Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rita Rae Mertens: experimentele kunstenares

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2018_rita.jpg

Antwerpen Klapdorp 39 - vanuit het centrum onderweg naar het MAS kom je het atelier van Rita Rae Mertens tegen.

Zeker de moeite waard om op zondagmiddag eens binnen te stappen, want dan is het open. Rita is een experimentele kunstenares die door een open creatief proces werkt, zonder te weten waar ze zal eindigen, wil ze steeds creëren. Ze ontdekt tijdens het voltooien van haar werken en langzaam, stap voor stap ontwikkelt ze kunst.

Rita geniet ervan om gezichten van mensen te tekenen / schilderen. Het kan iedereen zijn, maar ze heeft wel afstand genomen van realistische fotografische tekeningen en schilderijen. Soms zijn de gemaakte gezichten herkenbaar, soms weer niet. Een lijn, of een plek op een doek kan tot de verbeelding spreken. Tal van portretten en zelfportretten zijn gemaakt op basis van een zelfanalyse.

De belangrijkste thema’s in haar werken zijn mensen. Ze is gefascineerd door de imperfectie van mensen. Kleine verschilletjes die hen uniek en tevens mooi maken. Het voorste gedeelte van de ruimte in Rita haar atelier is ingericht als tentoonstelling, daar wordt het recentste werk geëtaleerd. Het andere stuk van het atelier is de studio waar ze bijna dagelijks aan het werk is. Schilderwerk in mixed media: acryl, spray, houtskool en pastels….. noem het maar op, alles wordt uitgeprobeerd.

Zeker een bezoekje waard dus!

 

Artikel : Guy Van Vaerenbergh

Tags: Kunst

0
0
0
s2smodern