Cultuur In Beeld zoekt medewerker voor sponsoring te werven.
Hoge vergoeding. Als vrijwilliger of freelance vertegenwoordiger.

Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermelding: t.a.v. CIB dienst werking.

Gent en Omgeving

Gent Revisited 38e Promenade Art, Antiques, Design

Gent-Revisted-beeld.jpg

GENT Revisited

Kunst en de beleving er van is wat het is en kijken naar kunst is een individuele ervaring en beleving van iedereen. In en met dit kader wil “GENT Revisited, kunst, antiek en design” van 23 tot en met 27 november, de bezoeker zoals elk jaar door het steeds veranderende kunstige stadslandschap gidsen met kunst-, antiek, (vintage) design via design handelaars en hedendaagse makers. Deze wandeling, “promenade”, laat de bezoekers kennis maken met Gentse handelaars die kunst, antiek en design hoog in het vaandel plaatsen, ze hebben dan ook een route uitgestippeld welke loopt in de Gentse binnenstad van de Kouter tot de Vrijdagmarkt en omgeving. Een bezoekje, gratis, is dus meer dan aan te raden.
Foto van “Het Tijdreisbureau”, Ottogracht 35, 9000 Gent, www.tijdreisburureau.be.

Gent-Revisited-affiche.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                             (Jean Buyle)  

0
0
0
s2smodern

Ga deze week zeker eens naar een Markt tijdens de Week van de Markt

weekmarkt1.jpg

Een mooi boeket bloemen, een stukje verse vis of een heerlijke appeltje-tegen-de-dorst? Dat kan u vinden op de markt, of wie weet, een gratis markttas? Dan gaat u  eind november eens langs op één van de wekelijkse markten in Gent.

Jong en oud gaan weer vaker naar de markt, aangespoord door de gezonde voedingstrends en het verse aanbod, vinden zij steeds meer de weg er naartoe. U kan er een rustige wandeling doen in open lucht en terwijl op zoek gaan naar het beste aanbod en steeds nieuwe dingen ontdekken.

 

 


weekmarkt2.jpgWeek van de markt:
Om de verscheidenheid aan markten en marktkramers een hart onder de riem te steken, besliste de stad Gent om in de week van 20 tot met 26 november uit te roepen tot de "Week van de Markt". Tijdens die week kan u op alle 24 wekelijkse markten, als dank naar hun klanten, een gratis herbruikbare boodschappentas krijgen. De bijpassende slogan is niet voor niets "deze tas ligt goed in de markt" en op de achterkant vindt u een overzicht van alle markten te Gent.

24 wekelijkse markten
U vindt in Gent een uitgebreid marktaanbod. Gaande van algemene markten voor uw dagelijkse inkopen tot de duurzame boerenmarkten, waar u lokaal seizoensgebonden fruit en groenten kan aankopen. Misschien een ecologisch verantwoorde aankoop op de biomarkt of nieuw plantje bij de dagelijkse bloemenmarkt. Een overzicht van alle markten vindt u op www.stad.gent

0
0
0
s2smodern

Herfstshow in ontmoetingscenter te Oostakker

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_november2017_herfstshow1.jpg

De vzw 3dekkerproducties brengt op zondag 26 november een gevarieerde Herfstshow in het Ontmoetingscentrum te Oostakker.

Twee rasechte Gentse showmensen met name Noël Fack en Charlène, gaan samen met een pak jonge artiesten in zee voor ambiance en humor.
In een twee uur durende variétéshow brengen ze dolkomische sketches, virtuoze accordeonmuziek en gitaar klanken in sixties-stijl met de nodige meezingers.

Optredens van onder andere Charlène, Lynn van Caeneghem, Jason Vande Cauter, Sebastiaan Van Weerst, Jules Artist & The Neslin Sisters, Leander Vertriest en Ilona Vertriest, en Noël Fack.
Locatie
:
De Herfstshow in Ontmoetingscentrum
Pijphoekstraat 30 te Oostakker

Tijdstip:
Op zondag 26 november 14u30.

Reservatie via tel: 09 324 06 50 en ook 0474 60 64 37 of via www.noelfack.be en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tickets kosten in voorverkoop 13€ en aan de kassa 15€.

 

(Jebu)

 

0
0
0
s2smodern

Ne Gentsche chorizo bij Theater Maskee

maskee1.jpg

Theater Maskee zet dit najaar de Gentse komedie “Ne Gensche chorizo” op de planken. Het stuk is een geactualiseerde en herwerkte versie van “Een Spaans mes snijdt aan 2 kanten”, van Maurice De Grauwe.

Ne Gentsche chorizo vertelt het verhaal van de familie Depeze die aan het hoofd staat van een gerenommeerd Gents lookworstenbedrijf. Alles is precies gepland door de zaakvoerster Camila, het bedrijf wil uitbreiden met haar lookworsten en internationaal gaan. Maar ze zijn vergeten dat Spanje ook gekend is voor zijn chorizoworst.

In deze komedie duiken heel wat problemen op wanneer de poetsvrouw, de butler, de zus en vooral de Spaanse gast zich in deze zaak mengen.

 

 Ne Gensche chorizo of “luukwustenmiseere” bij Theater Maskee.

Meer informatie:

Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat 38, 9000 Gent
op 17, 18, 20 en 24 november om 20u
en ook op zondag 19 november om 15u.

Reservatie:
Uitbureau, Veldstraat 82B, 9000 Gent, tel: 09 233 77 88.Info: www.uitbureau.be.

 

(Jebu/ foto Jebu)

0
0
0
s2smodern

Ledebirg Got Talent!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_november2017_Ledeberg-carn.jpg

LEDEBERG:

Het overkoepelend thema voor Karnaval Ledeberg 2018, ondertussen de 33ste editie, luidt “Ledebirg Got Talent”.

Het carnaval seizoen 2018 werd met drievoudige alaaf groeten spetterend ingezet tijdens de opening van de feestelijkheden. De carnavaleske hoogwaardigheidsbekleders in al hun hoedanigheden, graden, steken en zotskappen waren aanwezig op de openingszitting en receptie te Ledeberg. De carnaval groepen en verenigingen van deze gemeente kunnen dit jaar terug hun talenten tonen door het maken van  originele  carnaval wagens. Er is alvast één kandidaat voor de Prinsen verkiezing met name Prins Plasco I en de carnaval stoet trekt op 24 februari 2018 door de Ledebergse straten.

 


Carnavalgroep “De plakvliegen” met in het midden Prinses Luna

 

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_november2017_Ledeberg-prinsPlasco.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kandidaat Prins Plasco

(jebu/foto jebu)

0
0
0
s2smodern

Wijnbeurs te Gent met Foire du Vin

foireduvin1.jpg

Met het einde van het jaar in zicht en de komende feestdagen lijkt het misschien interessant om eens langs te gaan op een wijnbeurs en kennis te maken met ongekende wijnen uit Frankrijk.

Het laatste weekend van november kan u terecht op de negende editie van de Foire du Vin te Gent.
Op deze wijnbeurs, die plaats vindt in de Eskimofabriek, kan u er drie dagen lang talrijke wijnbouwers uit Frankrijk ontmoeten.


Proeven, vergelijken en luisteren
De exposanten op Foire du Vin zijn onafhankelijke wijnboeren, met veel liefde voor het vak, die er een kleinschalige productie op nahouden. De wijnbeurs is dan ook een ideaal moment om in contact te komen met in Vlaanderen ongekende Franse wijnbouwers die hier graag hun wijn komen promoten. U kan er proeven van een ruim aanbod en door het direct contact met de wijnboer verneemt u ook het hoe en waarom van de voorgestelde wijn. De sfeer op de beurs is dan ook ontspannen, gezellig en informatief.

foireduvin2.jpgWaar en hoe?
Van 24/11 tot en met 26/11 aan de Wiedauwkaai 25 te Gent.
Er is genoeg parking en als extra kan u bij het inladen van uw aankopen hulp krijgen van de scouts. Meer informatie te vinden op http://foireduvin.be

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern