Scheldeland

73ste NOKERE KOERSE Persconferentie : “Het podium oogt nu al mooi !“

Nokerse-koerse1.jpg

Joop Verzele, burgemeester van Kruishoutem, maakte tijdens de persconferentie van de Nokerse Koerse van de gelegenheid gebruik om te melden dat er een fusie in de maak is tussen Zingem en Kruishoutem. Dit op zich is al een primeur, maar ook 'vooral' belangrijk voor de koers! Deze nakende fusie vertaalt zich nu al  op het parcours,  de route van 14 maart zal er helemaal anders uitzien...

 

 Maar terug naar de persconferentie.
Deze verliep formeel, interessant en had tal van prominente personen en moderators te gast, waaronder Carl Berteele. Hij was blij verrast toen hij het lijstje met belangrijke gasten die hij moest interviewen onder ogen kreeg. Hoe hoog hij Nokere Koerse inschat, wou deze Vlaams-Brabander zeker kwijt aan zijn eerste gast "ex-wereldkampioen Lugano". Een andere VIP gast was de West-Vlaming Johan Museeuw, die sinds hij hier vlakbij is komen wonen, al een aardig mondje Oost-Vlaams spreekt. Wanneer er liefde in het spel is, leert een mens al iets sneller de taal, kunnen we vaststellen.

Allan Peiper zat er bij, en keek ernaar, zou je denken... Maar vergis u niet, de Australische ex-wielrenner en tijdritspecialist spreekt vloeiend Nederlands. Sinds 2013 is hij “performance manager” bij het BMC team, waar hij, terecht, heel fier op is. De witte letters op zijn knalrode trui staan er dus niet zomaar. Het wordt nu al een mooi podium blijkt.

Voorzitter van Nokere Koerse Marc Van Cauwenberghe maakt nu al de lippen nat. Met zo'n 227 namen op de deelnemerslijst, aangevuld met nog wat “reserve renners”, kan je als voorzitter niet ontevreden zijn. Niet dat ze met de organisatie van Nokere Koerse nog een eitje te pellen hebben, integendeel : als Eierboer en Eierkoningin mag je hier zeker niet ontbreken. Zo denken Céline (Van Glabeke ) en Bart ( Vanluchene ) er toch over.

Maar het grote werk op woensdag 14 maart is voor koersdirecteur en gedelegeerd bestuurder van Nokere Koerse Rony De Sloovere. Hij krijgt ruggensteun van een voltallige raad van bestuur en ook nog eens een ganse schare mensen die zich belangeloos inzetten voor een gebeuren. Iets waar elke sportliefhebber nu al reikhalzend naar uitkijkt. Het nieuwe parcours zal, meer dan vroeger, voor de nodige spanning zorgen, dit alleen is al een uitdaging voor de organisatoren.


De nakende fusie met Zingem zorgt nu al voor spannende hindernissen! Zo zijn er tijdens de koers een pak meer lastige kasseienwegen te nemen, waaronder die van die van “ De Langen Ast “. Misschien gaan die wel het verschil maken zodat de traditionele eindsprint (nog altijd boven op Nokere berg ) niet langer een massaspurt wordt.
Het wordt hout vasthouden en hopen op goed weer.


Nokerse-koerse2.jpgVerdere info over Nokere Koerse op :https://www.nokerekoerse.be

(Reporter: Willy van Bouchaute)
(Foto's: Anne-Marie Couliez)
(Bewerking: Albuy)

Voor een diepgaande info kan u kijken naar de videoreportage van Willy Van Bouchaute:
Sfeerbeeld persvoorstelling Nokere Koerse 2018 en interview met Carl Berteele.
Nokere Koerse 2018 Persconferentie interview Rony De Sloovere, koersdirecteur en gedelegeerd bestuurder.
Nokere Koerse 2018 Persconferentie interview Joop Verzele, burgemeester Kruishoutem.

0
0
0
s2smodern