Brussels Gewest

Inherent stadje Lier: RAF ‘Flowers & Decoration’ pop-up store

RAF-popupstore.jpg

De lente spartelt en sprankelt..De natuur verandert gedaante, meer variatie, kleur en geur.. telkens opnieuw.

‘De winter is vergangen’ een frase uit een liedje.. komt terug in ieders hoofd op. De natuur ontluikt, het groen loopt uit, de bloesems tonen hun pracht.... de bloemen bloeien..
De natuurlijke schoonheid geeft veerkracht en positiviteit. Iedereen geniet ervan, vooral als de zon schijnt en de temperatuur stijgt..
Maar soms zit het weer ‘weer’ eens tegen.. en heb je nood aan iets om je dag op te fleuren..
Op wandeling in stadje Lier ontdekte onze reporter Nadine onlangs de pop-up store RAF, gelegen in het “HOF VAN SANTHOVEN" aan de Vismarkt.
Een tip..  ga langs in een bloemenzaak.. je krijgt er inspiratie, de zintuigen worden geprikkeld door ontdekkingen van kleur, geur en vormgeving.

In elke stad heb je wel een adresje waar je graag eens langs gaat, een bloemenmarkt of een speciaalzaak. Stap zeker binnen en snuif de couleur locale..  en koop een blommetje.. gewoon.. voor jezelf of om cadeau te doen.
Een vrouw met een prachtige bos forsythia verwees me naar de bloemenzaak.. ‘de moeite waard’ zei ze.
Bij het naar binnenwandelen begon het avontuur, de zintuiglijke ervaring van geuren, kleuren,  de wisselwerking  van bloemen, planten, mossen, vazen, kaarsen..

Misschien bezoeken jullie ooit wel Lier, de Zimmertoren enz..  spring ook eens binnen bij RAF..

En de fotoreportage bevestigt het..Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebookpagina: https://www.facebook.com/Raf

De winkel is geopend van maandag tot zaterdag van 10 u tot 18 u.


Reporter Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern

ALIVE! een andere kijk op de begraafplaats

levend2.jpg

Alive! is een initiatief van het departement Demografie en het departement Openbaar Onderwijs van de Stad Brussel dat een onvermoed aspect van het Brusselse erfgoed in de kijker zet: begrafenisrituelen en hun symbolische betekenis.

De tentoonstelling is opgebouwd rond een reeks foto's gemaakt door 3 oud-leerlingen van de school voor fotografie Agnès Varda van de Stad Brussel: Roland Jalkh, Mehdi Ouertani en Maria Pilar Solana. Portretten van mensen die de Brusselse begraafplaatsen op een creatieve manier als het ware leven inblazen.

Bezoekers ontdekken er oude documenten en een paar voorwerpen die in het Stadsarchief worden bewaard, met onder meer plannen, een schets van het personeelsuniform van de hand van James Thiriar, foto's, slippen van lijkkleden en vederdossen. In de marge van de tentoonstelling vindt een huiveringwekkende nocturne plaats (18 januari), een lezing van Xavier de Schutter, klassiek filoloog en historicus aan de ULB en tevens auteur van het boek "Les tribulations de l'âme" (2 februari), en tot slot een workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar onder begeleiding van Eve Bonneau (12 tot 18 februari).

Wanneer: 11 januari tot 18 februari 2018
Waar: Sint-Gorikshallen – Agora van Brussel
Info: sintgorikshallen.be

0
0
0
s2smodern