Antwerpen

"MAGNIFICAT" van André Waignein

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_januari2018_Magnificat.jpg

Wie op zondag 28 januari 2018 om 16 uur graag geniet van hoogstaande klassieke muziek, kan terecht in de Sint Pauluskerk, St Paulusstraat 22 in Antwerpen voor het concert : " MAGNIFICAT van André Waignein.Sopraan Anja Van Engeland, K.H. Concordia Maaseik o.l.v. Arthur Vanderhoeft, Academiekoor Asse en Koor Pojedu Melle o.l.v. Johan Van der Beken en niet te vergeten, het Philharmonisch koor van Antwerpen, brengen het beste van zichzelf om u een aangenaam concert  te bezorgen.  Dirigent van dit concert is Erik Demarbaix.  
Voor tickets surf je naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0498/40.10.08

0
0
0
s2smodern

Gloednieuwe editie van China Light in de Zoo van Antwerpen.

zoolight1.jpg


Van 1 december 2017 tot en met 14 januari 2018
verovert en betovert China Light opnieuw ZOO Antwerpen en de harten van iedereen in een gloednieuwe, magische editie. Chinese kunstenaars vormen ZOO Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Dit unieke festival reist de hele wereld rond en keert na het overweldigende succes van vorig jaar terug naar ZOO Antwerpen om ons opnieuw te betoveren.

zoolight2.jpgBeleef een onvergetelijke avond tussen honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen die verspreid staan in de ZOO. Dit keer neemt het lichtspektakel je mee doorheen de poorten van het oude China naar zijn mythische dieren en legendes, voorbij een 4 meter hoge Boeddha en een terracotta leger waarna je een duik neemt in de oceaan om de 15 meter grote walvis te ontmoeten. Feeërieke Chinese muziek en dans doorheen het park rijgen alles aaneen tot een magisch geheel voor jong en oud, een heerlijk avondje uit voor het hele gezin.


Ga zeker eens naar dit betoverend lichtspektakel! Er is zelfs al een extra avond op 30 november.
Meer informatie via https://www.zooantwerpen.be/nl/china-light-zoo/

(bron: zoo antwerpen)

0
0
0
s2smodern

De Komedie Compagnie zet zijn tienjarig jubileum in met een theaterkomedie buiten categorie

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_december2017_Ene-Cast-twee-bazen.jpg

TIENJARIG JUBILEUM
Als de dag van toen. Jawel. Wie herinnert zich nog het moment dat showbizzkoppel Nicole & Hugo De Komedie Compagnie boven de doopvont hielden? In november 2018 bestaat het theatergezelschap De Komedie Compagnie exact tien jaar. “Het mag dan wel iets meer zijn,” meenden bezielers Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier. De Komedie Compagnie, maakt er steeds een erezaak van, om komedie in al zijn facetten naar het theater te brengen. Kwaliteit op de scène en een professionele omkadering gingen hierbij altijd hand in hand.


Ze namen regisseur Stany Crets onder de arm om, in samenwerking met productiehuis Theatertainment, een internationaal gelauwerde theaterkomedie naar Vlaanderen te brengen. “One man, two guvnors” van Richard Bean werd bekroond als Best Comedy in 2012, was een gigantisch succes op de Londense West-End en op Broadway. Voor hoofdrolspeler James Corden die hiervoor werd bekroond met een Tony Award en tal van andere prijzen, was het de springplank tot zijn succesvolle, internationale loopbaan, o.a. als presentator van The Late Late Show en Carpool Karaoke. In Vlaanderen hoopt De Komedie Compagnie dit succes te evenaren met “Ene gast, twee bazen”.  


“ENE GAST, TWEE BAZEN”
Eigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. In 2011 ging “One man, two guvnors” van auteur Richard Bean in première in Londen, gevolgd door een internationale tour. In 2012 kwam deze komedie ook voor het voetlicht op Broadway, opnieuw met de originele hoofdrolspeler, nl. James Corden.

Het stuk speelt zich af in de vroege jaren ’60 waarbij het hoofdpersonage werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken. Tot grote verwarring van het hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische voorstelling voorgeschoteld. Theaterrecensenten waren werelwijd laaiend enthousiast over dit stuk.


PRAKTISCHE INFORMATIE
Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie - www.theatertainment.be
Auteur: Richard Bean
Regie: Stany Crets
Cast en creatives worden in de loop van 2018 bekend gemaakt.

Vanaf 9 november 2018 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.
Locatie: Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 – Antwerpen
Voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Tickets, info en speelkalender vanaf zaterdag 16 december: www.elckerlyc.be

0
0
0
s2smodern