Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Denderstreek

Voorjaarsconcert “Kantilene On the Road"

Kantilene2.jpg

Op zaterdag 4 maart 2018 brengt het koor Kantilene hun voorjaarsconcert “Kantilene On the Road’ o.l.v. dirigent Martine Van de Voorde.
Dirk Vermeir aan de piano, Kevin van Staeyen , viool, en Pieter Vandeveire aan de contrabas, zorgen voor de sfeervolle muzikale begeleiding.
Dit concert wordt gebracht in de Sint Pauluskerk, Botermelkstraat 63 in Aalst.  Er is een voormiddagvoorstelling om 10.30u en een namiddagvoorstelling om 15 uur.
Kantilene werd opgericht in 1989 en is dus bijna 30 jaar op weg, op ontdekking in de muzikale koorwereld.  Tijdens dit concert wordt het centrale thema op verrassende wijze vertolkt in een selectie van liederen waarin het “op weg zijn” telkens anders aan bod komt : op het land, met de trein, op het water,…
Kaarten kan je in voorverkoop verkrijgen aan 10 euro /stuk.   Aan de kassa betaal je 12 euro.  Kinderen jonger dan 12 jaar genieten van 50% korting.  

Reserveren kan via een telefoontje naar : 053/77.07.17 of via email naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0
0
0
s2smodern

De toekomst van de Euro, lezing door "Gouverneur van de Nationale Bank van België"..

Jan-smets1.jpg

Op dinsdag 27 februari 2018 nodigen Davidsfonds Meerbeke en Davidsfonds Ninove u uit op een
lezing over de toekomst van de Euro in Trefcentrum De Linde in Meerbeke.

Gastspreker is niemand minder dan Jan Smets, Gouverneur van de Nationale Bank van België.
De bankencrisis ligt al een tijdje achter ons. Het Arco-verhaal blijft actueel.
In tijden van Brexit, nulrendement op ons spaargeld, koerssprongen van de bitcoin,  komt Jan Smets deze actuele thema's nader toelichten en in een ruimer perspectief plaatsen.
Hij kent de Euro als geen ander en zal uw kritische vragen over ons geld niet uit de weg gaan.

Jan-smets2.jpg

Waar: Trefcentrum De Linde - Gemeentehuisstraat 42 - Meerbeke (Ninove)
Wanneer: Dinsdag 27 februari 2018 om 20 uur
Reservatie: uiterlijk vrijdag 23 februari 2018 - tel: 054/33.37.91 of 054/34.16.21 - mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeld Cultuur In Beeld als infobron.

Inkom 7 euro studenten 5 euro (ter plaatse te betalen) 1 drank inbegrepen.

UNIEKE KANS!

0
0
0
s2smodern

Droomdag voor kinderen te Dendermonde

droomdag1.JPG

De meeste dromen zijn bedrog, maar misschien kan de jeugddienst de droom wél waarmaken?! 
Jeugddienst van Dendermonde organiseert opnieuw een Droomdag voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, op woensdag 31 januari kunnen zij terecht in de zaal 't Sestich van de bibliotheek.

Tijdens die namiddag krijgen de kinderen de kans om samen met bevoegde ambtenaren rond de tafel te zitten en met hun plannen voor 2018-2019 mee vorm te geven.


Er zijn uiteenlopende thema's en bij de start mogen er twee onderwerpen gekozen worden:

  • Spelen in het groen
  • Cultuur voor kinderen
  • Sporten is gezond
  • Het museum door een kinderbril
  • Veilig door de stad
  • De bibliotheek, meer dan boeken alleen
  • Evenementen op kindermaat
  • Ons plekje in de stad

Op het einde zal schepen Verwaeren de jeugdige ideeën in ontvangst nemen.

Meer informatie: https://www.dendermonde.be/droomdag

0
0
0
s2smodern

Ninove Carnaval op pakt uit met het thema "Lotj au stem mor heuren"!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_februari2018_Carnaval-ninove.jpg

Een week na Aalst Carnaval is het in de contreien van de denderstreek nog niet stil rond het vastenavondfeest! Op Zondag 18 februari trekt de roze Zondagstrein zich weer in gang, nu te Ninove.
De Ninoofse Carnavalsverenigingen halen het onderste uit de kan en laten ons smullen van hun interpretatie van het thema ‘Lotj au stem mor heuren’.

Canaval-prins-Ninove-Chena.jpg

Deze keer is het de vrouwelijke Prins(es) "Chena" die in navolging van haar opa "Prins Will"(1969) de scepter heeft opgenomen. Zij mag haar opwachting maken in een eigen carnavalswagen tijdens de stoet. En dat is uniek!
De karavaan vertrekt omstreeks 12.00u. ter hoogte van de Pamelstraat, om zo het nieuwe traject te volgen. Diezelfde avond is het de prijsuitreiking van het beste stoet liedje en de mooiste groep uit de Carnavalstoet. Een dag eerder is de Verkiezing van de kinderprins(ses) al een feit. Aansluitend trekt de kinderstoet zich in gang vanop het Dokter Hemerijckxplein. Nadien is er de kindershow en bekendmaking van de Prins(ses).  Daags nadien op Maandag om 21.00u. is het de gouden wortelworp vanop het balkon van het oud stadhuis en dinsdag om 15.00u. de wortelverbranding ter hoogte van Café Den Belleman.

De week daarop is het de beurt aan carnaval Ledeberg. wordt vervolgd...

(Albuy)

0
0
0
s2smodern

De grootste boekenkast van Aalst

utopia1.jpg

De nieuwe hoofdbibliotheek, opening op 21 juni, en de nieuwe Academie voor Podiumkunsten Utopia krijgt als blikvanger een grote boekenkast die zal te zien zijn vanop de Graanmarkt.

Om deze boekenkast te vullen zijn er maar liefst 10.000 boeken nodig. De bibliotheek lanceert daarom een oproep aan alle Aalstenaars om een boek te schenken.

Zo willen ze komen tot de gemeenschappelijke boekenkast van alle inwoners en het past in het opzet om van Utopia de huiskamer van alle Aalstenaars te maken.

U kan een boek binnenbrengen dat een verhaal met betekenis heeft voor u, maar om een overvloed aan donaties te beperken kan elke Aalstenaar slechts één boek binnenbrengen. Formulieren hiervoor zijn te verkrijgen in de bibliotheek, de filialen en het administratief centrum.

De geschonken boeken zullen geen deel uitmaken van de collectie en dus niet uitleenbaar zijn.

0
0
0
s2smodern

Soroptimist Aalst bezorgt kinderen een warme kerst

Soroptimist-Aalst2.jpg

Voor de tweede maal op rij organiseerde Soroptimist Aalst een filmvoormiddag voor kansarme kinderen uit Aalst.
Maar liefst 130 kinderen en hun begeleiders werden  op zondag 17 december uitgenodigd naar de film “ Paddington 2” in Cinema Palace. Na de film verwende de Kerstman hen met fruit, snoep en speelgoed, aangepast aan elke leeftijd. Rita van Cinéma Palace trakteerde de kinderen op haar beurt met drankjes en popcorn.
De kinderen keerden dolgelukkig terug en kijken alvast uit naar de volgende editie.
Deze kerstactie werd gefinancierd met de opbrengst van “Casa Sorop”, de jaarlijkse “pop-up” tapasbar die de Soroptimisten openhouden tijdens de jaarmarkt, naast sponsoring die het mogelijk maakt om de kinderen  naar huis te sturen met een goed gevulde geschenktas.
Gezien het grote succes van deze actie, belooft de Kerstfilm een klassieker te worden op de agenda van Soroptimist Aalst.

Soroptimist-Aalst1.jpg

Over Soroptimist International:
Soroptimist is een internationale serviceclub voor vrouwen. Wereldwijd telt de club 90.000 leden, verdeeld over 124 landen. Hiermee is Soroptimist de grootste vrouwelijke NGO ter wereld. In België zijn er 55 clubs met 1.660 leden. De leden zijn professioneel actieve vrouwen die hun professionele knowhow en netwerk belangeloos ten dienste stellen van lokale en internationale projecten die de verbetering van de positie van de vrouw nastreven. Deze doelstellingen worden gerealiseerd door beter onderwijs aan te bieden en door de ontwikkeling van het leiderschap van vrouwen te stimuleren. Soroptimist is vertegenwoordigd bij UNICEF, UNESCO, de VN, de Raad van Europa, European Women’s Lobby enz.
De Aalsterse club bestaat 5 jaar en telt 36 actieve leden.

 
Voor meer info:
Machtelt  Van der Straeten, voorzitster club Aalst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over deze kerstactie: Ingrid Bruyland, verantwoordelijke filmcommissie.

(Dihove)

0
0
0
s2smodern