Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stadsarchief Gent viert 200ste verjaardag met Topstukkenavond.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_november2017_14-archief.jpg

Op donderdag 16 november 2017 organiseert Archief Gent in samenwerking met het GOF (vriendenkring van Archief Gent) een nocturne in De Zwarte Doos, naar aanleiding van 200 jaar Stadsarchief Gent.

Het Stadsarchief Gent blies op 28 oktober 2017 haar 200ste verjaardagskaarsje uit. Het Archief Gent, de fusie van het Stadsarchief en Archief OCMW Gent, kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet, maar een 200ste verjaardag nodigt ook uit om terug te blikken op het verleden.
 
Het Stadsarchief nodigt geïnteresseerden daarom graag uit op een boeiende avond, waar een aantal unieke stukken uit de rijke geschiedenis van Gent zullen worden voorgesteld.
 
Programma 16 november 2017 :
  • 18.30 uur: deuren open
  • 19.30 uur: inleiding op de thema-avond door Tom Haeck (archivaris, diensthoofd Archief Gent) en Joachim Derwael (voorzitter vzw GOF)
  • 19.45 uur: zes tafels met unieke stukken en boeiende verhalen (Jelten Baguet: de schepenregisters van gedele, Katia Ballegheer: het Guldenboek van de Gentse Academie voor Schone Kunsten, Wout De Vuyst: tekeningen door Arend van Wijnendaele, Guy Dupont: objecten uit het archief van de Armenkamer, Norbert Poulain: boekbanden van August De Decker-Lemaire, Ingrid Mahy - Marijke Van de Velde - Pieter-Jan Lachaert - Storm Calle: tekstaffiches WO I en penningkohieren)
  • Van 18.30 tot 22 uur in de inkomhal van De Zwarte Doos: gelegenheid tot een babbel en een bezoekje aan de boekenstand. Een drankje wordt verzorgd door de vzw GOF.

Praktisch. Inschrijven is niet nodig. De toegang tot de lezingen is gratis. 

(mas)

 

Tags: Gent, De Zwarte Doos

0
0
0
s2smodern