• Start
  • Artikels
  • Vluchtelingenproblematiek in theatervorm "Dit zijn de Namen"

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vluchtelingenproblematiek in theatervorm "Dit zijn de Namen"

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_oktober2017_Dit-zijn-de-namen-0.jpg

In een bijna schokkende eenvoud vertelt "Dit zijn de Namen" het verhaal van verloren mensen.

Het theaterstuk speelt in op het puin van een beschaving, klassieke samenlevingsmodellen hebben hun vorm verloren, morele denkkaders zijn afgebrokkeld. In zijn roman zoekt de bekroonde Nederlandse schrijver Tommy Wieringa naar kiemen van nieuwe samenlevingsvormen, voorbij het failliet. Tussen de personages ontstaan nieuwe verhoudingen en krijgt de liefde een gezicht dat danig verschilt van het in onze samenleving gangbare, geïdealiseerde beeld. Zo leidt Dit zijn de namen het publiek naar de vraag: moet een samenleving eerst worden ontdaan van zijn illusies alvorens er terug ruimte ontstaat voor empathie, zorg en een begrip als barmhartigheid? En wie zal ons bij deze hernieuwde tocht door de woestijn gidsen?Dit-zijn-de-namen-2.jpg Dit-zijn-de-namen-1.jpgIn een schokkende eenvoud vertelt het theaterstuk het verhaal van verloren mensen, mensen met een schijnbaar hopeloze geschiedenis. Een man op zoek naar betekenis in het eigen leven, een groep vluchtelingen op zoek naar hun eigen menselijkheid in de grote wereld. Tegelijk vertelt deze roman op exemplarische wijze de geschiedenis van het mens-zijn zelf, het is een onderzoek naar de mythe van de condition humaine en van ons in-de-wereld-geworpen zijn.
Deze thematiek wordt prachtig vertolkt door de grote namen in de theaterwereld.
De cast bestaat uit o.a.: Steven Van Watermeulen, An Miller,Frank Focketyn, Lia Perez, Risto Kübar, Tim Bogaerts, Mark Verstraete geven deze voorstelling de theatrale vorm.

Regisseur Philipp Becker: Voor mij is het theater een plek van ontmoeting, waar verhalen, geschiedenis en mythologie steeds opnieuw in de directe communicatie met de toeschouwer naar het nu worden gehaald. Ik ben ervan overtuigd dat het toneel een goede plek is om met deze geweldige roman aan de slag te gaan.
De opvoering wordt gespeeld door niet de minste cast waaronder: Steven Van Watermeulen, An Miller,Frank Focketyn, Lia Perez, Risto Kübar, Tim Bogaerts, Mark Verstraete.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_oktober2017_Phillipp-Becker.jpgPhilipp is een freelance regisseur die als elfjarige al toneel speelde in Theater Lindenhof, waar hij jaren later ook debuteerde als regisseur met Ritter.
Tijdens zijn regiestudies in München aan de Otto-Falckenberg-Schule was hij regieassistent van Johan Simons onder wiens vleugels hij o.a. Goethes Ur-Götz ensceneerde.
Met zijn Hölderlin-project Hyperion werd hij in 2005 toegelaten tot de  Körber Studio Junge Regie in Hamburg. In 2008 werd hij als meest beloftevolle jonge kunstenaar genomineerd in het prestigieuze tijdschrift Theater Heute.
Philip Becker werkt graag samen met jonge auteurs maar maakt ook zelf eigenzinnige bewerkingen van klassiekers o.a. Lenz van Büchner.

In 2013 maakte hij met 150 vrijwilligers Ein Dorf in Widerstand, een coproductie tussen Theater Lindenhof en de Ruhrfestspielen over het historisch protest van de Mössinger-arbeiders tegen het Hitlerregime in januari 1933. Dit project werd bekroond met de prijs van de Bundesbeaufragten für Kultur und Bildung.
Sinds 2014 is hij docent aan de Hochschule der Künste in Zürich en in 2016 zal hij de Tellspiele in Altdorf artistiek leiden.


Regisseur Philipp Becker:
foto's: Phile Deprez Bron: NT Gent


Wanneer: Donderdag, 02 november 2017 om 20.00 uur -
Vrijdag, 03 november 2017 om 20.00 uur Vooruit Theaterzaal
Zaterdag, 04 november 2017 om 20.00 uur

Waar: Vooruit Theaterzaal - Gent

Reservaties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel:0032/(0)9 225 01 01
website: www.ntgent.be

(Albuy)

0
0
0
s2smodern