Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportages

Trofee "De Geiwene Foersjet".

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_december2018_Gweine-foesjet.jpg

Van 25 november tot en met 3 december 2018 vond de derde editie van de Week van het Gents plaats. Via diverse initiatieven werd het Gentse dialect een week lang in de kijker gezet. Net als vorig jaar lanceerde PUUR GENT de trofee 'Geiwene Foersjet' om de week ook culinair in de kijker te zetten. Dit jaar ging de jury op zoek naar het restaurant waar de beste 'Gentse waterzooi met vis' wordt geserveerd.
Onze reporters van CIB waren ter plaatse tijdens de uitreiking. Een reportage...


Camera/Edit Luc Van Vreckem
Reporter Jean Buyle

0
0
0
s2smodern

'De Catharinisten' uit Aalst dingen met hun voorstelling 'Amadeus' mee naar het 'Koninklijk Landjuweel!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_december2018_Catharinisten-amadeus.jpg

Elk jaar wordt de prijs van "Het Koninklijk Landjuweel" uitgereikt aan amateurtoneelgezelschappen door de organisatie "Open Doek".
Het is een prestigieuze prijs waarbij de organisator de diversiteit motiveert van uiteenlopende expressievormen. Dit jaar is "Het Landjuweelfestival" te gast in Genk. De Catharinisten uit Aalst is ook een toneelgezelschap die wil meedingen naar deze unieke prijs.

Onze reporters waren ter plaatse tijdens een voorstelling van hen in Aalst, een reportage...


Camera/Edit Dimitri Van Hove
Reporter Pascal Maesschalck

De Catarinisen kozen voor  de Britse toneelschrijver Peter Shaffer, hij schreef in 1979 zijn bekende werk ‘Amadeus’. De iets minder jonge mensen herinneren zich ongetwijfeld nog de gelijknamige vier uur durende film uit 1984. Deze filmversie won indertijd niet minder dan 8 ‘Acadamy Awards’.

Dit meesterwerk inspireerde regisseur ‘Pieter Klinck’ om zich met de Catharinisten uit Aalst, te wagen tot een eigentijdse productie. Pieter kon rekenen op een zeer gedreven cast en legde de lat zeer hoog. Er werd enorm veel tot in de late uurtjes stevig gerepeteerd met een hoogstaande opvoering als resultaat. Hoofdrolspelers Lieven De Bondt (Antonio Salieri) en Jasper Vandevenne (Mozart) vertolkten met glans hun extreem verschillende personages. 

Lieven speelde de rol van Salieri op een zeer overtuigende wijze waarbij geen enkele emotie of mimiek hem vreemd was.  Jasper voelde zich als een vis in het water met zijn rol als Mozart.  Op een frivole en ongerepte manier gaf hij zich helemaal.  Voor de aanvang van de repetities speelde hij nog geen piano, maar voor een bepaalde scene leerde hij zelfs een  volledig stuk van Mozart uit het hoofd om eigenhandig tijdens de voorstelling te spelen. 

Deze extra toewijding getuigt van grote klasse! Het publiek werd uitermate verwend tijdens deze beklijvende opvoering, ondersteund door majestueuze muziek. Dat hun gezellig zaaltje,  ’t Katrientje’ , een verbouwing had ondergaan was een zeer dankbaar gegeven voor regisseur Pieter Klinck.  Een nieuwe tribune, vernieuwd podium maar vooral de nieuwe lichtinstallatie zorgden voor een extra prikkelende mysterieuze sfeer doorheen het stuk, waarvan Pieter dankbaar gebruik maakte.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_december2018_Catharinisten-amadeus.jpg

De aanwezige juryleden van het ‘Koninklijk Landjuweel’ onderwierpen het geheel aan hun kritische blik.
Zelf bleven ze een tikkeltje op hun honger zitten wegens het gemis van ‘vernieuwende of spectaculaire’ wendingen.
Misschien hadden een spetterend indoor vuurwerk of trompetterende olifanten soelaas gebracht?

Een ding staat echter als een paal boven water. Dit was een zeer puike prestatie van deze gerenommeerde Aalsterse toneelvereniging, waarmee ze zeker nog kans maken om op de longlist van de selectie van het ‘Koninklijk Landjuweel’ terecht te komen.


Bewerking redactie CIB 2018

0
0
0
s2smodern

Goedkoop eten kan in de week van de Pollepel !!!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_december2018_weekl-vd-pollepel.jpg

Elk jaar organiseert het OCMW een eetfestijn in een sociale restaurant in uw buurt!

Tijdens de Week van de Pollepel staat er een lekkere lunch op de kaart, elke dag in een ander thema en met tal van activiteiten. Alleen, met uw partner, collega, buur, familie of vrienden: iedereen is steeds welkom!
De week van de Pollepel is een initiatief van de erkende sociale restaurants in samenwerking met de Stad en OCMW.

U bent er toch  ook volgend jaar bij?

Onze cameraman Luc was aanwezig in het sociaal restaurant Parnassus. Een reportage...


Camera/edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Het "Cognac-mysterie" een dolle komedie!!!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_december2018_Cognac-misterie.jpg

Het verhaal van deze smaakvolle komedie werd geschreven door Mieke Verbelen.
Regisseur Jacques Van Avermaet zorgt met zijn team enthousiastelingen voor een aangenaam toneelstuk, waarbij de aandacht van de toeschouwer nooit verslapt.

Verhaallijn: Het kasteel van graaf Balthazar doet dienst als locatie voor een moorddiner waar de aanwezigen flink wat euro’s voor over hebben. De aan lager wal geraakte graaf ‘Balthazar de Katersteen’ kan gelukkig nog rekenen op de trouwe dienst van zijn meid Rozeke en zijn recent aangeworven butler Jerome. Maar niets is wat het lijkt. Dit stuk is een rollercoaster van intriges, acties en flink wat visuele en verbale humor.

Wil je weten hoe het afloopt, kom dan zeker kijken op een van volgende data:
Zaterdag 1 en 8 december om 20 uur
Zondag 2 en 9 december om 15 uur

Place to be: Zaal H.Hartkring, Dr. De Moorstraat 104, 9300 AalstCamera/Edit Dimitri Van Hove
Reporter Pascal Maesschalck

0
0
0
s2smodern

Overzicht Horeca Expo Flanders Expo van 18 november 2018

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_november2018_Horeca-expo-2018.jpg

De beurs is een jaarlijkse trefpunt voor de horecasector en grootkeukens met een kwalitatief en ruim totaalaanbod.
De expo met zijn 650 exposanten is samen goed voor het presteren van 3.000 merken deze tonen een compleet overzicht van de nieuwste producten, services en trends.
Naast het ruime aanbod in food en non-food, biedt de beurs ook een uitgebreid randprogramma aan met workshops, culinaire wedstrijden, seminaries en kookdemonstraties.
Op het Innovation Platform ontdekt u wie een Innovation Award in de wacht sleept én maakt u kennis met een aantal beloftevolle start-ups.
Onze cameraman Luc was aanwezig en maakte deze reportage voor u.


Camera/Edit: Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern