Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regio

Digitale Doebeurs opent Digitale Week in Gent

293701-doebeurs_001-a6acd3-large-1539848458.jpg

De Digitale Week vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 oktober tot en met zondag 4 november 2018 en onthult wat de digitale toekomst in petto heeft op het vlak van gezondheid, lifestyle, digitaal maken en gamen. De aftrap van de week wordt gegeven door de Digitale Doebeurs, op zaterdag 20 oktober 2018 tussen 11 en 17 uur in Bibliotheek De Krook. Alle Gentenaars zijn welkom op dit gratis event,

Voor jong en oud, nerd en digibeet

Technologie neemt een steeds groter deel in van ieders leven. Digitale vaardigheden en technologische kennis zijn dus onontbeerlijk in deze samenleving. Op de Digitale Doebeurs ontdekt iedereen – jong of oud, nerd of digibeet – gratis digitale innovaties en krachtige initiatieven om elke Gentenaar te betrekken in de digitale toekomst. De Doebeurs nodigt uit om zelf te doen en kennis op te doen.

In een scala aan inloopworkshops gaan kinderen, jongeren en volwassenen zelf aan de slag met technologie: coderen in Scratch, een Mindstorms-robot programmeren, artistieke robots een ontwerp laten tekenen of schilderen, een eigen sticker digitaal ontwerpen, een drone leren besturen, enzovoort: voor elk wat wils.

 

Kinderen genieten van een ‘digi-taal’ verteluurtje en ontdekken digitale leesboeken. Tieners ontmoeten in de jongerenbibliotheek grote namen uit de Vlaamse vlog- en gamingwereld: Waddupitskev, Espe, Laura Govaerts en Veteranpants. Hun ouders en andere geïnteresseerden krijgen meer uitleg over dee fascinatie van de jeugd voor YouTube, vlogging, gaming en sociale media of kunnen zelf leren gamen in Virtual Reality. Daarnaast ontdekken ze hoe leerlingen vandaag STEAM-vaardigheden op een ludieke manier onder de knie krijgen.

 

De Digitale Doebeurs toont daarnaast ook de technologische ontwikkelingen in de gezondheidssector en de redenen waarom de sector steeds vaker gamification inzet. Een gaming-mat bijvoorbeeld verhoogt de effectiviteit van de therapie van kinderen met evenwichtsstoornissen, terwijl intelligente revalidatierobots en digitale ziekenhuisassistenten het leven van patiënten aangenamer maken.

Voor kwetsbare jongeren

Op de Digitale Doebeurs zijn kwetsbare jongeren actief betrokken. De jongeren uit zes Gentse werkingen met kwetsbare kinderen en jongeren (WMKJ's) gingen vooraf zelf met een bepaalde technologie aan de slag samen met een bedrijf of vzw en brengen deze kennis over aan de bezoekers. Jongeren die gebeten zijn door deze nieuwe technologieën, kunnen instromen in andere projecten zoals STEAM-Power, een 5-daags opleidingstraject rond de inzet van maaktechnologieën in het jeugdwerk.

Digitale Week in Gent

De Digitale Doebeurs is de grootse kick-off van meer dan een week digitaal plezier. Tijdens de Digitale Week van 19 oktober tot 4 november 2018 kan iedereen op verschillende locaties in Gent terecht voor meer dan 70 gratis digitale activiteiten.

 

Praktisch aan de slag? Leer dan een computer optimaal te onderhouden of online boodschappen te doen. Liever wat speelser? Maak kennis met Virual Reality of maak zelf wenskaarten of stickers met behulp van digitale toestellen. Graag digitaal sociaal? Volg een workshop over sociale media of deel ervaringen over digitale thema’s tijdens een Digicafé of Mediacafé.

 

Alle info: https://stad.gent/samenleven-welzijn-gezondheid/nieuws-evenementen/alle-gentenaars-digitaal/digitale-doebeurs

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Uitreiking Jong & Wijs Prijs 2018

291409-jong-en-wijs-prijs-221553-large-1538408147.jpg

De Stad Gent heeft voor de derde keer de Jong & Wijs Prijs uitgereikt. De prijs is een validering voor mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad te maken. De winnaars zijn vzw Uilenspel, Katie Antjon en Elisa Kind. De publieksprijs gaat naar vzw Sfeerbeheer.

 

 

 

 

 

De Jong & Wijs Prijs wordt uitgereikt in drie categorieën:

 

  • een kind of jongere (-18)
  • een volwassene
  • een vereniging, bedrijf, school of andere organisatie
 

Tot 31 juli 2018 kon elke Gentenaar iemand nomineren voor één van deze categorieën, waarna een jury (die voor de helft uit jongeren bestond) de winnaars selecteerde uit 21 inzendingen. Elke winnaar krijgt 750 euro voor zijn of haar project.

'Het zijn de doeners die mee van Gent een warme en sociale stad maken. Of het nu de oprichtster is van een studentenvereniging voor doven of slechthorenden, één van de 260 vrijwilligers die kinderen versterkt in de schoolloopbaan of een schrijfster van kleuterboeken voor klassen met veel diversiteit, al deze grote en kleine initiatieven van Gentenaars zélf zorgen voor een kindvriendelijke stad. Om dat in de verf te zetten, reiken we de Jong & Wijs prijs uit.'

Winnaar categorie minderjarigen: Elisa Kind

Elisa Kind richtte een studentenvereniging op voor dove, slechthorende en/of gebarentalige studenten. De vereniging wil bij andere studentenverenigingen kenbaar maken hoeveel doven of slechthorenden er zijn. Zo hadden ze dit semester hun openingsavond in Porter House, waar de helft van het café die avond communiceerde via gebaren. Het praesidium bestaat ondertussen al uit vijf leden, vier dove studenten en één horende tolkstudent. Hun doel is vooral om Vlaamse dove studenten de kans te geven om ervaringen en tips uit te wisselen. Daarnaast willen ze graag horende gebarentaligen verwelkomen.

 

Elisa is bovendien de secretaresse van Doof en Jong Vlaanderen. Deze organisatie is  een steunpunt voor alle jeugdorganisaties die werken met dove, slechthorende en gebarentalige kinderen en jongeren. Daarnaast is ze verkozen als studentenvertegenwoordiger. Hier heeft ze de werkgroep diversiteit opgericht. Met deze werkgroep wil ze iedereen die anders is dan gemiddelde student zichtbaarder maken. Zo heeft ze onder andere het plan om een buddysysteem op te zetten om studenten met een beperking te helpen.

Winnaar volwassene: Katie Antjon

Katie Antjon is auteur van de boekenreeks 'de klas van Immi'. Ze werkt al 30 jaar met zeer jonge kinderen. Doorheen de jaren zag ze de schoolomgeving veranderen van een monotone groep naar een superdiverse samenlevingsvorm, maar ze miste die diversiteit in boeken voor kleuters.

 

Ondanks alle inspanningen van gekende methodes en leermiddelen om activiteiten voor zoveel mogelijk kinderen toegankelijk te maken, bleef ze bij kinderboeken steeds met het probleem van herkenning zitten. Dus ging ze zelf aan de slag en schreef haar eigen peuterboeken gericht op klassen met peuters met diverse nationaliteiten.

 

'De klas van Immi' is ontworpen in de peuterklas zelf en is gegroeid vanuit de nood aan herkenbaarheid van alle kinderen. In 'de klas van Immi' voelen alle kinderen zich thuis en is er ook aandacht voor de toepassing van het M-decreet (het boekje 'Graag gezien' gaat over een bijna blinde peuter).

 

Alle verhalen spelen zich af in de klas (of omgeving ervan), zodat geen enkele voorkennis vereist is en alle kinderen in de klas aan het verhaal kunnen 'deelnemen'.

Winnaar vereniging, bedrijf, school of andere organisatie: vzw Uilenspel

Vzw Uilenspel werd voor de derde keer op een rij genomineerd en sleept nu de prijs in de wacht.

 

Vrijwilligers van Uilenspel vzw begeleiden kinderen uit kwetsbare gezinnen op speelse wijze bij schoolse vaardigheden. 'Schoolse vaardigheid' is hierbij een ruim begrip: sommige kinderen worden geholpen met hun 'gewone' huiswerk, terwijl anderen meer gebaat zijn bij een uurtje samen lezen of zelfs een gezellige babbel of een spelletje.

 

Door samen te werken met Gentse scholen bereikt Uilenspel op een vlotte manier de kinderen die de extra hulp het hardst kunnen gebruiken. Op extra activiteiten van Uilenspel (denk aan een picknick in een speeltuin) speelt en eet iedereen samen.

 

Dankzij Uilenspel kunnen kinderen al spelend leren, krijgen ouders ondersteuning om hun kinderen bij schooltaken te helpen en worden ze in contact gebracht met activiteiten in de buurt. De vzw heeft in 2018 meer dan 200 gezinnen begeleid en telt 260 vrijwilligers.

Publieksprijs voor vzw Sfeerbeheer

De vzw Sfeerbeheer is onder andere bekend van hun werking tijdens de Gentse Feesten op de Vlasmarkt en Sint-Jacobs. Ze loodsen er feestvierders zo fijn en veilig mogelijk door de nacht.

 

Oorspronkelijk hadden de sfeerbeheerders het doel om op te treden bij agressie en relletjes op evenementen. Nu wordt alles ingezet om de goede sfeer te verzekeren op evenementen, zodat het niet tot incidenten komt. Daarnaast staan ze klaar voor vragen en bezorgdheden en komen ze tussen als er zich toch incidenten afspelen. De vzw werkt met vrijwilligers.

 

Sfeerbeheer houdt ook contact met de Gentse politie om Gent fuifvriendelijk te houden en ze ondersteunen Gentse jongeren bij het organiseren van hun eigen evenementen.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Industriemuseum opent met Industriefestival

Miat.jpg

Tijdens het laatste weekend van september gaan de deuren van het Industriemuseum open voor het grote publiek. De naam 'MIAT' wordt voorgoed verleden tijd, en een kersverse hoofdtentoonstelling over mensen en machines luidt meteen een nieuw tijdperk in. De opening van de tentoonstelling zal niet onopgemerkt voorbijgaan, want op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 kan iedereen het museum gratis ontdekken tijdens een heus Industriefestival.

 

 

Het MIAT wordt Industriemuseum

Hoewel het Industriemuseum een krachtige verderzetting is van het intussen 40-jarige MIAT, voelt alles er toch erg nieuw aan. Op de voorgevel siert een nieuw, geschilderd logo de voormalige katoenfabriek. Strakke witte vlaggen wapperen in de voortuin. Het onthaal zit in een nieuw jasje en op de vijfde verdieping schitteren de collectiestukken als nooit tevoren.

'Na 40 jaar krijgt het MIAT een grondige metamorfose. Het typische fabrieksdak werd volledig vernieuwd. Dat dak vindt u ook terug in het nieuwe logo, en met de nieuwe naam 'Industriemuseum' weet u meteen waar het museum voor staat. Het vertelt het verhaal van mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden. De nieuwe hoofdtentoonstelling toont op een toegankelijke, levendige manier iconische stukken als de selfactor uit de film Daens. Met deze veranderingen toont het museum nu op een hedendaagse manier een uniek stukje Gentse industriële geschiedenis.'

Een mooie plek is het zeker. Het Industriemuseum bevindt zich aan het water op drie minuten wandelen van de Vrijdagmarkt, in een indrukwekkende textielfabriek. Het panorama is vermoedelijk een van de mooiste van de stad met zowel een blik op de vele torens in de oude binnenstad als de imposante fabrieken en schoorstenen van de industriële gordel rond Gent.

Een nieuw verhaal

De nieuwe tentoonstelling onthult de sporen van de industriële geschiedenis en doet dat niet zoals in de oude schoolboeken, maar op een toegankelijke, levendige manier. 12 mannen en vrouwen geboren tussen 1660 en 1965 nemen bezoekers mee in een verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden.

'Het verleden wordt opnieuw tot leven gewekt door sprekende beelden, historische filmpjes, machines en voorwerpen. Het gaat niet enkel om spullen of gereedschap uit de fabriek, maar ook om persoonlijke bezittingen, zoals de studentenpet van Adolphe Hebbelynck, de fabriekseigenaar die in 1905 de katoenspinnerij Desmet-Guequier bouwde, waar het museum tegenwoordig huist.'

Het bezoek leidt langs vier grote boxen. In elke box zijn drie getuigen aan het woord die vertellen over hun leven als arbeider, handelaar of ondernemer en tonen hoe het er in hun tijd aan toeging. In een vijfde box vinden we een gigantische 'selfactor', de machine die ook in de film Daens een belangrijke rol speelde. Het helse lawaai van de machine werd door muzikant Flip Kowlier vakkundig verwerkt tot een ritmisch deuntje vol fabrieksgeluiden. De authentieke klanken werden volledig bewaard, maar een laag effecten geeft de cadans van de machine in het museum een soort muzikaliteit.

Industriefestival

Zaterdag 29 en zondag 30 september wordt iedereen uitgenodigd op het Industriefestival, het openingsfestival van het Industriemuseum. Er zal van alles te beleven zijn voor groot én klein. Het Industriemuseum is een levendig museum en dat zullen bezoekers tijdens het Industriefestival ook zo ervaren. De oude textielmachines en drukpersen draaien er nog steeds, dankzij heel wat vrijwilligers. Er worden workshops georganiseerd rond vilten, spinnen, drukken en tinkeren.

 

Dat tinkeren gebeurt in een unieke Tinker Studio, een plek in het museum waar bezoekers met allerhande materialen en technieken aan de slag kunnen. Creatief denken, technische snufjes uitproberen, knutselen, prutsen… 'tinkeren' dus. Het hele proces is er belangrijker dan het eindresultaat. Daarnaast is er ook heel wat randanimatie voorzien in het museum en de museumtuin. Op het programma? Instaprondleidingen, fietstochten, wandelingen, demonstraties door een echte – jonge – smid, een gezamenlijke zangstonde met Allez, Chantez… In een ware kermissfeer vindt elk er iets naar zijn zin. Ook de feestmakers van CirQ zijn van de partij met hun kindverbetermachine en een fijne pop-up quiz.

Kaliesj

Tijdens het Industriefestival wordt in museumcafé Bar Mitte Kaliesj geserveerd. Kaliesj verwijst naar 'kalissesap', een drankje op basis van zoethout dat de arbeiders vroeger in hun drinkfles meenamen naar de fabriek. Brouwers FERM en Crabbelaer lieten zich door dit verhaal inspireren en boksten respectievelijk een Kaliesj kombucha en een Kaliesj biertje in elkaar. Benieuwd hoe dé frisdrank uit het fabrieksverleden smaakte? Kom dan alvast even proeven.

Praktisch

Industriefestival op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 van 10 tot 18 uur. Gratis.

Het volledige programma vindt u op www.industriemuseum.be

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Speakers Corner - Avant Premiére FilmFestGent

DSC_0001.JPG

Afgelopen zondag (7/10/18) had voor de éérste maal “Speakers Corner” plaats in het Belfort Stadscafé & Restaurant onder de Stadshal.

Deze prachtige locatie zou de vaste stek worden voor de maandelijkse “Speakers Corner”.

 

 

 

 

 

 

Zondag werd het 'FilmFestGent' in de kijker gezet , Guy Reynebeau had voor deze editie enkele gastsprekers uitgenodigd.

 

 

Niet minder dan Marijke Vandebuerie de kersverse (sinds juni 2018) algemeen directeur van het Film Fest Gent kwam een woordje uitleg geven van wat haar taak is binnen het Filmfestival, een niet te onderschatten iets als je weet dat er een 140-tal medewerkers aan haar zijde staan.

 

Patrick Duynslaegher, Artistiek Directeur Film Fest Gent kwam enkele films onder de loep nemen, maar Patrick zijn voorkeur gaat uit naar de film “Girl” met als regisseur Lucas Dhondt, een knappe vertolking van Victor Polster, de 16-jarige balletdanser die Lara speelt. Deze intense en opmerkelijke rol - bekroond met de prijs voor beste acteerprestatie in de Un Certain Regard-competitie - heeft volgens sommigen veel weg van Natalie Portmans slopende vertolking in Darren Aronofsky's 'Black Swan'. Net als Portman moet Lara zich door moeilijke bochten worstelen om haar doel te bereiken. "Ik wilde de struggle van Lara overbrengen, maar de focus ligt niet uitsluitend op de transgenderthematiek," vertelde Dhont eerder aan Knack Focus. "Ze is een adolescente, een dochter, een zus. Iedereen kan raakvlakken vinden, een echte aanrader dus …..

 

Roel Van Bambost, Programmamaker Plus Parcours, gekend van 'Premiére' en 'Miek en Roel' vulde Patrick Duynslaegher regelmatig aan met interessante tips en aanraders, een mooie kijk hoe deze personen zich inleven in de filmwereld.

 

a6bc7120e42bc8d646323c01b6917e4819.jpg

 

Het “FilmFestGent” gaat van start op 9 oktober tot en met 19 oktober, meer info op: www.filmfestival.be

 

 

 

 

 

 

 

Didier De Wever0
0
0
s2smodern

Japan eert burgemeester Termont voor zijn inzet in de Japans-Belgische relaties

291075-Rode-bol-met-kotoji-b4863e-large-1537885271.jpg

Het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken eert de Gentse burgemeester Daniel Termont voor zijn jarenlange inzet in de Japans-Belgische relaties en de zeer actieve samenwerking tussen de zustersteden Gent en Kanazawa. Hij kreeg op woensdag 3 oktober 2018 de ‘Japan Foreign Minister’s Commendation 2018’ uit handen van de Japanse ambassadeur Hayashi.

 

Jaarlijks reikt het Japans Ministerie van Buitenlandse Zaken de ‘Japan Foreign Minister’s Commendation’ uit aan individuen en groepen die bijdragen aan de versterking van de vriendschap tussen Japan en andere landen. In 2018 wordt deze erkenning toegekend aan 205 individuen, waarvan 171 buiten Japan, en 49 groepen, waarvan 43 buiten Japan. Voor de erkenningen buiten Japan wordt het certificaat met bijbehorend geschenk uitgereikt door de Japanse ambassade.

 

Tijdens een plechtige ceremonie op woensdag 3 oktober in het Gentse stadhuis kreeg burgemeester Daniel Termont de erkenning uit handen van de Japanse ambassadeur de heer Hayashi. De erkenning werd overhandigd in de vorm van een officieel certificaat samen met een 'furoshiki', een zijden draagdoek dat traditioneel als herdenkingsgeschenk hoort bij deze erkenning.

 

De Japanse ambassade heeft burgemeester Termont genomineerd omwille van "zijn uitzonderlijke inzet in de relaties tussen Japan en België". Onder zijn burgemeesterschap werd de relatie tussen de zustersteden Gent en Kanazawa verder uitgebouwd en verdiept. Zo werden er verschillende samenwerkingsakkoorden ondertekend en uitgevoerd met acties op vlak van studentenuitwisselingen, sport, cultuur, toerisme en promotie, bevordering van jeugduitwisselingen en samenwerking als UNESCO creative cities.

 

In 2016, tijdens de viering van de 150ste verjaardag van de vriendschap tussen België en Japan, heeft het ‘Jaar van Japan’ in Gent (met de viering van de 45ste verjaardag van de zusterband tussen Gent en Kanazawa en met verschillende evenementen gerelateerd aan de Japanse cultuur) sterk bijgedragen tot wederzijdse begrip tussen België en Japan.

Ik ben bijzonder vereerd dat ik deze erkenning krijg. Iedereen weet ondertussen dat ik een fervent aanhanger ben van internationale samenwerking, over taal- en landsgrenzen heen. Ik heb dat als burgemeester van Gent altijd gestimuleerd, door actief te zijn in thematische projecten en in stedennetwerken zoals EUROCITIES, waarvan Gent sinds november 2016 zelfs voorzitter is. Dat ook de band tussen Gent en Kanazawa bijzonder intens en hartelijk is, doet mij veel plezier aldus Daniël Termont

 

In Gent wordt de samenwerking tussen de zustersteden Gent en Kanazawa mee vorm gegeven door verschillende partners zoals de UGent, de School of Arts en vele anderen, die allen zorgen voor een bruisende dynamiek in het partnerschap. De ‘Japan Foreign Minister’s Commendation 2018’ is ook voor alle partners een waardering voor hun enthousiaste en actieve bijdrage.

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Dementievriendelijk Gent lanceert dementiekoffer en filmpje rond vermissing van personen met dementie

289784-Man-met-koffer-3-c37719-large-1536667711.jpg

Op vrijdag 21 september 2018 is het Werelddag Dementie. Dementievriendelijk Gent introduceert dan samen met Bibliotheek De Krook vier dementiekoffers die kunnen uitgeleend worden, boordevol informatie over dementie. Daarnaast licht Alain Remue van de cel Vermiste Personen van de Federale Politie een nieuw filmpje toe, over wat men kan doen als een persoon met dementie vermist is.

'Gent telt ongeveer 4.500 personen met dementie. Met het in 2016 gelanceerde project Dementievriendelijk Gent willen de Stad Gent, het OCMW Gent en 26 partners, waaronder onderwijsinstanties en diverse zorgactoren, ervoor zorgen dat personen met dementie een volwaardige plaats krijgen binnen de samenleving en dat het taboe rond dementie wordt doorbroken.'

'In de dementiekoffers vindt u informatie over dementie zoals boeken, dvd’s, cd’s en folders. De boeken zijn zowel fictie als non-fictie. Er zitten ook prentenboeken bij voor kinderen. De dementiekoffers zijn niet alleen bedoeld voor mantelzorgers. Ook familie, vrienden of studenten die meer over de ziekte willen vernemen kunnen de dementiekoffers ontlenen. Er zijn vier dementiekoffers: twee in de hoofdbibliotheek en telkens een in de filialen van Ledeberg en Mariakerke. Maar in elke wijkbibliotheek kan je een dementiekoffer aanvragen.'

Vermissingsfilmpje

Op 21 september lanceert Dementievriendelijk Gent ook een filmpje van drie minuten over wat je als familie, buur of vriend moet doen bij de vermissing van een persson met dementie. Alain Remue, diensthoofd van de cel Vermiste Personen van de Federale Politie, geeft hierover toelichting. Vooral bij personen die nog thuis wonen, is snel ingrijpen van groot belang.

'Personen met (beginnende) dementie vormen een bijzonder kwetsbare groep binnen de verdwijningen, omdat zij mentaal niet-zelfredzaam zijn en vaak medicatie gebruiken waarvan ze afhankelijk zijn. De politie beschouwt de vermissing van een persoon met (beginnende) dementie altijd als een onrustwekkende verdwijning. Vind je zelf een persoon met dementie binnen de 20 minuten niet terug, schakel dan professionele hulp in en bel naar de politie. Letterlijk elke minuut telt. Hoe sneller de politie kan ingrijpen, hoe kleiner de perimeter waarbinnen ze moet zoeken.'

Vermissingsfiche

Het filmpje wil mantelzorgers en familie van personen met dementie sensibiliseren om een vermissingsfiche op voorhand in te vullen. De fiche bevat onder meer een foto en persoonsbeschrijving van de betrokkene en waar die vroeger gewoond heeft. Dat is een cruciaal hulpmiddel voor de politie, en als u die fiche meteen al aan de politie kan bezorgen bij een vermissing, is dat belangrijke tijdswinst. Het filmpje wordt zo ruim mogelijk verspreid, onder meer op de website www.dementievriendelijkgent.be en op de infoschermen van de lokale dienstencentra en woonzorgcentra van het OCMW Gent.

Praktisch

Wereld Dementiedag, op vrijdag 21 september 2018 vanaf 10.30 uur in Bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1 in Gent.

  • 10.30 uur: Samenleessessie voor personen met dementie en hun mantelzorgers. Een begeleider leest een verhaal of gedicht met af en toe een pauze. Praten kan maar hoeft niet. SamenLezen is luisteren, beleven en genieten, herinneren. In samenwerking met Vormingplus. (-1, zaal Vos en Haas)
  • 13.30 uur: Voorstelling van de dementiekoffer en lancering van het vermissingsfilmpje (-1, zaal de Blauwe Vogel)
  • 14 uur: Lezing door Alain Remue over vermissing van personen met dementie (-1, zaal de Blauwe Vogel)
  • 16 uur: Receptie

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern