Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waasland

24 uur durend kunstenfestival: De Nacht

denacht1.jpg

De academie voor schone kunsten, de academie voor muziek, woord en dans in samenwerking met het cultuurcentrum van Sint-Niklaas organiseren een 24 uur durend kunstenfestival.

Op 27 januari om 12 uur wordt de aftrap gegeven voor dit klank- en beeldfestijn. Vanaf dan kunnen kunstliefhebbers 24u lang genieten van muzikale, poëtische, beeldende en theatrale interventies. Als het ware deelnemen aan kijk- en doe activiteiten bij 24 tentoonstellingen in 24u!


Op zondag 28 januari van 9-11u kan iedereen tijdens het thema "Grijp je rijk!" aan de lopende band kunstwerken grijpen in de kunstwerkautomaat.Waar
: SASK, SAMWD & Cultuurcentrum (Stadsschouwburg): Hofstraat 13, Boonhemstraat 1 en Paul Snoekstraat 3, 9100 Sint-Niklaas.

Wanneer: Van zaterdag 27 januari om 12 uur tot zondag 28 januari om 12 uur.
Info: www.academiesintniklaas.be

0
0
0
s2smodern

Bibliotheek Sint-Niklaas valt opnieuw in de prijzen

bibniklaas2.jpg

Voor de tweede maal in één jaar tijd werd de bibliotheek van Sint-Niklaas genomineerd voor een prijs.

Eerder dit jaar dong zij als beste bibliotheek van Oost-Vlaanderen mee naar de titel 'Beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel'. Deze verkiezing was een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad in samenwerking met de VVBAD.
Op maandag 11 december viel de bibliotheek in de prijzen als 'Europese Bibliotheek van Oost-Vlaanderen'.

Na de bibliotheek van Lierde en Herzele werd Sint-Niklaas gehuldigd. Aan de titel is een prijs van 1.000 EUR verbonden en met het geld zal de bibliotheek in 2018 een belangrijk Europees accent brengen in haar aanbod, hiermee hoopt ze Europa dichter bij de burger te brengen.

Er komt onder andere een fototentoonstelling, een lezingenreeks rond Europa, een muzikale en literaire avond en nog veel meer. De bibliotheek is blij met de erkenning die ze in 2017 voor haar werking in Vlaanderen kreeg.

0
0
0
s2smodern

Masterclass en nieuwjaarsconcert van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Sint-Niklaas

concert1.jpg

Op zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018 organiseert de stedelijke academie voor muziek, woord en dans het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van het symfonisch orkest. Solisten dit jaar zijn Benjamin Glorieux (cello) en Annelien van Wauwe (klarinet). Voorafgaand, op donderdag 4 januari, geeft Annelien Van Wauwe in de academie een masterclass.

Wil u een topsolist horen vertellen over het instuderen en creëren van een meesterwerk? Kom dan zeker langs op de GRATIS masterclass door Annelien Van Wauwe op donderdag 4 januari, om 18 uur, in het auditorium van de academie.
(Hofstraat 13, Sint-Niklaas)

Annelien Van Wauwe is oud-leerling klarinet aan de SAMWD van Sint-Niklaas en zette haar studies daarna verder in Parijs, Rome en Berlijn. Zij is laureate van talrijke internationale wedstrijden en als gepassioneerde orkestklarinettiste speelde Annelien in verschillende prestigieuze orkesten waaronder het Orchestre de Paris en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Wilt u Annelien aan het werk horen?

Dan kan dat op het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van de academie. Inmiddels is men toe aan de 31ste editie.

De concerten vinden plaats op zaterdag 6 januari 2018 om 16 uur en 20 uur en zondag 7 januari 2018 om 16 uur. Telkens in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas.

De solisten voor deze uitvoering zijn Benjamin Glorieux (cello) en Annelien van Wauwe (klarinet) die werken van Brahms en Gulda zullen uitvoeren samen met het symfonisch orkest van de academie onder leiding van dirigenten Kris & Pieter Matthynssens.

Tickets zijn enkel nog verkrijgbaar aan de kassa, 1 uur voor de aanvang van de voorstelling.
Tickets:     8 EUR of 4 EUR (leerlingen en kansenpashouders)
Waar:         Stadsschouwburg Sint-Niklaas, Paul Snoekstraat 1.

0
0
0
s2smodern