Cultuur In Beeld zoekt medewerker voor sponsoring te werven.
Hoge vergoeding. Als vrijwilliger of freelance vertegenwoordiger.

Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermelding: t.a.v. CIB dienst werking.

Regio

Gent Revisited 38e Promenade Art, Antiques, Design

Gent-Revisted-beeld.jpg

GENT Revisited

Kunst en de beleving er van is wat het is en kijken naar kunst is een individuele ervaring en beleving van iedereen. In en met dit kader wil “GENT Revisited, kunst, antiek en design” van 23 tot en met 27 november, de bezoeker zoals elk jaar door het steeds veranderende kunstige stadslandschap gidsen met kunst-, antiek, (vintage) design via design handelaars en hedendaagse makers. Deze wandeling, “promenade”, laat de bezoekers kennis maken met Gentse handelaars die kunst, antiek en design hoog in het vaandel plaatsen, ze hebben dan ook een route uitgestippeld welke loopt in de Gentse binnenstad van de Kouter tot de Vrijdagmarkt en omgeving. Een bezoekje, gratis, is dus meer dan aan te raden.
Foto van “Het Tijdreisbureau”, Ottogracht 35, 9000 Gent, www.tijdreisburureau.be.

Gent-Revisited-affiche.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                             (Jean Buyle)  

0
0
0
s2smodern

Gerrit Caudron laureaat Cultuurprijs van de Gemeente Erpe-Mere

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_november2017_Gerrit-Coudron2.jpg

Creatieve duizendpoot Gerrit Caudron moest zich bijna twintig jaar bewijzen (als Aalsterse inwijkeling) vooraleer hij deze cultuurprijs in de wacht kon slepen. 

Zo schreef hij vele theaterstukken voor verschillende toneelgezelschappen zoals Hoger-Op en Aabazjoer.  
Gerrit heeft ook een muzikaal oor, hij componeert en bespeelt verschillende instrumenten. 
Hij werkte eind jaren tachtig tezamen met Jo Bogaert (gekend van de new Beat groep Technotronic). 
Ook schreef Gerrit liedjes voorLiliane Saint-Pierre en Pitti Polak. 

Het meeste voldoening haalt Gerrit uit het schrijven van theaterstukken. 
Deze prille zestiger zal in 2019 de regie op zich nemen bij het toneelgezelschap "Hoger Op" uit Hofstade. 

Wie graag huidig werk "Dobbel" wil zien van Gerrit zal zich moeten reppen... 

Gerrit slaat met het Poppentheater Aabazjoer toe met een gloednieuwe productie! 
Dit seizoen zochten zij de ‘theatrale mosterd’ in het verre verleden.  
Honderd jaar geleden waren er twee ophefmakende gerechtszaken in Aalst, die bewezen dat elke rang of stand niet gevrijwaard bleef van liefdesverdriet of geertigheid. Werd ingebakken perversheid vroeger ook niet al bedwongen door de knoop van ne plastrong?   
Twee zaken, één wegens moord en één wegens verkrachting(en)…voor de frim geprojecteerd naar 2017. 

Gerrit Caudron maakte er een lekker theaterstuk van, tjokvol spitse humor, soms een tikkeltje pervert, dan weer educatief belerend, kortom voor elk wat wils … !  
Steven Deleeneer tekent voor de regie.  
Chris Vermeir ontwierp de affiche en Piet De Koninck wierp zich met al zijn kunnen op het decor! 

Alles loopt ‘parallel’, alles, maar dan ook alles ziet u … ‘DOBBEL’… (i.e. dan ook de titel van het theaterstuk).  

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_november2017_Aabazjoer-affiche.jpg  

Waar: Zaal De Floereminne, Vredeplein 65 - 9300 Aalst  

Reservatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - https://www.aabazjoer.be  

tel 0489/32 10 80 enkel weekdagen tussen 18.30u en 21u 

(Albuy)

 

0
0
0
s2smodern

Ga deze week zeker eens naar een Markt tijdens de Week van de Markt

weekmarkt1.jpg

Een mooi boeket bloemen, een stukje verse vis of een heerlijke appeltje-tegen-de-dorst? Dat kan u vinden op de markt, of wie weet, een gratis markttas? Dan gaat u  eind november eens langs op één van de wekelijkse markten in Gent.

Jong en oud gaan weer vaker naar de markt, aangespoord door de gezonde voedingstrends en het verse aanbod, vinden zij steeds meer de weg er naartoe. U kan er een rustige wandeling doen in open lucht en terwijl op zoek gaan naar het beste aanbod en steeds nieuwe dingen ontdekken.

 

 


weekmarkt2.jpgWeek van de markt:
Om de verscheidenheid aan markten en marktkramers een hart onder de riem te steken, besliste de stad Gent om in de week van 20 tot met 26 november uit te roepen tot de "Week van de Markt". Tijdens die week kan u op alle 24 wekelijkse markten, als dank naar hun klanten, een gratis herbruikbare boodschappentas krijgen. De bijpassende slogan is niet voor niets "deze tas ligt goed in de markt" en op de achterkant vindt u een overzicht van alle markten te Gent.

24 wekelijkse markten
U vindt in Gent een uitgebreid marktaanbod. Gaande van algemene markten voor uw dagelijkse inkopen tot de duurzame boerenmarkten, waar u lokaal seizoensgebonden fruit en groenten kan aankopen. Misschien een ecologisch verantwoorde aankoop op de biomarkt of nieuw plantje bij de dagelijkse bloemenmarkt. Een overzicht van alle markten vindt u op www.stad.gent

0
0
0
s2smodern

Steven Goegebeur "De Man van Morgen"

Stevengoegebeur.jpg

In zijn derde zaalshow brengt Steven Goegebeur op onnavolgbare wijze het relaas van een man die eindelijk het licht heeft gezien.
In een wervelende vertelling over hoe om te gaan met ‘de toekomst’. Komt de toekomst ons toe? Moeten we alles plannen of leven we van dag tot dag? En vooral, kunnen we de toekomst veranderen? Volgens de Man van Morgen wel.

Op een dag. Op een waarlijk schone dag.  Is het genoeg geweest. Op die dag beslist de komiek Steven Goegebeur om het helemaal anders te doen. Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Vanaf nu wordt alles, maar dan ook alles, beter. De ‘Man van Morgen’ is geboren. En u zal het geweten hebben. Want de man van morgen zal spreken. Zal gloedvol betogen hoe ook u uw leven kan veranderen en verbeteren. De man van morgen zakt af naar vandaag om ook u allen de stralende toekomst binnen te leiden. 

Uw toekomst wordt binnenkort bepaald. Reserveer snel uw kaarten.

Waar: CC De Plomblom - Graanmarkt 12 - 9400 Ninove
Wanneer: donderdag 30 november 2017 om 20.00u
Tickets>>

www.stevengoegebeur.be

0
0
0
s2smodern

Jaarlijks eerbetoon aan Théodore Verhaegen, oprichter van de ULB

ulb1.jpg

Naar goede gewoonte is er rond deze tijd een Sint-Verhaegenherdenking, tijdens deze Sint-Verhaegen wordt de stichter van de VUB/ULB Théodore Verhaegen eer betoond. Ook wordt er erkentelijkheid getoond tegenover al diegenen die de voorbije 183 jaar het gedachtegoed van de universiteit verdedigd hebben.


Oprichter Pierre-Théodore Verhaegen
Théodore Verhaegen, geboren op 21 augustus 1796, was een Belgisch advocaat, politicus en stichter van de ULB.
De moedertaal van Verhaegen was het Brabants-Vlaams dialect, maar vaak gebruikte hij het Frans als cultuurtaal binnen de hogere kringen in het Brussel van toen. Hij was burgemeester van Watermaal-Bosvoorde tussen 1825 en 1836, voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en voorzittend meester bij een loge.

ulb2.jpgOp 24 juni 1834 hield Verhaegen een opmerkelijk pleidooi op het banket van de loge waar hij op dat moment achtbare meester van was, Les Amis Philantrophes Bruxelles. Zijn redevoering had zoveel succes dat op die dag reeds inzamelingen begonnen en de universiteit reeds op 20 november van datzelfde jaar van start kon gaan met het eerste academische jaar. Er waren 36 professoren en 96 studenten. De ULB heette oorspronkelijk Université Libre de Belgique, pas in 1836 kreeg zij haar huidige benaming Université libre de Bruxelles. Bij de eeuwwisseling waren er reeds meer dan duizend studenten en het professorenkorps was meer dan verdubbeld.


Viering St V
In de voormiddag leggen de academische overheden en studentenvertegenwoordigers van beide universiteiten traditioneel een bloemenkrans neer aan de schietbaan waar een aantal ULB'ers werden gefusilleerd, bij de graftombe van Pierre-Théodore Verhaegen en aan het herdenkingsmonument voor de gesneuvelden van Groupe G.

Vanaf 12 uur verzamelen de studenten van het Brussels Studenten Genootschap van de VUB en van de Association des Cercles étudiants van de ULB op de Grote Zavel. Begeleid door fanfaremuziek vertrekt om 17u een ludieke optocht te voet van de Grote Zavel naar het Beursplein, waar het echte feest begint.

0
0
0
s2smodern

Herfstshow in ontmoetingscenter te Oostakker

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_november2017_herfstshow1.jpg

De vzw 3dekkerproducties brengt op zondag 26 november een gevarieerde Herfstshow in het Ontmoetingscentrum te Oostakker.

Twee rasechte Gentse showmensen met name Noël Fack en Charlène, gaan samen met een pak jonge artiesten in zee voor ambiance en humor.
In een twee uur durende variétéshow brengen ze dolkomische sketches, virtuoze accordeonmuziek en gitaar klanken in sixties-stijl met de nodige meezingers.

Optredens van onder andere Charlène, Lynn van Caeneghem, Jason Vande Cauter, Sebastiaan Van Weerst, Jules Artist & The Neslin Sisters, Leander Vertriest en Ilona Vertriest, en Noël Fack.
Locatie
:
De Herfstshow in Ontmoetingscentrum
Pijphoekstraat 30 te Oostakker

Tijdstip:
Op zondag 26 november 14u30.

Reservatie via tel: 09 324 06 50 en ook 0474 60 64 37 of via www.noelfack.be en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tickets kosten in voorverkoop 13€ en aan de kassa 15€.

 

(Jebu)

 

0
0
0
s2smodern