Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ninove Carnaval op pakt uit met het thema "Lotj au stem mor heuren"!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_februari2018_Carnaval-ninove.jpg

Een week na Aalst Carnaval is het in de contreien van de denderstreek nog niet stil rond het vastenavondfeest! Op Zondag 18 februari trekt de roze Zondagstrein zich weer in gang, nu te Ninove.
De Ninoofse Carnavalsverenigingen halen het onderste uit de kan en laten ons smullen van hun interpretatie van het thema ‘Lotj au stem mor heuren’.

Canaval-prins-Ninove-Chena.jpg

Deze keer is het de vrouwelijke Prins(es) "Chena" die in navolging van haar opa "Prins Will"(1969) de scepter heeft opgenomen. Zij mag haar opwachting maken in een eigen carnavalswagen tijdens de stoet. En dat is uniek!
De karavaan vertrekt omstreeks 12.00u. ter hoogte van de Pamelstraat, om zo het nieuwe traject te volgen. Diezelfde avond is het de prijsuitreiking van het beste stoet liedje en de mooiste groep uit de Carnavalstoet. Een dag eerder is de Verkiezing van de kinderprins(ses) al een feit. Aansluitend trekt de kinderstoet zich in gang vanop het Dokter Hemerijckxplein. Nadien is er de kindershow en bekendmaking van de Prins(ses).  Daags nadien op Maandag om 21.00u. is het de gouden wortelworp vanop het balkon van het oud stadhuis en dinsdag om 15.00u. de wortelverbranding ter hoogte van Café Den Belleman.

De week daarop is het de beurt aan carnaval Ledeberg. wordt vervolgd...

(Albuy)

0
0
0
s2smodern