Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Denderstreek

Faubourg kermis een echte traditie in Vlaanderen!

Faubourg-kermis.jpg

Het Oost-Vlaamse Baardegem bleef tot in de jaren zestig een karaktervolle agrarische gemeente.
Dit karaktervolle dorp is de laatste decennia echter geëvolueerd tot een slaapdorp met amper 1800 inwoners.  Het dorpje ligt in de schaduw van onze drukke hoofdstad, Brussel. Met uitzondering van de Sint-Margarethakerk, kan Baardegem niet uitpakken met toeristische attracties. 
Maar gelukkig is er wel de jaarlijks terugkerende Faubourg kermis! Deze kermis is bijna 130 jaar oud en draait rond een kermisstoet waarin meer dan 30 jaarmarktgroepen hun beste beentje voorzetten.  Vijf dagen op rij is het dorp in de ban van deze kermis.
Rommel – en avondmarkten, tal van optredens van plaatselijke artiesten en als toppunt de dinsdagstoet, gevolgd door het even traditionele vuurwerk zorgen ervoor dat de inwoners van Baardegem fier zijn op de originaliteit van hun dorp! Ze kunnen tevreden terugblikken op deze editie en kijken al uit naar volgend jaar, om er opnieuw een gezellig volksfeest met intiem karakter van te maken.

Fab1.jpg
Fab2.jpgFab3.jpg

 

Artikel : Guy Van Vaerenbergh
Foto’s :  Leen De Smedt
Post: Alain Buyle

0
0
0
s2smodern

Het leukste weekend in Aalst is die van 24 tot 26 augustus!

Cirk-aalst-2018.jpg

Met de Soiree Jubilee viert Aalst zijn tiende verjaardag van "Cirk!", in de vorm van een "Bal Populair".
Op zaterdag 25 augustus vanaf 22 uur zorgen de dames van Guapa Creations voor een nooit geziene combinatie van paaldansbattles en popcornmachines. 
Verder is er een bonte muziekmix van oldies, hits met MC Jordy en vrouwelijke kick-ass DJ met een aanstekelijke vibe en funky looks waartegen geen zonnebril bestand is. Alsof dat niet genoeg is, brengt MC Jordy ook nog gezelschap mee… Natuurlijk zijn er op diverse locaties in het stadscentrum allerlei activiteiten en "Circus acts" te beleven.
De lokale horeca verwent je ook tijdens deze Cirk!-editie met allerlei lekkers. Op de talrijke terrasjes kan je even uitrusten tussen twee voorstellingen door. Verschillende zaken bieden ook een Cirk!-special aan. Je herkent deze aan de beachflag bij de gevel.

Voor meer info kan u terecht op de website: www.cirkaalst.be

(Albuy)

0
0
0
s2smodern

Utopia zet voor het eerst de deuren wijd open.

Utopia.jpg

Aalst is een nieuwe architecturale parel rijker. Utopia is een adembenemend ontwerp van architectenbureau KAAN. Het gebouw is uniek omdat de twee functies niet naast elkaar bestaan maar in elkaar zijn verstrengeld. De naam ‘Utopia’ verwijst naar het boek van Thomas More waarvan de Aalsterse drukker Dirk Martens de eerste druk realiseerde.

Vanavond start een openingsweekend dat vier dagen gaat duren met een evenement waarop iedereen welkom is. Utopia in cijfers: • 8086 m² totale bouwoppervlakte • 230.000 bakstenen van de gesloopte gebouwen werden gerecycleerd in andere projecten • 43500 unieke gevelstenen Wasserstrich Special Rood Aalst en 400 handgevormde hoekstenen • 191 schroefboorpalen dragen de nieuwbouw • 4273 m² beton zorgt voor stabiliteit • 452 m² hoogrendementsglas • 189.200 arbeidsuren + 13.800 studie-uren door het projectteam + 1720 studie-uren door de werkvoorbereiders • Polyvalente theaterzaal voor 100 personen met akoestische beglazing van 2 x 1,5 ton • Akoestische beglazing van de polyvalente zaal van 2x1,5 ton ??? • 250 werkplekken verspreid over de bibliotheek • 31 leslokalen • 2 kunstkamers • Een verteltheater en een jeugdatelier • Een Utopia-café • 16 publiekscomputers + 10 ipads • 1600 lopende meter boekenrekken • 144.252 boeken, strips, cd’s, dvd’s en tijdschriften • 1545 leerlingen aan de Academie voor Podiumkunsten • Meer dan 1000 bibliotheekbezoekers per dag • Kostprijs project: 15 miljoen euro

0
0
0
s2smodern

Jaarmarkt in Ninove gaat Bohemian Chic

Jaarmarkt-ninove-bohemian-chic-2018.jpg

Van 31 augustus tot en met  2 september organiseert de stad in samenwerking met de Verenigde Handelaars de Jaarmarkt Ninove.
Na het succes van Ninove Zomert kiest de werkgroep opnieuw voor een innovatieve en creatieve aanpak. Met veel sfeer en beleving willen ze veel en vooral een jonger publiek naar de Ninoofse binnenstad brengen.

Jaarmarkt Ninove start daarom al op vrijdagnamiddag met een sfeervol shoppingevent in ‘Bohemian Chic’-sfeer. De binnenstad wordt thematisch aangekleed en het Oudstrijdersplein zal voor 3 dagen omgevormd worden tot een Bohemian Garden. Muziek, food en drinks zullen zorgen voor extra gezelligheid.

Op zaterdag trekt de werkgroep deze creatieve lijn door. Naast de traditionele jaarmarkt, autoshow en braderij opent Theater Savooi een poëtisch kinderkapsalon en trakteert de jongste bezoekers op een ‘boho chic’ – kapsel.  Voor wie een ritje langs de stadsrand wil maken is er de magische paardentram. Op zondag 2 september sluiten wij het shoppingweekend af met een sfeervolle zondagsopening.

(Albuy)

0
0
0
s2smodern

Toneelvereniging Nieuw Leven "Huldiging tijdens BBQ"

Nieuw-Leven-toneel.jpg

De Koninklijke Toneelvereniging Nieuw Leven is gesticht op 16 maart 1966.
Het amateurgezelschap uit Aalst brengt jaarlijks twee producties.

Na een prachtig seizoen van optredens en repetities hield op vrijdag 22 juni, De "Koninklijke Toneelvereniging Nieuw Leven" dan haar jaarlijkse afsluit bbq.  

Naast het gezellig samen zijn, liet men deze gelegenheid ook niet voorbij gaan om enkele leden te huldigen voor hun aantal jaren dienst.

Jan Verzelen, Didier Willems, Dagmar Rubbrecht, Christel De Meersman en Babs De Naeyer kregen een oorkonde als waardering voor 15 jaar lid.
Oscar Beeckman werd gehuldigd voor maar liefst 35 jaar verdienste voor de vereniging. Hiermee neemt de toneelvereniging afscheid van het huidige seizoen om in een nieuw spetterend toneeljaar te vliegen!

Ben je gebeten door de theatermicrobe en wil je graag aansluiten, aarzel dan niet en stuur een mailtje
naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel naar 0471/ 09 03 08

Meer info:
Op 6 maart 2016 vierde de toneelvereniging haar 50 jarig bestaan en werd dan ook de "Koninklijke toneelvereniging Nieuw Leven Aalst". Naast enkele anciens bestaat de groep uit een bende jonge gedreven mensen die een nieuwe wind door de vereniging laten waaien.

(Guy Van Vaerenbergh)

0
0
0
s2smodern

Zomerbraderie Aalst van 1 tot 3 juni

Aalstzomerbraderie.jpg

Op de zomersolden is het nog even wachten maar in Aalst kan je tijdens ‘Koop de zomer’ al heel wat koopjes scoren. Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni vindt in de Aalsterse binnenstad immers de zomerbraderie plaats.
De jaarlijkse koopdriedaagse heeft een nieuwe naam en nieuwe datum gekregen! Tijdens het eerste weekend van juni verwelkomen de Aalsterse handelaars iedereen in de binnenstad tijdens ‘Koop de zomer’. Het succesconcept blijft ongewijzigd: handelaars bieden tijdens dit weekend hun koopwaar aan met zomerse kortingen.

Animatie voor de kleinsten
Uiteraard zorgen we ervoor dat ook de allerkleinsten onder ons zich niet vervelen. Ballonplooien, kindergrime, gevederde haartooien en muziekbands zorgen voor extra entertainment en een heerlijk zomerse sfeer. Zaterdag 2 juni zijn kinderen baas in de Zoutstraten.  Een springkasteel, kinderrommelmarkt en workshops zorgen er voor uren kinderplezier. ‘Koop de zomer’, dat is proeven, genieten, ontdekken, lachen, shoppen maar ook: de kinderen even baas laten zijn.

Nieuw: etalagewedstrijd
Flaneer tijdens je bezoek aan ‘Koop de zomer’ doorheen alle winkelstraten en ga op zoek naar Ringo in de etalages. Heb jij gespot hoeveel flamingo’s zich verscholen hebben tussen het koopwaar van de handelaars? Neem dan deel aan de wedstrijd en maak kans op een hippe flamingotas. Je kan deelnemen van 1 juni tot en met 3 juni.

Modeshow en workshops in de Kattestraat
Wie wil weten welke zomeroutfits helemaal ‘in’ zijn, moet zeker op zaterdag 2 juni een kijkje nemen in de Kattestraat waar de handelaars een gezamelijke modeshow aanbieden. En daar bovenop kan je nog verschillende workshops volgen!

Aalstaanmijligt gaat voor plus
Zondag 3 juni spoort de winkelgroep ‘Aalstaanmijligt’ iedereen aan om Aalst met de fiets te ontdekken! Haal een stalen ros af bij De Fietserij. GRATIS! Neem het 'Aalstaanmijligt'-plannetje mee en ga op wandel in de  stad. De deelnemende winkels gaan voor PLUS: iets extra, een gadget of extra cadeau voor de eerste 10 klanten.

Frisse tussendoor of verkwikkende afsluiter
Omdat iedere winkelstraat zoveel te bieden heeft, en ‘shop till you drop’ best letterlijk genomen mag worden tijdens ‘Koop de zomer’, kunnen bezoekers zich extra laten verwennen bij de lokale horeca. Zon of niet, je komt in de juiste sfeer met zonnige drankjes en zomerse knabbels. Vermoeide voeten? Verkwikkende voetbadjes staan her en der klaar om helemaal te ontspannen. Shoppen en je dan droppen op één van de vele terrasjes die onze binnenstad rijk is? Klinkt als een plan!

Bereikbare stad
Tijdens deze zomerse driedaagse staat Aalst in het teken van ‘Koop de Zomer’. De Molenstraat blijft vrijdag toegankelijk voor het verkeer, op zaterdag 2 en zondag 3 juni is de winkelstraat auto- en parkeervrij. Aalst blijft echter meer dan voldoende bereikbaar.
Kom met de fiets naar ‘Koop de zomer’. Dankzij de vele kleine fietsenstallingen in het centrum en een bewaakte fietsenstalling op de binnenkoer van het oude stadhuis moet je niet lang zoeken naar een plekje om je fiets te stallen.
Ook het openbaar vervoer biedt meer dan genoeg manieren om zonder auto- en parkeerstress in de binnenstad te geraken. Het trein- en busstation bevindt zich op wandelafstand in het centrum.
Kom je toch met de wagen, dan toont het parkeergeleidingssysteem de meest actuele status van de parkings. Een plan van de centrumparkings kan je hier raadplegen.

Bron/Foto: Aalst.be


0
0
0
s2smodern