• Start
  • Artikels
  • Het Witte Paard Zomerrevue 2018 : Hands up ! Gimme your heart, gimme gimme your heart...

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Witte Paard Zomerrevue 2018 : Hands up ! Gimme your heart, gimme gimme your heart...

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_Discowittepaad.jpg

Het mag dan wel een lange traditie hebben, het is toch altijd weer uitkijken naar de dag waarop het paard weer van stal wordt gehaald. Het Witte Paard Blankenberge is en blijft een publiekstrekker. De bezetting ziet compleet anders uit dan enkele jaren geleden. De grootste "Revue Tempel" van het land onderging onlangs een ware metamorfose.

 

 

Met dank aan Ben Van den Keybus die als zakenman en producent resoluut voor vernieuwing koos.
Martijn Claes, kersvers communicatiemanager van Het Witte Paard, kon dan ook de persvoorstelling rond de komende Zomerrevue op gang trekken voor een led wall die in Vlaanderen zijns gelijke niet kent. Voor de nieuwe zomershow wordt volop de kaart van de disco getrokken. Het genre was heel populair in de jaren tachtig, en dus moest er worden uitgekeken naar een “band” die toen het muzikale landschap kleurde. Zo kwam men bij “Ottawan” terecht, een duo dat onder de hoede van producers Jean Klüger en Daniël Vangarde, het mooie weer maakte met hits als “D.I.S.C.O “ en “Hands Up”. De eerste goed voor een tweede plaats in de Engelse charts (1980), de tweede goed voor een derde plaats aldaar één jaar later. In New-Zeeland was “Hands Up” in 1982 zelfs de absolute nummer 1, en dat 8 weken lang. Zoals dat al vaker ging in die tijd hield de originele bezetting met Patrick Jean-Baptiste (roots in de Caraïben ) en Annette Eltice het na een tijdje voor bekeken, en ging Esther de Bijl samen met New-Yorker C.Robert Walker onder dezelfde naam toeren. Naast “Ottawan” zullen ook Sandrine, Patrick Onzia, Daisy Thijs en Dimitri Verhoeven hun vocale kwaliteiten laten horen. Steve Ryckier kwam eerder al eens aan het venster piepen in de Visserstraat nummer 53, maar behoort nu komende zomer tot de vaste muzikale cast.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_Discowittepaadbanner.jpg

 

 

 

 

 

 

Verrassing is ook dat Nathalie De Bruyn, naast het verzorgen van de choreografie, mee gaat zingen op het podium. Dansen gaat ze niet doen , wegens zalig zwanger en niet verantwoord in die toestand. Bij deze proficiat ook aan Kris, haar partner, die mee instaat voor het licht en geluid tijdens de revue. Misschien nu al een extra (volg) spotje installeren? Nele Goossens gaat niet alleen zingen, maar ook een aantal sketches op u loslaten. In onderstaande video geeft ze al een voorsmaakje. Dan is er ook nog het live-orkest van Patrick Desmedt, deze keer zonder saxofonist Dirk De Schoenmaker. Naast het showballet staan er ook nog eens vier internationale acts geprogrammeerd, met Vladimir Georgievski als absolute uitblinker. Met zijn ongeëvenaarde trampoline act zal hij in Blankenberge even hard schitteren als bij zijn deelname aan Britain's goes talent. Duo Farello, Duo Reyal en Indra & Alexandra zullen u dan weer met hún kunsten verbazen. “ Het Witte Paard “ Blankenberge wordt van 13 juli tot en met 3 september meer dan ooit “ the place to be “.

Artikel / Videoreportage : Willy van Bouchaute
Foto's: Anne-Marie Couliez

Info & tickets : www.witte-paard.be of 050/41.11.00

Videoreportage:

0
0
0
s2smodern