Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"YART" hedendaagse installatie (3de editie) in het straatbeeld van Gent.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Yart1.jpg

De tuin van het kasteel Geraard de Duivel is het decor voor de hedendaagse installatie van Elias Cafmeyer  ‘For Residents Only’. YART is een jaarlijks initiatief waarbij 6 kunstenaars de kans krijgen hun werk te presenteren. Gedurende zes maanden fungeert deze beroemde en beruchte tuin als werk- en expositieplatform voor kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van 13.02-13.03.2018 exposeert Elias Cafmeyer zijn werk  ‘For Residents Only’. Elias Cafmeyer (België, 1990) heeft een fascinatie voor urbane ontwikkeling, verkeerstekens en het (mislukte) stedelijk landschap als metafoor voor sociale constructie. Zijn werk draait rond de publieke ruimte en diens gebruik in een stedelijke context.

‘For Residents Only’ is een installatie waarin bepaalde elementen uit het straatbeeld zijn geplukt en samengebracht in één ‘momentopname’. Door deze elementen te combineren wordt een abstrahering gemaakt van de openbare ruimte.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Yart2.jpgTegelijkertijd wordt de kijker geconfronteerd met de manier waarop we (verkeers)tekens puur functioneel interpreteren zonder verder stil te staan bij de impact die ze vormelijk hebben op het straatbeeld. De installatie is een reactie op de typisch hedendaagse Disneylandisering van historische stadscentra. ‘For Residents Only’ druist in tegen het ontstaan van mobiliteitsplannen, emissievrije gebieden en voetgangerszones, hoewel het contract tussen historisch erfgoed en urbanistische ongepastheden in het Belgisch stedelijk landschap prominent aanwezig is.

 

 

 

www.yart.be
www.eliascafmeyer.be

publieksmoment: zaterdag 24 februari 2018, 17.00 – 21.00 yyr
te bezichtigen van 13 februari – 11 maart

Hoe bekijken? Vanaf de straat heb je het beste zicht op het Gerard de Duivelsteen, Gerard de Duivelsteen 1, Gent

inkom: gratis


Artikel / Foto's: Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern