• Start
  • Artikels
  • kunstenaarscollectief “Project Fortstraat 14” opent zijn deuren voor het grote publiek.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kunstenaarscollectief “Project Fortstraat 14” opent zijn deuren voor het grote publiek.

Kunstenaarscollectief.jpg

Op zaterdag 07 juli 2018  opende het kunstenaarscollectief “Project Fortstraat 14” zijn deuren voor het grote publiek.
Nog tot 15 Juli kan u er terecht, waarbij de tentoonstelling opgeluisterd wordt met tal van muziekoptredens.

 

 

 

 

U kan er de werken bezichtigen van diverse kunstenaars zoals:

Mathias Spriet hij verkiest papier als drager voor zijn werk. Hij vindt het fragiele en bescheiden karakter van een blad papier geschikt om de melancholische, ijle sfeer van zijn werk te ondersteunen. In zijn recente tekeningen experimenteert M.S. graag met pek. Pek is kleverig, zwart en brandbaar. Vlekken pek dreigen de fragiele tekeningen te verdringen, te vernietigen. Toch gunt hij de toeschouwer de hoop dat het goede het kwade zal overwinnen. ‘Troost in de schoonheid van de melancholie’ noemt hij het. Mathias woont en Werkt te Wichelen en genoot zijn opleiding hoger kunstonderwijs in het Sint Lukas te Gent . Hij is verbonden als lesgever aan de kunst academie van Liedekerke en werkte ook aan de academies van Wetteren en Asse.

Guido Van Elsen zijn drijfveer is de materie en zijn huid aftasten van uitwendig tot inwendig. De transformatiebeelden die ontstaan roepen een verwondering op, zijn ongrijpbaar en brengen ons dichter bij hun oorsprong. Een eigenzinnige tekening van materie (kleur/ grafiek/kadering) ontstaat door de verschillende gelaagdheden. Elke verfgelaagdheid blijft deels zichtbaar en geeft zijn eigen dieptewerking.

Guido woont en werkt in Wetteren en genoot zijn opleiding in Sint- Lukas Brussel, de academie Aalst en hoger kunstonderwijs academie Antwerpen. Sinds 1987 is Guido Van Elsen verbonden als leraar beeldende kunst aan de Kunstenacademie te Asse. Hij Werkte ook als lesgever in de academie van Wetteren en Liedekerke.

Jan Van Den Abbeele  fotografie uit zich vooral in de donkere klank in beeld, schetsen met gitaar. Het is een akoestische bodem in een plakkerig dik elektrisch web.Het is de veilige thuishaven van tristesse, melancholie en de troost der vervreemding, in een tocht naar het grenzeloze in geluid en beeld. Het is datgene …wat misschien wel nooit gebeurt
en waarvan mensen toch leven. (quote: Achiel Janssens-ARS POËTICA). Jan Van Den Abbeele is muzikant/fotograaf in Fungus in Mugs, MASDA en Red Marbles en coördinator/lesgever/producer van RMS studio’s & muziekcentrum te Schellebelle.

Caroline Van der Straeten combineert schilderkunst en digitale fotobewerking. Haar schilderijen zijn sfeerbeelden die opgebouwd zijn uit verschillende lagen. De eerste laag is een momentopname die overschilderd wordt door een volgende laag. Details blijven over en vormen kleinere kleuraccenten. Er ontstaat diepte. Soms contrastvol, soms miniem. Kleurcombinaties in hun transparantie, gedektheid en verschillende groottes nemen je mee in een aparte wereld, een wereld van verschillende sferen.
Caroline woont en werkt in Wetteren en volgde lessen in  Sint Lukas te Gent en hoger kunstonderwijs  academie Antwerpen. Werkte als lesgeefster aan de kunstacademie van Wetteren


Voor meer info aangaande dit kunstenaarscollectief surf naar de website: www.guidovanelsen.be

 

(Albuy)

0
0
0
s2smodern