Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Faubourg kermis een echte traditie in Vlaanderen!

Faubourg-kermis.jpg

Het Oost-Vlaamse Baardegem bleef tot in de jaren zestig een karaktervolle agrarische gemeente.
Dit karaktervolle dorp is de laatste decennia echter geëvolueerd tot een slaapdorp met amper 1800 inwoners.  Het dorpje ligt in de schaduw van onze drukke hoofdstad, Brussel. Met uitzondering van de Sint-Margarethakerk, kan Baardegem niet uitpakken met toeristische attracties. 
Maar gelukkig is er wel de jaarlijks terugkerende Faubourg kermis! Deze kermis is bijna 130 jaar oud en draait rond een kermisstoet waarin meer dan 30 jaarmarktgroepen hun beste beentje voorzetten.  Vijf dagen op rij is het dorp in de ban van deze kermis.
Rommel – en avondmarkten, tal van optredens van plaatselijke artiesten en als toppunt de dinsdagstoet, gevolgd door het even traditionele vuurwerk zorgen ervoor dat de inwoners van Baardegem fier zijn op de originaliteit van hun dorp! Ze kunnen tevreden terugblikken op deze editie en kijken al uit naar volgend jaar, om er opnieuw een gezellig volksfeest met intiem karakter van te maken.

Fab1.jpg
Fab2.jpgFab3.jpg

 

Artikel : Guy Van Vaerenbergh
Foto’s :  Leen De Smedt
Post: Alain Buyle

0
0
0
s2smodern