Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

The Empty Shop?

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Emptyshop.jpg

Giving is not just about making a donation. It is about making a difference. The Empty Shop is een winkel met lege kasten en kale paspoppen, die we vullen met jouw kledinggiften. We starten elke ochtend met een lege winkel, en toveren hem elke dag opnieuw om tot de mooiste kledingboetiek. The Empty Shop werd eerder al met succes georganiseerd in o.a. São Paulo, Manchester, Barcelona …

 

 

 En dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Na de allereerste Empty Shop à la Curieus op het Festival van de Gelijkheid, sprongen Curieusgroepen in Gent, Mechelen, Hasselt, Brugge, Borgerhout, Anderlecht … ook op de kar. Ze organiseerden - met overdonderend succes - hun eigen Empty Shop en bezorgden klanten een unieke geef-ervaring.

Een rok waar je eigenlijk - leve de ontkenningsfase - niet langer in past, een bloes die jou veel te wijd is, een chique pak waarin je je niet goed voelt, een prachtig paar schoenen waarmee je de overkant van de straat niet haalt … We hebben allemaal zo’n miskoop in de kast liggen. Geen tot op de draad versleten afdankertje, maar gewoon een stuk dat je niet draagt, hoe mooi je het ook vindt. Dat zijn het precies soort stukken dat in The Empty Shop zijn plek vindt.
The Empty Shop Gent-Oost gaat door van 13 tem 22 april 2018
en nodigt ieder uit om mooie kledingstukken een nieuw leven te geven.

Dit jaar wordt er een schepje bovenop gedaan, het wordt een heuse Conceptstore  met ook boeken, lp’s en cd’s, en een bar die permanent open is.

Per persoon kunnen er 3 boeken gedoneerd worden.. maar er moet wel een story achter zitten (waarom geef je ze weg)?

Met de opbrengt wordt Pleegzorg Oost-Vlaanderen en de niet verkochte kledij wordt doorverkocht in  de tweedehandswinkel van SIVI vzw, ’t Vincentje.

DONEREN: Van vrijdag 13 tot zondag 15 april kan je in de Wasserij der Vlaanderen, Toekomststraat 38, Sint-Amandsberg, terecht om jouw kledingstuk, accessoire, cd, lp of boek te doneren.

KOPEN: Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 april mag je onze winkel helemaal leegkopen – enkel komen snuisteren kan ook!

OPENING 20/4 om 17u met smashing modeshow!

Meer info:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Waar: Wasserij Vlaanderen,  Toekomststraat - 9040 Sint-Amandsberg


Artikel Nadine Van Parys

Fotoslideshow:

0
0
0
s2smodern