezoekje waard!

Videoreportage:Video, artikel en edit: Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern