Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatschappelijk

Werken voor sportcluster Gentbrugse Meersen van start

287160-DSC_9377-dc84a0-original-1533808580.JPG

Op maandag 20 augustus 2018 starten de werken voor de aanleg van een 11 hectare grote sportcluster in Gentbrugge. De sportzone grenst aan de autoweg E17 en sluit aan op de groenpool Gentbrugse Meersen, een park- en bosgebied met een oppervlakte van meer dan 200 hectare.

 

Momenteel ligt de site er wat verlaten bij. Er is bijna geen sociale controle en de Stad krijgt regelmatig meldingen van sluikstorten. Met de komst van de sportcluster worden de terreinen omgevormd tot een enorme sportsite met veel groen. Naast verschillende sporten beoefenen zal u er ook kunnen wandelen en genieten van het zicht op de Scheldevallei.

Iedereen kan er terecht

De site zal omgevormd worden tot een hedendaags attractief sportpark met ruimte voor competitievoetbal, recreatief voetbal, base- en softball, korfbal, cricket, een Finse looppiste, een technisch BMX-parcours, street work-out en een omheind terrein voor schutters op doel. Sportclubs VSV Gent, Neerlandia, Ghent Knights, Arcadians Cricket Club, Gent Cricket Club en de Gentse Doelschutters zullen er een plaats krijgen.

'De sportsite richt zich niet alleen op de clubs, ook de individuele en recreatieve sporter kunnen er terecht. Één van de voetbalterreinen zal toegankelijk zijn voor de buurtbewoners en er komt een pannakooi met kunstgras. Voor de lopers uit de buurt worden er een Finse piste, een fitnesszone en een mountainbikeparcours voorzien.'

De totale oppervlakte van de sportcluster bedraagt 107.873 m². De sportcluster Gentbrugse Meersen is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen en biedt aansluiting op verschillende fiets- en wandelpaden. De publieke sportvelden zijn vrij toegankelijk en gratis voor elke bezoeker.

Verloop van de werken

De werken starten op maandag 20 augustus 2018 en worden gefaseerd uitgevoerd. De aanleg van de sportterreinen wordt geraamd op 3.710.000 euro (excl. BTW).

 

De uitvoeringstermijn voor de sportterreinen en de omgevingsaanleg zal ongeveer 130 werkdagen duren. Deze eerste fase omvat het nivelleren, draineren en het aanleggen en inzaaien van de verschillende sportterreinen. In fase 2 is de bouw van een baseball scoorderstoren voorzien, waarin ook kleedruimtes ondergebracht worden. Dat zal ongeveer 120 werkdagen duren.

 

Tijdens de volgende legislatuur zal een multifunctioneel sportgebouw opgetrokken worden. Alle velden zullen bespeelbaar zijn vanaf het najaar 2019. Het vooruitstrevende project is een samenwerking tussen de Sportdienst van de Stad Gent en FARYS|TMVW.

 

Didier De Wever

 
0
0
0
s2smodern

September Kermis te Merelbeke - 2018

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2018_38600787_212110266127162_3757447036484452352_n.jpg

Merelbeke - Al heel wat zomerfestivals liggen reeds achter de rug, maar .... naar jaarlijkse traditie kijkt Merelbeke uit naar hun 'September-Kermis'.

Heel wat Vlaamse Vedetten komen het podium vervoegen, zoals:

- Sergio

- Dr Fred & The Medecine Man

- Jettie Palettie

- Willy Sommers

- Sergio

- Truephonic met Coco Jr.

   en vele vele anderen ...

 

Een weekend om naar uit kijken !

 

Dit evenement is volledig gratis, en dit doorlopend met foodtrucks, cocktailbars, vip-lounge, kinderanimatie en zoveel meer..

Allen welkom op 7, 8 en 9 september te Merelbeke, dit alles gaat door op de parking van het Vredegerecht !

 

info: www.merelbekevillage.be

 

Didier De Wever 

 

 

0
0
0
s2smodern

Start aanleg groen wijkplein voor de Muide

284871-20160524_AV_voorhaven_simulatieloods21_001-136a24-large-1531387047.jpg

Op woensdag 8 augustus 2018 start de aanleg van een nieuw groen wijkplein in de Muide. Het plein komt op de plek van een voormalige loods in de Voorhaven. Het ontwerp biedt ruimte voor spelen, ontmoeten, moestuinieren en mooie zichten op het water. Het groene plein is onderdeel van een inrichtingsplan waarmee de Stad Gent de Voorhaven wil vernieuwen tot een aangename groenere buurt.

 

Op de contouren van de voormalige Loods 21 aan de Voorhaven komt een groen wijkplein. Kinderen zullen er na de herinrichting kunnen spelen in een nieuwe graszone en op de avontuurlijke heuvels vol bomen. Aan de rand van het groene wijkplein komen verschillende plekken voor activiteiten, zoals een basketbalveldje, bankjes en moestuinbakken.

 

Aan de kant van de kaai zal een pergolaconstructie met klimplanten voor schaduw zorgen. De pergola verwijst naar de structuur van de voormalige loods en herstelt op die manier het oorspronkelijk zicht van de Voorhaven.

 

Aan de andere kant van het groene plein worden de kasseien en spoorlijnen heraangelegd en voorziet de Stad Gent verschillende treinwagons. Die wagons staan ter beschikking van de buurt.

 

Het wijkplein zal ongeveer even groot zijn als het Sint-Pietersplein.

