Op Stap

VOLG DE RECHTVAARDIGE RECHTERS IN GENT

AApov3.jpg

Ook al is het intussen 80 jaar geleden dat het Lam Gods-paneel van de Rechtvaardige Rechters verdween uit de Gentse Sint-Baafkathedraal, de grootste kunstroof van de 20ste eeuw laat ook vandaag niemand onberoerd.

Zowel voor echte fans als voor Rechtvaardige Rechters-groentjes heeft Oost-Vlaanderen heel wat nieuws in petto. Wandelen, fietsen of proeven: het Lam Gods biedt voor elk wat wils voor een prettig gevuld dagje of weekendje uit.

FIETSEN IN HET SPOOR VAN DE RECHTVAARDIGE RECHTERS. Met de fiets op zoek naar het verdwenen paneel? Het kan met een gratis fietskaart die je meeneemt langs plaatsen die worden of werden gelinkt aan de legendarische diefstal. Er zijn twee Rechtvaardige Rechter-lussen tussen Gent en Wetteren, de geboorteplek van de vermoedelijke dief Arsène Goedertier.

CULTUUR TROEF IN GENT. Voordelig het volledige Rechtvaardige Rechters verhaal ontdekken? Bezoek met het combiticket (€12) de 3 locaties van de restauratiewerken aan het Lam Gods. Daarnaast kan je ook de lam Godswandeling verkennen of een tentoonstelling bekijken over het wereldberoemde doek.

OP ZOEK NAAR DE RECHTERS IN WETTEREN. Wandel de digitale wandeling met iPhone of iPad, neem deel aan de begeleide wandeling of proef van het Rechtvaardige Rechtersmenu en één van de lekkere Lam Godsstreekproducten.

alle info: http://www.tov.be/nl/lamgods

(tekst en fotobewerking: stAs)

AApov1.jpg  

AApov.jpg

Aapov2.jpg

 

0
0
0
s2smodern

Oostakker beleeft Gentse Zomer!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_AAoostakker.jpg

Deze zomer heeft Gent er een leuk concept bij: Gentse Zomer! in Oostakker. Het prachtig groen domein rond kasteel Slotendries wordt voor drie maanden de nieuwe ontmoetingsplaats voor jong en oud. 

Het prachtig domein rond kasteel Slotendries in Oostakker wordt voor drie maanden een nieuwe ontmoetingsplaats voor jong en oud. Verschillende partners slaan de handen in elkaar om samen een oase van rust te creëren. Dit in een comfortabele en mooie setting met verschillende bars en eetstanden. Daarnaast worden op het domein verschillende activiteiten georganiseerd zoals muziek, kunst, animatie, oldtimermeeting,....

Het sportbedrijf Decathlon voorziet een sportzone in de voortuin van het kasteel met Ping Pong, Volleybal, Petanque, Voetbal; Boogschieten en Badminton.

Elke eerste dinsdag van de maand is er 'Unieke Zomer' voor mensen met een beperking.

Het domein Slotendries ligt op een tiental minuten fietsen van centrum Gent en is gemakkelijk bereikbaar met de bus (bushalte Oostakker Lourdes - 70 | 71 | 72 | 293 | N70). Er wordt eveneens een shuttledienst voorzien tussen station Gent-Dampoort en het domein. En voor wie met de auto komt is er een ruime parking aanwezig.

Gentse Zomer is geopend van 15 juni tot 17 september. Dit 7/7, behalve op regendagen. Op weekdagen van 16.00u - 00.00u en in het weekend van 11.00u tot 01.00u.

Helemaal gratis is het niet. De toegang 7 euro. kinderen tot 12 jaar vrije ingang.

info: www.gentsezomer.be

(stAs) 

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_AAoostakker1.jpg

 

0
0
0
s2smodern

HET FEEST VAN HET NOORDZEE-WATERERFGOED IN OOSTENDE

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_Anker.jpg

Oostende voor Anker verzamelt van 25 tot 28 mei 2017 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen!

Het maritiem historisch evenement wist voor dit jaar 140 schepen vast te leggen. “Er zijn nog vijf authentieke viermasters ter wereld en één daarvan, de Russische Kruzensthern, komt naar ons evenement. We hebben ook zekerheid dat hij de haven binnenvaart en niet voor anker gaat voor de kust”, zegt Hubert Rubbens, bezieler van het evenement.

“We strikten ook vijftig binnenlandse schepen en zetten de Loirevallei in de kijker met een ambachtendorp en vijf platbodems van die streek. Dit jaar focussen we op de binnenscheepvaart en komt Wallonië zich promoten. Een zeeschip is gemiddeld twaalf meter maar de binnenschepen, platbodems en spitsen zijn tussen de dertig en vijftig meter. Gelukkig is er dit jaar extra plaats, want ook in het dok aan de vistrap en de jachtclub liggen nu begaanbare pontons waardoor ook daar publiek ontvangen kan worden.”

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_Anker1.jpg

Oostende voor Anker staat ook garant voor sfeer op de kaaien: er zijn 105 optredens en er 125 stands. Er zijn ook replica’s van de karvelen Nao Victoria en Boa Esperanza waarmee ontdekkingsreiziger Magellaan in de zestiende eeuw voor het eerst rond de wereld voer. Leuk meegenomen dit jaar is dat ook de Mercator meedoet: terwijl alle andere schepen gratis toegankelijk zijn, geldt op Oostendes driemaster een voordeeltarief. Met de George Stephenson komt er ook een schip dat uitgerust is met tientallen fluiten.

In 2018 wordt ingezoomd op de honderdste verjaardag van de raid HMS Vindictive. “Daarvoor moeten we ons event dat jaar wat vervroegen naar begin mei. 2018 wordt meteen ook het laatste jaar dat de vzw Oostende voor Anker de organisatie op zich neemt. Er werd overeengekomen dat Toerisme Oostende het verder zal organiseren, maar dat onze ploeg wel betrokken blijft”, zegt Rubbens.

Oostende voor Anker vindt plaats in het hemelvaartweekend van 25 tot 28 mei. Er worden 200.000 bezoekers verwacht. (stAs)

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_Anker2.jpg  b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_Anker3.jpg  b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_Anker4.jpg

 

 

0
0
0
s2smodern

Culinair Festival 'Gent Smaakt' van 24-28 mei.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_Agent0.jpg

Gent Smaakt, Gent culinair treffen, strijkt voor de vierde keer neer op de site aan de Gentse Stadshal. Een historisch-hedendaagse toplocatie in het hart van de Stroppenstad. 

De Stadshal en de Poeljemarkt herbergen de kookstanden en de centrale bar. Op het Goudenleeuwplein kan je proeven van een aantal (Oost)vlaamse streekproducten, en aan het Belfort kan je aanschuiven bij een aantal foodtrucks.  Tot slot kan je je laten informeren bij onze infostanden aan het Emile Braunplein.

Bereikbaarheid van het festival. Gent Smaakt gaat door onder de stadshal in het historisch centrum van Gent. De stad heeft ervoor gezorgd dat u dit culinair feest gemakkelijk kunt bereiken. Te voet, met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto? Alles info op de webstek van Gent Smaakt.
 
Hoe betalen op Gent Smaakt? De 'Gentse Stropkes' jetons zijn de betaalmunt van Gent Smaakt. Verkrijgbaar aan de 2 kassa’s op het plein en via de jetonautomaat aan de Duvel Bar. Zo simpel is het.
 
(stAs / foto's: Gent Smaakt, archief mas)
 
 
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_Agent.jpg  Agent1.jpg
 
 Agent2.jpg  Agent3.jpg 
 
 Agent4.jpg  Agent5.jpg
 
Agent6.jpg  Agent7.jpg
 
 
 
0
0
0
s2smodern

Met CIB naar GROUPE ACROBATIQUE DE TANGER

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2017_AAAtanger.jpg

14 artiesten op scène, 12 acrobaten en 2 muzikanten. Allen beschouwen ze zich ‘kinderen’ van Sidi Ahmed-Ou-Moussa, een soefi-heilige uit de 15de eeuw en beschermer van de Marokkaanse acrobaten. Zelfs als het huidige geloof weinig ruimte biedt aan de magische aura van hun voorouders, willen ze dit in ere houden. In Halka bevragen de acrobaten met hun lichaam, opgezweept door de livemuziek, hun eeuwenoude traditie in relatie tot de huidige wereld.

In Marokko bestaat er een unieke traditie van acrobatie die teruggaat tot de 15de eeuw. Ze wordt uitgevoerd op een hoog niveau door verschillende families en groepen. Groupe Acrobatique de Tanger bestaat voor een flink deel uit leden van die klassieke acrobatiefamilies. Acrobatie is voor hen een vak dat van vader op zoon (en soms op dochter) wordt doorgegeven en gebaseerd is op rituelen uit de Berbercultuur.

Meestal zijn deze uitstekende acrobaten gedoemd om steeds dezelfde acts te herhalen, die ze opvoeren op straat en markten, in het traditionele circus, of in de toeristische en zelf in de entertainmentindustrie.

Daarom richtte Sanae El Kamouni in 2003 Groupe Acrobatique de Tanger op. El Kamouni vroeg internationale topregisseurs om voorstellingen te maken met deze artiesten. Sindsdien speelt het gezelschap over de hele wereld en wordt het overal laaiend enthousiast door pers en publiek onthaald met hun spectaculaire kunst en kunsten.

zondag 2 juli Stadsschouwburg Kortrijk 17.30.

Ons enig CIB-aanbod bij inschrijven en betalen voor 8 juni: Trein Gent-St-Pieters h/t 14.00, Stadswandelingetje Kortrijk met gids, optreden in Schouwburg. Facultatief koffiepauze : € 12.00 (trein, optreden, gids inbegrepen)

Na 8 juni betaalt u € 25.00 voor de trein, optreden en gids. SNEL ZIJN IS DUS DE BOODSCHAP.

Dit is een samenwerking tussen Cultuur in Beeld, vtbKultuur Gent en S.T.A.S.-sociaal toerisme voor allen.

info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0487-270.163 : kantooruren)

AAAcirk.png

 

0
0
0
s2smodern

MARRIOTT GENT OPENT 'MIDTOWN GRILL'

grill1.jpg

Zaterdag 29 april opent het Marriott-hotel Gent aan de Korenlei een 'Midtown Grill'. Hiermee krijgt het prestigieuze hotel een waardige opvolger voor Coeur d’Artichaut.

Geïnspireerd door de traditie van de typische Amerikaanse steakhouses serveert Midtown Grill de beste gecertificeerde steaks. De nadruk ligt hier op puurheid, verse ingrediënten en kwaliteit. Het restaurant straalt een warme Amerikaanse sfeer uit. Maar met Tierenteynmosterd, Labath-koffie en pintjes van 13 blijven ze de Gentse kaart trekken.

Midtown Grill is een plek waar je terechtkan voor een kreeft of een stukje kip, maar waar vooral een stevig stuk vlees de hoofdrol speelt. De opening valt samen met de tiende verjaardag in Gent en de negentigste verjaardag van de keten wereldwijd. In het nieuwe restaurant wordt het vlees op een unieke manier bereid: het wordt in een speciale oven dichtgeschroeid bij een temperatuur die kan oplopen tot 1.300 graden. Zo verlies je geen vocht en geen smaak. Midtown werkt met Amerikaans vlees én met producten van de bekende slager Hendrik Dierendonck.

Midtown Grill wil niet het zoveelste restaurant met zalfjes en schuimpjes zijn. De Gentse restaurantwereld bloeit, maar in dat segment zijn er al restaurants genoeg. Marriott is overtuigd dat de stad rijp is voor nieuwe concepten. "Er is al Holy Food Market, nu komen wij daarbij.” klinkt het bij Marriott.

Het nieuwe restaurant wil niet alleen Amerikaans vlees serveren, het wil ook de sfeer van ginds creëren. Het New York van de jaren dertig, met een vleugje Gents. En Marriott vergeet het nieuwe circulatieplan niet: “Wie bij ons komt eten, parkeert gratis onder het hotel. En wie daarna nog even de stad in wil, kan de auto gewoon laten staan.” (m.stAs)

Midtown Grill Ghent Korenlei 10 9000 Gent 09 269 77 44

www.midtowngrill.be

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_april2017_grill3.png  grill2.jpg

 

0
0
0
s2smodern
  • 1
  • 2