Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Denderstreek

Toneelvereniging Nieuw Leven "Huldiging tijdens BBQ"

Nieuw-Leven-toneel.jpg

De Koninklijke Toneelvereniging Nieuw Leven is gesticht op 16 maart 1966.
Het amateurgezelschap uit Aalst brengt jaarlijks twee producties.

Na een prachtig seizoen van optredens en repetities hield op vrijdag 22 juni, De "Koninklijke Toneelvereniging Nieuw Leven" dan haar jaarlijkse afsluit bbq.  

Naast het gezellig samen zijn, liet men deze gelegenheid ook niet voorbij gaan om enkele leden te huldigen voor hun aantal jaren dienst.

Jan Verzelen, Didier Willems, Dagmar Rubbrecht, Christel De Meersman en Babs De Naeyer kregen een oorkonde als waardering voor 15 jaar lid.
Oscar Beeckman werd gehuldigd voor maar liefst 35 jaar verdienste voor de vereniging. Hiermee neemt de toneelvereniging afscheid van het huidige seizoen om in een nieuw spetterend toneeljaar te vliegen!

Ben je gebeten door de theatermicrobe en wil je graag aansluiten, aarzel dan niet en stuur een mailtje
naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel naar 0471/ 09 03 08

Meer info:
Op 6 maart 2016 vierde de toneelvereniging haar 50 jarig bestaan en werd dan ook de "Koninklijke toneelvereniging Nieuw Leven Aalst". Naast enkele anciens bestaat de groep uit een bende jonge gedreven mensen die een nieuwe wind door de vereniging laten waaien.

(Guy Van Vaerenbergh)

0
0
0
s2smodern

Zomerbraderie Aalst van 1 tot 3 juni

Aalstzomerbraderie.jpg

Op de zomersolden is het nog even wachten maar in Aalst kan je tijdens ‘Koop de zomer’ al heel wat koopjes scoren. Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni vindt in de Aalsterse binnenstad immers de zomerbraderie plaats.
De jaarlijkse koopdriedaagse heeft een nieuwe naam en nieuwe datum gekregen! Tijdens het eerste weekend van juni verwelkomen de Aalsterse handelaars iedereen in de binnenstad tijdens ‘Koop de zomer’. Het succesconcept blijft ongewijzigd: handelaars bieden tijdens dit weekend hun koopwaar aan met zomerse kortingen.

Animatie voor de kleinsten
Uiteraard zorgen we ervoor dat ook de allerkleinsten onder ons zich niet vervelen. Ballonplooien, kindergrime, gevederde haartooien en muziekbands zorgen voor extra entertainment en een heerlijk zomerse sfeer. Zaterdag 2 juni zijn kinderen baas in de Zoutstraten.  Een springkasteel, kinderrommelmarkt en workshops zorgen er voor uren kinderplezier. ‘Koop de zomer’, dat is proeven, genieten, ontdekken, lachen, shoppen maar ook: de kinderen even baas laten zijn.

Nieuw: etalagewedstrijd
Flaneer tijdens je bezoek aan ‘Koop de zomer’ doorheen alle winkelstraten en ga op zoek naar Ringo in de etalages. Heb jij gespot hoeveel flamingo’s zich verscholen hebben tussen het koopwaar van de handelaars? Neem dan deel aan de wedstrijd en maak kans op een hippe flamingotas. Je kan deelnemen van 1 juni tot en met 3 juni.

Modeshow en workshops in de Kattestraat
Wie wil weten welke zomeroutfits helemaal ‘in’ zijn, moet zeker op zaterdag 2 juni een kijkje nemen in de Kattestraat waar de handelaars een gezamelijke modeshow aanbieden. En daar bovenop kan je nog verschillende workshops volgen!

Aalstaanmijligt gaat voor plus
Zondag 3 juni spoort de winkelgroep ‘Aalstaanmijligt’ iedereen aan om Aalst met de fiets te ontdekken! Haal een stalen ros af bij De Fietserij. GRATIS! Neem het 'Aalstaanmijligt'-plannetje mee en ga op wandel in de  stad. De deelnemende winkels gaan voor PLUS: iets extra, een gadget of extra cadeau voor de eerste 10 klanten.

Frisse tussendoor of verkwikkende afsluiter
Omdat iedere winkelstraat zoveel te bieden heeft, en ‘shop till you drop’ best letterlijk genomen mag worden tijdens ‘Koop de zomer’, kunnen bezoekers zich extra laten verwennen bij de lokale horeca. Zon of niet, je komt in de juiste sfeer met zonnige drankjes en zomerse knabbels. Vermoeide voeten? Verkwikkende voetbadjes staan her en der klaar om helemaal te ontspannen. Shoppen en je dan droppen op één van de vele terrasjes die onze binnenstad rijk is? Klinkt als een plan!

Bereikbare stad
Tijdens deze zomerse driedaagse staat Aalst in het teken van ‘Koop de Zomer’. De Molenstraat blijft vrijdag toegankelijk voor het verkeer, op zaterdag 2 en zondag 3 juni is de winkelstraat auto- en parkeervrij. Aalst blijft echter meer dan voldoende bereikbaar.
Kom met de fiets naar ‘Koop de zomer’. Dankzij de vele kleine fietsenstallingen in het centrum en een bewaakte fietsenstalling op de binnenkoer van het oude stadhuis moet je niet lang zoeken naar een plekje om je fiets te stallen.
Ook het openbaar vervoer biedt meer dan genoeg manieren om zonder auto- en parkeerstress in de binnenstad te geraken. Het trein- en busstation bevindt zich op wandelafstand in het centrum.
Kom je toch met de wagen, dan toont het parkeergeleidingssysteem de meest actuele status van de parkings. Een plan van de centrumparkings kan je hier raadplegen.

Bron/Foto: Aalst.be


0
0
0
s2smodern

DAENSDAG 2018 ZONDAG 3 JUNI

Daensdag.jpg

De eerste juni zondag is het Daensdag.
2018: 100 jaar na het overlijden van Pieter Daens.
2018: 125 jaar na de oprichting van de Christene Volkspartij.
U bent welkom.
 
9.30 u.: misviering in de heropende Sint-Martinuskerk, Priester Daensplein, Aalst. Deken Marc Verwaeren is de voorganger. De Diestse deken Felix Van Meerbergen houdt de homilie. Het Jotamkoor begeleidt de misviering. Op het einde van de viering wordt u het traditioneel gedachtenisprentje mét een nieuw en actueel gedicht van Wouter De Bruyne overhandigd.
Na de misviering gaat het, met doedelzakspeler Jeroen Van der Heyden voorop, naar het Daensmonument op het Werfplein.
11 u.: het koor Jotam begeleidt de samenzang van het daensistisch lied 'De Groene Vlag' tijdens de bloemenhulde. Wie wenst kan bij deze bloemenhulde als vereniging of persoonlijk aansluiten.
11.30 u.: de gelegenheidstoespraak door actrice Joke Devynck wordt in het foyer op de eerste verdieping van het AC (administratief centrum) aan het Werfplein gehouden. Er kan gebruik gemaakt worden van de lift. Na de toespraak nodigen we u graag uit op de receptie.

VRIENDENMAAL
13 u.: wie vooraf inschrijft (uiterste datum: maandag 28 mei, de overschrijving telt als inschrijvingsbewijs) schuift aan voor de barbecue bij Streekproduktenwinkel Ambarosa in de De Ridderstraat 38, Aalst. Deelnameprijs: 30 euro/persoon, over te schrijven op rekening BE40 7370 2745 3063 van het Priester Daensfonds vzw, Aalst, met vermelding: vriendenmaal Daensdag 2018.

POËTISCH MUZIKALE DAENSWANDELING
De vierde editie van de Poëtisch-Muzikale Daenswandeling wordt op zondag 24 juni e.k. georganiseerd van 16 tot 18 u. De wandeling doet locaties aan die met de figuur van priester Adolf Daens verbonden zijn.

Het motto van de wandeling is 'Echte poëzie loopt op straat, zoek haar niet in de wolken'.
Het programma is verrassend en zelfs ongewoon, waarbij de poëzie ons ironisch, als doordenkertjes vermomd, of aansluitend bij de actualiteit aan het mijmeren zet. Voetbalfans wees gerust: de Rode Duivels spelen die zondag niet op het WK.

Lieve De Geyter, Ella Looman, Elia Vermeulen en Willy Van Boxstael brengen poëzie van ondermeer Aleidis Dierick, Maud Vanhauwaert, Yannick Dangre, Cees Buddingh, Hilde Pinnoo en Bart Stouten.
Elisabeth Hermans vertolkt aria's van Mozart, het koor Jotam zingt populaire songs, Pieter Stevens brengt werk van Hildegard von Bingen en pelgrimsliederen, en Jan De Wilde zingt 'De luie naald' en 'Zussen'.

Wouter De Bruyne zorgt voor de programmatie en de coördinatie.

Kaarten zijn tegen 10 euro te verkrijgen bij de bestuursleden van het Priester Daensfonds, of door overschrijving op rekening BE40 7370 2745 3063 van het Priester Daensfonds vzw met vermelding van het aantal kaarten die klaar zullen liggen bij de ingang van de Aalsterse stadsfeestzaal, Grote Markt, waar om 16u. de wandeling start. Ook op 24 juni kunnen bij de zaalingang, even voor aanvang, kaarten aangeschaft worden.
 

VOOR JE AGENDA
Zondag 3 juni, Daensdag. 9.30 u. Daensmis in de Aalsterse Sint-Martinuskerk; 11 u. bloemenhulde en vervolgens in het AC (Werfplein) gelegenheidstoespraak door actrice Joke Devynck.
Donderdag 21 juni, opening Utopia, Aalst.
Zondag 24 juni, poëtisch-muzikale wandeling in het spoor van Daens.
Zaterdag 25 augustus, sporen van de Vlaamse en sociale strijd in het Kortrijkse straatbeeld.
Van 8 september tot december, tentoonstelling Pieter Daens in het stedelijke museum 't Gasthuys, Aalst.
Donderdag 1 november, 10 u., Daensherdenking aan het familiegraf, Aalst.
Zondag 2 december: 8e Priester Daens Vredesloop
 

0
0
0
s2smodern

Utopia zet voor het eerst de deuren wijd open.

Utopia.jpg

Aalst is een nieuwe architecturale parel rijker. Utopia is een adembenemend ontwerp van architectenbureau KAAN. Het gebouw is uniek omdat de twee functies niet naast elkaar bestaan maar in elkaar zijn verstrengeld. De naam ‘Utopia’ verwijst naar het boek van Thomas More waarvan de Aalsterse drukker Dirk Martens de eerste druk realiseerde.

Vanavond start een openingsweekend dat vier dagen gaat duren met een evenement waarop iedereen welkom is. Utopia in cijfers: • 8086 m² totale bouwoppervlakte • 230.000 bakstenen van de gesloopte gebouwen werden gerecycleerd in andere projecten • 43500 unieke gevelstenen Wasserstrich Special Rood Aalst en 400 handgevormde hoekstenen • 191 schroefboorpalen dragen de nieuwbouw • 4273 m² beton zorgt voor stabiliteit • 452 m² hoogrendementsglas • 189.200 arbeidsuren + 13.800 studie-uren door het projectteam + 1720 studie-uren door de werkvoorbereiders • Polyvalente theaterzaal voor 100 personen met akoestische beglazing van 2 x 1,5 ton • Akoestische beglazing van de polyvalente zaal van 2x1,5 ton ??? • 250 werkplekken verspreid over de bibliotheek • 31 leslokalen • 2 kunstkamers • Een verteltheater en een jeugdatelier • Een Utopia-café • 16 publiekscomputers + 10 ipads • 1600 lopende meter boekenrekken • 144.252 boeken, strips, cd’s, dvd’s en tijdschriften • 1545 leerlingen aan de Academie voor Podiumkunsten • Meer dan 1000 bibliotheekbezoekers per dag • Kostprijs project: 15 miljoen euro

0
0
0
s2smodern

Ninove Zomert, twee Topdagen in de binnenstad...

Ninovezomert.jpg

Op dit zomers shoppingevent in de Ninoofse binnenstad kan u genieten van superkoopjes en tal van acties bij de winkeliers en horecazaken.
Geniet van zwoele cocktails aan de strandbar, hippe foodtrucks, gezellige zithoekjes & music.
Ice jewels en daydreams maken voor u de lekkerste icepops van verse vruchten zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen.
Bar Estafette is een Charmante Renault Estafette uit '75 ingericht als mobiele apero bar.
Anneleen en Nica brengen met hun concept meer dan 20 soorten Gin op zondag. Let's Gin to that!
Ook voor de allerkleinsten zijn er kinderworkshops en animatie voorzien.

Openbaar · Georganiseerd door Lokale economie Ninove en Verenigde Handelaars Ninove.


Wanneer:
Zaterdag 16 juni: 9u00 tot ...
Zondag 17 juni: 14u00 tot 18u00
Winactie: Win een citytrip naar Barcelona!

DJ's:
Zaterdag:
MAXX
YONO

Zondag:
HOOVER & PHILLE

0
0
0
s2smodern

Cantate Domino viert 60-jarig bestaan en wil alle oud-zangers verzamelen

Cantate.jpg

Op zondag 27 januari start Cantate Domino het feestjaar met een jubel-dankmis,
voorgegaan door mgr. Van Looy, in de St.-Martinuskerk  Aalst Centrum om 9.30 u.Tijdens deze viering wordt tevens kanunnik Michael Ghijs, stichter-bezieler van Cantate Domino, herdacht. Uiteraard wordt die viering opgeluisterd door het koor, maar het is de bedoeling om een drietal liederen in samenzang te brengen met een koor-ad-hoc, bestaande uit zo veel mogelijk oud-zangers.


Heb jij ooit gezongen bij Cantate? Verwittig dan je koorvrienden van weleer en neem zo snel mogelijk contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Achteraf kunnen jullie, oud-zangers, bijpraten op een feestelijke receptie.
Vrijdag 3 mei volgt dan het tweede luik: Cantate Domino & Friends. Een gevarieerd jubelconcert waarin naast Cantate Domino ook een aantal oud-leden, die professioneel met muziek bezig gebleven zijn, aan bod komen. In december wordt het jubeljaar feestelijk afgesloten met een warm kerstconcert op woensdag 18 december dat ook doorgaat in de St,-Martinuskerk te Aalst.

Heb jij ooit gezongen bij Schola Cantorum Cantate Domino? Verwittig dan je koorvrienden van weleer en neem zo snel mogelijk contact op!

Bevestig je deelname aan Cantate Domino-ad-hoc (27 januari 2019) via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeld je e-mailadres en de organisatie houd je op de hoogte en stuurt ook de partituren door!
Info website: https://www.cantatedomino.com
FB: https://www.facebook.com/cantatedominoaalst


(Albuy)

0
0
0
s2smodern