Planning

De aannemer start op woensdag 8 augustus 2018 met de aanleg van het zuidelijke stuk (aan de kant van Loods 20). Daar was enkele jaren terug een tijdelijke invulling onder de naam PiraMuide. Die werken zullen volgens de huidige planning een drietal maanden duren. Op het noordelijke stuk staat momenteel nog het bedrijf EMR, dat binnen het jaar moet verhuizen. Daarna kan ook dit deel van het plein aangelegd worden. Helemaal op het einde wordt de pergolaconstructie langs de Voorhavenkaai gebouwd.

Meer groen op de Voorhaven

De aanleg van het plein kadert in de herinrichting van de Voorhaven. De Stad Gent en private ontwikkelaars vernieuwen de Voorhaven tot een woonbuurt met groen en kantoren. Het historische hekwerk werd gerestaureerd, en hier en daar opnieuw geplaatst. De groene zone rond Loods 26 wordt deze zomer afgewerkt. De heraanleg van de Voorhavenkaai werd stilgelegd. Zodra de Stad beschikt over een nieuwe uitvoerbare vergunning, kunnen de wegenwerken daar ook verdergezet worden.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Jeugdsportfeest voor jongeren met een beperking

286410-20161023_Jeugdsportfeest_CopyrightJolleVerbeeck-44286-1-a83779-large-1532694379.jpg

 

De Stad Gent en G-sportfederatie Parantee-Psylos slaan voor de tweede keer de handen in elkaar en organiseren een jeugdsportfeest op zondag 21 oktober 2018. Kinderen en jongeren met een beperking of autisme kunnen er een leuke sportdag beleven.

 

Jonge G-sporters tot en met 18 jaar die graag bewegen en sporten, kunnen een toffe dag beleven op het jeugdsportfeest. Ook ouders, familie en vrienden zijn welkom. Het jeugdsportfeest wordt een cocktail van sport, spel en randanimatie, maar draait vooral om plezier. Alles is aanwezig om de jonge sporters de dag van hun leven te laten beleven.

Programma

Verschillende sportinitiaties zoals padel, voetbal, rolstoelrugby, karate, atletiek, volleybal en dans staan op het programma.

 

Er zijn vier verschillende doelgroepen:

  • sporters met een verstandelijke beperking
  • sporters  met een fysieke beperking (stappers)
  • sporters met een fysieke beperking (rolstoelsporters)
  • sporters met autisme én normale begaafdheid

Iedere doelgroep volgt een apart en specifiek programma. Ook voor mama’s en papa’s is er een speciaal programma. Broers, zussen en vrienden kunnen meesporten in dezelfde groep van de G-sporters. Voor trainers is er die dag een sessie 'Kijk naar mij: Omgaan met diversiteit'.

Praktisch

  • Zondag 21 oktober 2018
  • Van 10 tot 16 uur
  • Sporthal Hekers, Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde
  • Deelnameprijs bedraagt € 7, inclusief lunchpakket en tussendoortje

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijven kan tot en met 14 oktober 2018. Gentenaars en inwoners van Destelbergen en Merelbeke met een verhoogde tegemoetkoming kunnen genieten van een kansentarief via de 'UiTPAS'. 

 

Alle info over het jeugdsportfeest is terug te vinden op de website van Parantee/Psylos en Sportdienst Gent, of op de Facebookpagina.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Beken in Aalst staan kurkdroog met rattenplaag tot gevolg.

molenbeek.jpg

De Molenbeek te Mijlbeek, in Aalst, staat wegens de aanhoudende hittegolf kurkdroog. Voor de oudste bewoners uit de Beekstraat in Aalst is dit een ongezien fenomeen. Ze hebben dit schouwspel nog nooit meegemaakt!

Mijle staat voor hooimeers en vochtige bodem. Een beek vloeiend door een moerassige streek. Momenteel is daar echter niets meer van te merken. Bij de oudere Aalsterse bevolking is deze beek beter bekend als “de Collegebeek”. Ze liep doorheen het toenmalige buitenverblijf van de paters Jezuiten (nu Beukenhof). Aan de grot van Mijlebeek dus.

Deze locatie zal bij vele Aalstenaars een belletje doen rinkelen. Ook andere beken in het Aalsterse, die normaal gezien uitmonden in de Dender, staan er troosteloos droog en dor bij. Als gevolg hiervan zoeken kleinere knaagdieren verkoeling en water bij de bewoners die in de buurt van de beken wonen. Met de nodige overlast en frustraties tot gevolg. Ook in de naburige gemeenten van Aalst, komen er meer en meer klachten over de aanwezigheid van ratten. Ook Erembodegem blijft niet gespaard van de alsmaar opdringerige knaagdiertjes. Laat ons hopen dat de weerstations hun recentste voorspellingen (met kans op regen) niet in het water vallen.

Artikel : Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern

Stad Gent past parkeertarieven op straat aan

286238-IMG_20180724_125530361-c316c7-large-1532438734.jpg

Op woensdag 1 augustus 2018 worden de parkeerregimes op straat licht aangepast. Vanaf dan geldt betalend parkeren in de rode parkeerzone niet langer tot 24 uur, maar tot 23 uur. Er gebeurt ook een aanpassing aan de gratis tickets van 15 minuten: in de rode tariefzone kan er vanaf 1 augustus 20 minuten gratis geparkeerd worden in plaats van 15.

 

Midden augustus gebeurt de wijziging van de gratis tickets ook in de gele en oranje zone.

 

Meer informatie over de verschillende parkeertarieven vindt u op deze webpagina.

 

De maatregelen vormen een antwoord op de evaluatie van het Parkeerplan. Dat rapport werd in maart 2018 afgerond. Bekijk het volledige rapport.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern